Fluer og Fiskere - Coachmann
Coachmann - min første hjemmebundne flue
Den første flue jeg lærte at binde - og dermed at fiske med - var en Coachmann i størrelse 10. Det var bestemt ikke nemt. Godt nok var fluen enkel, men korrekt bundet med fjer vinge - det var problemet.
Min læremester - Teddy Christensen - var af den gamle skole, så fluen skulle bindes på den rigtige måde, så fjervinge blev det, og den skulle sidde helt lige. Nå, det lykkedes da med tiden at binde nogle som også fiskene syntes var ok. Senere blev det populært at bruge diverse hår som vingemateriale for eksempel egern, kalv og senest polarræv.
Disse materialer gjorde det hele noget nemmere. Men skal jeg være ærlig, syntes jeg at en så gammel flue skal se ud som da den blev født - altså fjervinge. I dag bruger jeg stadig Coachmann, også til havørred fiskeri. Den bliver så bare bundet i størrelse 4 og 2. En rigtig god aftenflue.
Min første fluestang var en Kunan 9,¼, #7/8. Hjulet var et Young & Sons! Jeg husker ikke lige hvilken model, men jeg fik det foræret af Teddy og han sagde at det kunne også bruges til havørred fiskeri, som jeg skulle prøve kræfter med, når jeg kunne bruge grejet. Min første line var en Hardy DT 7, S 2 line. Dyr men god, - igen et af Teddy´s gode råd, - du skal ikke spare på linen, det er den der fanger fisken!
De første år med fluefiskeri foregik ved Varbro å. Åen er på det nederste stykke ureguleret, og snor sig smukt mod Liver Å, og derfra fra videre ud i Vesterhavet. Åen havde en god bestand af bækørreder, så det var et oplagt sted at starte som uøvet fluefisker.
Flue: Bundet af Milton Christensen - Foto: Finn Nielsen
Bindemønster:
Krog: Kamasan B170, str. 4 - 12
Tråd: Bennecchi 12/0 # sort
Krop: Bronze påfuglehearl
Hackle: Ginger hønehackle
Vinge: Hvid gås eller høne vingefjer.
Hoved: Sort
Bindeteknik som til enhver anden vådflue. Normalt tørner jeg bindetråd og hearl sammen, da det giver en god holdbarhed og man behøver ingen rib.
Mvh
Milton Christensen