Så bliver man sgu både lidt stolt og lidt rørt - fra 1990 til 2008 var jeg selv en stor del af dette arbejde, herunder med kontakten til Hans Jørgen, Heidi og Peter Holm på dambruget - hjalp i mange år til med strygning og meget mere - ikke for at pudse glorien, men mere i glæde over at det store arbejde der blev gjort, også har ført til noget - STORT tillykke herfra til Voer Å Sportsfiskerforening
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk
Sidste udsætning af småfisk i Voer Å og Gerå
De sidste ørreder forlader ståltanken til fordel for et nyt liv i Voer Å. Med udsætningen d. 7. maj er en epoke slut.
Den 7. maj i år satte Voer Å Sportsfiskerforening det sidste ørredyngel ud i Voer Å og Gerå. En epoke med udsætning af 2,5 millioner små ørreder siden 1990 er dermed slut. Nu fortsætter foreningens arbejde med vandplejearbejde og reetablering af gydebanker, som allerede har vist sig at give bonus.
Af
Den 7. maj i år satte Voer Å Sportsfiskerforening det sidste ørredyngel ud i Voer Å og Gerå. En epoke med udsætning af 2,5 millioner små ørreder siden 1990 er dermed slut.
Foreningen har brugt meget tid på vandpleje og etablering af gydebanker – og det har vist sig at give bonus. Derfor fortsætter foreningen nu udelukkende vandplejearbejdet med fokus på reetablering af gydebanker og levesteder for fiskene i åen – naturligvis med det hyggelige samvær som omdrejningspunkt.
28 år med udsætninger
Jørgen Riis Vestergård fra bestyrelsen fortæller, at foreningens daværende formand, Rasmus, i 1990 ringede til Lundby Dambrug for at høre, om de kunne lave udsætningsfisk af Voer Å’s egen stamme.
Efter lidt startbesvær det første år har Hans Jørgen og siden sønnen Peter Holm og ikke mindst svigerdatter Heidi år efter år leveret havørreder uden nogen slinger i valsen.
Over 2,5 millioner flotte småfisk er det blevet til, fordelt over fire udsætninger pr. år. Den sidste udsætning skete om eftermiddagen mandag den 7. maj i år, hvor det som sædvanligt var en flok aktive medlemmer, der kørte spandefulde af fisk ud til diverse steder efter at have fået energidepoterne fyldt op.
De allersidste fisk blev lukket direkte ud fra tankene nær Kirkehullet ved Østervrå.
100% selvproducerende
Voer Å og Gerå kan dermed nu erklæres selvproducerende med ørreder takket være foreningens store arbejde med vandpleje.
I Voer Å har vandplejen fået gang i den naturlige gydning i mange små bække, som nu producerer mindst på det niveau, foreningen fyldte op til ved udsætningerne.
I Gerå er der flere vellykkede gydninger og inden næste sæson skal Voer Å Sportsfiskerforening i gang med at lave en stor gydebanke med foranliggende sandfang ved Langholt.
– Det hyggelige samvær med bl.a. kagespisning og løsning af arbejdsopgaver vil fortsætte for fuld styrke. Vandpleje-holdet har altid nok at tage fat på og er nu vigtigere end nogensinde før, slutter Jørgen Riis Vestergård sin beretning om de sidste udsætninger af ørredyngel.
De aktive medlemmer som har givet 2,5 millioner ørreder et nyt hjem gennem 28 år. Til højre i billedet står Hans Jørgen fra Lundby Dambrug.