Å-fiskeriet generelt 2008 - del 1

Sæsonens å-fiskeri i det Nordjyske i 2008 strækker sig normalt fra starten af juni måned og frem til november. I disse måneder er dette fiskeri i mange lystfiskeres tanker.

Å-fiskeriet er et populært fiskeri blandt mange Nordjyske lystfiskere, kystfiskeriet lægges på hylden - delvist eller helt - fra juni til (for de fleste) til langt ind i september. Herefter vender en del lystfiskere i Nordjylland tilbage til kysten, mens en del dog også fisker å-sæsonen ud. Mange deciderede kystfiskere er ligeledes grebet af å-fiskeriet i sommerperioden, så derfor kan du også følge med i å-fiskeriet her på KYSTFISKEREN.

Å-fiskeriet i Nordjylland, er som oftest omgæret af stor tilbageholdenhed, tys-tys og mange hemmeligholder ofte oplysninger, ikke mindst om fangster - sådan er det bare. Her på KYSTFISKEREN vil vi forsøge at skrive om det generelle å-fiskeri i Nordjylland uden at støde nogen og under seriøs behandling af vandløb med mere. Her på KYSTFISKEREN vi altid haft et godt ry i den retning.

Emnerne skal også gerne afspejle alt muligt andet end lige fangster, selv om det er det de fleste læsere gerne vil høre om, og se billeder af. Fortsat vil der være rubrikken Fangstrapporter her på KYSTFISKEREN, der vil tage sig af fangsterne generelt.

Har du selv en oplevelse, et eller flere spørgsmål om å-fiskeri, en god flue eller to, så er du meget velkommen til at sende det til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Vi glæder os til at høre fra dig…

Redaktionen


Å-fiskeriet Nordjylland - (del 7)
Fredag den 29. august

Flot Voer Å havørred på flue

Hej Finn! - Jeg kørte en tur i Voer Å i går aftes med fluestangen. Jeg troede egentlig ikke der ville ske det store, men det skulle der alligevel komme til denne aften! Jeg prøvede at fiske en lang lige rende af, hvor jeg tidligere i år har fået fisk, men ingen reaktion. Herefter gik lidt længere op af åen og startede på et spændende stræk. Her var der heller ikke her det store udbytte, men dog en kontakt.

Derefter besluttede jeg mig for at bevæge mig en del længere op af åen, hvorefter jeg startede lige i indgangen af et sving. Det gik stille og roligt. Jeg kastede fluen over til modsatte bred, lod den drive, til slut at trække den rask hjem, et skridt frem og proceduren igen.

Jeg fik fisket igennem hele svinget, og ned af det efterfølgende lige stykke, her smalner åen en lille smule ind. Anden gang fluen kommer forbi, bliver den taget hårdt og voldsomt af en stor fisk. Den vælter rundt, og søger omkring 10 til 15 meter nedstrøms med stor fart, og går så to gange ovenud af vandet. Det ene af springene, var den en hel meter over vandoverfladen.

                      

Fisken ”tågede” så lidt rundt i hullet, og derefter for fisken nedstrøms i fuld fart. Vi ender nok ca. 100 meter nede af åen i en dyb rende, hvor ”vi” står og tværes lidt, dog begynder fisken at blive mere medgørlig. Jeg presser ham mod strømmen, og vi går stille og rolig opstrøms til et mere egnet landingssted. Det går lige efter bogen, og efter at være trådt ud i åen, kan jeg gaffe en flot hanfisk på 7.45 kg og 83.5 cm. Fighten varede i alt ca. 20 min.

       

Fluen var en Rapala-variant, bundet på alu-tube, ca. lang.
 

Mvh Henrik Jørgensen
Hjallerup


Tillykke Henrik!!! En kanon flot fisk, og tak fordi du atter beriger læserne af KYSTFISKEREN med dine fangster. Dette kunne heldigvis tyde på, at der ikke lige i tiden er garn - sat oppe i åen - der spærrer for opgangen. Se også fangster i August - 08, en anden flot havørred fanget lige nu.

Mvh
Finn Nielsen
KYSTFISKEREN


Å-fiskeriet Nordjylland - (del 6)
Søndag den 17. august

Sensommer, megen vand og mange fisk

Det er ikke vand der mangler i de fleste af de Nordjyske vandløb. De sidste ugers megen nedbør har sammen med varmen givet høj vandstand, da den hurtigtvoksende grøde og oversvømmet enge henholdsvis holder på vandet og efterfølgende kan engene hele tiden lade vandet sive.

Det er godt for miljøet med de oversvømmede enge, den al for megen næring fra landbrugets udledninger af kvælstof mindske i en vis grad på denne måde. Til gengæld er det så, så som så, med hvor god denne løsning er, når åen efterfølgende fyldes med varmt og ekstremt iltfattigt vand fra de oversvømmede enge.

Desværre vil en hel del yngre fisk såsom halvårs fisk formentlig gå til, og måske vil også de nye opgangsfisk lide den langsomme død i iltfattigt å-vand. Det er desværre set ofte de senere år, hvor flere og flere områder bliver til våde enge - lad os dog håbe på dette ikke sker.

Lige nu er der sensommer - igen ikke godt for den megen vand i engene - som er særdeles godt for fiskeriet, da fiskene ofte er i hugget her lige over aften og i timerne frem til den også givtige nat. Desværre kan det iltfattige vand nedsætte aktiviteten væsentligt hos havørrederne i denne tid, og det er derfor en god ide at henlægge sit fiskeri til områder i åen med god gennemstrømning (iltning af vandet), her vil havørrederne ofte søge hen.

Indtil videre er der dog virkelig fint med havørreder i alle vandløb - i hvert fald at dømme efter de indkomne oplysninger. Lige her efter springfloden (fuldmåne), har der åbenbart været en fin opgang flere steder. For mit eget vedkommende, har tiden ikke rakt til det store, men en enkelt tur til åen i aftes gave en fin stålfarvet hanfisk - med en rigtig god fight - på 55 cm og to kg, derforuden var jeg i kontakt med to havørreder mere.

       

Alle tre kontakter blev skabt på fluen jeg omtalte sidst, nemlig Martin Tofts fine fluemønster Purple Fancy, som er en variant af Skjerns Fancy, hvor opbygningen stort set er den samme, men farverne er ændret en hel del. Her kommer så dette fluemønster, som jeg kun kan anbefale aften- og natfiskere at have med i deres flueæske.         

      
                                              Purple Fancy

Bindemønster:

Krog: Kamazan
Hale: Kraftig bundt flashabou
Rib: Oval sølvtinsel, medium
Krop: Purple Cactuschenille 15 mm eller 6 mm
Palmerhackle: Sort hane
Vinge: Hvide hår, gerne fra Guldræv (lange og stive)
Fronthackle: Sort hane, collar bundet efter vinge
Cheeks: Jungle Cock
Hoved: Sort

Man kan bruge 6 mm cactuschenille, dog bruger jeg 15 mm, som jeg så klipper ned, giver efter min mening en mere robust krop, der flytter vand, som det er meningen. Brugen af guldræv giver mulighed for en meget lang vinge, kontra Polarræv, men det er en temperamentssag.


Finn Nielsen
KYSTFISKEREN



Å-fiskeriet Nordjylland - (del 5)
Søndag den 10. august

August måned - en af de bedste!

Vi er nu trådt ind i en af de absolut bedste måneder for havørredfiskeri i åen, som sæsonen kan tilbyde. Okay blankfiskene begynder så småt at afløses af let farvede havørreder i den stålgrå nuance, men til gengæld er der ofte mange af dem og de hugger og fighter nu ligegodt af den grund. En af dem mødte jeg lørdag aften - uden at overdrive måtte jeg ”hente” krogen bag ud gennem gællerne, så meget havde en fin havørred på godt halvanden kilo slugt fluen i et voldsomt hug…

…voldsomt hug! Ja faktisk helt mærkeligt at skulle opleve det. Jeg har været gennem en sæson hvor havørrederne har været der i stort tal - men få dem til at hugge ordentligt - det har været et mareridt. De har småhugget, skubbet til fluen, lavet bølger og hvirvler bag fluen, og ind imellem halvhjertet hugget på fluen - resultat: mistet fisk. Men som tidligere skrevet, så er det nu bedre at se og mærke fisk, end slet ikke at opleve noget.

August måned er pragtfuld på flere måder. Der er forholdsvis hurtigt et dunkelt lys om aftenen - tidligt den gyldne time - og morgenfiskeriet byder også på gode fordele med hensyn til lyset. Lige nu kan man få to til tre fantastiske timer om aftenen og alligevel nå hjem og komme tilpas tidligt i seng til at kunne passe sit job. Hører man til dem der har svært ved at komme op om morgenen, så begynder det at hjælpe på det, et par timer mellem 06.00 og 09.00 giver gode fiskemuligheder.

Der er meget vand i de fleste vandløb lige nu, og det er absolut godt for fiskeriet. Der ankommer mange opgangsfisk til åerne lige nu. Det kan godt være at fiskene ikke hugger lige med det samme, men husk som jeg tidligere har beskrevet - fisk nu på faldende vandstand. Så længe der er meget vand i åen, så er der mange standpladser, der er mulige for fiskene, men når vandstanden falder, så forsvinder flere af disse standpladser og fiskene bliver irriteret og det udløser ofte hug.


De lilla fluer…
Martin Tofts mange glimrende fluer med lille som hovedingrediens fortjener al den opmærksomhed man kan give dem. Fortsat fanger disse fine fluemønstre mange havørreder i det Nordjyske - og hvorfor ikke også andre steder. Lad mig lige fremhæve et par ”fangere”, som jeg selv lige atter har fået havørreder på. Fluerne er Lilla II, som er omtalt og afbilledet her under Fluefiskeri i åen. Dernæst også fluen Purple Fancy.

Purple Fancy er den velkendte Skjerns Fancy i andre ”klæder”. Halen er ikke af rød uldgarn, men et bundt flash, kroppen er ikke af påfuglehearl, men af lilla kaktuschenille, palmerhacklet er ikke af brun hane, men sort hane (saddel) og fronthacklet er ikke af brun hane men af sort hane - dog er den hvide vinge bibeholdt. I mit tilfælde har jeg valgt natur guldræv, så er lidt stivere i hårerne - det er en fordel med den lange vinge.

                      
                                       Sølvblank dame fra sidst juli på 1,5 kg                                                                                     Fanget på Martins mønster: Lilla II

                      
                                        Stålblank dame fra august på 1,5 kg                                                                             Fanget på Martins mønster: Purple Fancy

Opbygning af fluen Purple Fancy er på akkurat samme måde som Skjerns Fancy. Fluen kommer snart her på KYSTFISKEREN med såvel billede som bindemønster. Indtil dette kan den ses her i våd og ”gnasket” udgave ved en havørred herfra august måned.
 

Der er stille derude…
Eller også går man bare stille med dørene. Der fanges stadigvæk godt med fisk i Lindenborg Å og Voer Å er også godt med - trods spærring af garn (se andet sted på KYSTFISKEREN). Se blandt andet den fine fisk på godt otte kilo fra Voer Å på www.voeraa.dk.

Mon ikke også snart der for alvor kommer meldinger fra de øvrige vandløb i det Nordjyske - du bør i hvert fald tage en tur ud til åen lige nu og få en godt oplevelse derude i eventyrets land, mon ikke også der venter en havørred eller to på netop din flue - lilla eller anden farve…

Finn Nielsen
KYSTFISKEREN



Å-fiskeriet Nordjylland - (del 4)
Torsdag den 17. juli

Når strandløverne ”piver" - så jubler lystfiskerne, det er nemlig havørredvejr.

En blanding af tordenvejr og en jævn tilførsel af nedbør har givet særdeles gode betingelser for, at havørrederne har fundet en interesse i, at begynde deres vandring op i vandløbene mode gydepladserne.

     

Efter en super god laksetur - som sædvanlig - i uge 27 til Gaula, har den stået på havørredfiskeri herhjemme i de nordjyske vandløb. Ti gange her i uge 28. og starten af uge 29. er det blevet til.

Alle gange uden undtagelse har havørreden givet sig til kende, enten ved at; være på vandring med store bølger, blive skræmt, bølge efter fluen, slå til fluen, hugge forsigtigt, eller hugge og komme på land. Så havørrederne er derude i vandløbene - NU! - hvis nogen skulle være i tvivl.

                

Fra flere af de nordjyske vandløb - Lindenborg Å, Ryå og Voer Å - forlyder det, at der er og fortsat bliver landet fin med havørreder lige for tiden. Det har ikke just været på samme niveau som i sidste sæson, når det gælder størrelserne. Sidste år ved denne tid var der meldt om store fisk praktisk talt i alle vandløb, det er ikke tilfældet i år - mange af fangsterne er fisk på mellem 45 cm og 60 cm, og så med nogle enkelte store.
 

Turbo Variant

Som jeg beskrev det sidste år, så prøvede jeg fluen Turbo Variant og det gav straks en fin havørred. Men som jeg også skrev, så var det måske kun en ”døgnflue”, for en fisk gør det jo ikke.

                

Men det er absolut en flue som man kan regne med og som skal være i æsken. Lav den endelig busket, altså kraftig hale, kroppen skal ”ribbes” op, en lang vinge og et kraftigt fronthackle.

Bindemønster:

Hale: Varm gul polarræv
Rib: Oval guldtinsel, medium
Krop: Varm gul dubbing - evt. Pheasant Crest Gold
Vinge: Lang hvid polarræv
Fronthackle: Varm gul hane

Jeg har haft mange tilbud til fluen i denne sæson, men jeg har også indtil videre en af de sæsoner, hvor det sidste held mangler - det vender igen, har prøvet det i en sæson i halvfemserne. Det er dog en stor trøst at man møder havørreden hver gang man er ude, frem for en havørred på land på ti ture og deraf ni ture, hvor man intet oplever.


Finn Nielsen
KYSTFISKEREN



Å-fiskeriet Nordjylland - (del 3)
Fredag den 20. juni

Blæst og nedbør

En god cocktail, ikke mindst når vinden vel og mærke er i vest eller sydvest, og så lidt nedbør. Desværre har nedbørsmængden flere steder ikke været af en sådan dimension, at vandløbene er steget nok til den helt store invasion af blanke opgangsfisk - men…

… de er derude og man ser dem nu komme med trykbølger op af åen, andre skræmmes når man kommer for tæt på dem i det lave vand. Okay - det er ikke i store stimer de ses endnu - men, men, de er der og der indløber så småt spredte rapporter om fangster.

Mon ikke den kommende weekend - her i slutningen af uge 25 - med det lovede vejrlig, kan være opstarten på den nye sæson - sådan lidt mere ”alvorligt” set. Med min egen faste tur til Gaula i uge 27, har jeg gennem de sidste tre til fire år oplevet, at komme hjem til meldinger om gode fangster i åen fra omkring uge 26 (som vi går ind i nu her) og frem til og med uge 28.

Jeg har selv været ved åen i denne uge - og skal selvfølgelig ud igen i weekenden - og ud over at kroge en enkelt havørred (den vandt), så har jeg set flere fisk på vandring i åerne.

Knæk og bræk derude i eventyrets land i de kommende dage og uger…

Med venlig hilsen
Finn Nielsen
KYSTFISKEREN


Å-fiskeriet Nordjylland - (del 2)
Fredag den 06. juni

Grundlovsdag, er der havørreder i åen!

Hvor mange gange er denne linie - gammel kliche - ikke forkyndt i det danske land, og ikke mindst i Nordjylland, hvor opgangen af nye blanke gydefisk - som regel - er forbundet med det sted i Dannevang, hvor havørrederne senest ankommer.

Grundlovsdag den 05. juni - så er der blanke basser i vandløbene! Det er der helt sikkert også i alle de Nordjyske vandløb. Men det er ikke altid, at det lig med at lystfiskerne fanger, eller ser de første nystegne havørreder denne dag og i ugen frem.

Selvfølgelig var jeg ved åen denne sagnomspundne dag. Selvfølgelig med en tro og formodning om, at chancerne ikke var store med det vejrlig vi har oplevet og de deraf manglende meldinger, der har været om en opgang af fisk i det Nordjyske.

Uanset denne udfordring, så er der noget et helt specielt ved en sådan juniaften/nat ved et af vores mange vandløb. Oplevelserne kommer alligevel: Føllet i hegnet der absolut mente, at det legesygt skulle byde op til dans. Kvierne der altid kommer tromlende og er ved at falde over hinanden af bare nysgerrighed, og så i går hvor Mikkel Ræv og jeg ”bankede” ind i hinanden - hvem der blev mest forskrækket ved jeg ikke?

       

Bare sætte sig der på åbrinken. Stilheden er larmende. Alle dagligdagens udfordringer er på et splitsekund glemt i et tomrum af den larmende stilhed. Solen i horisonten - som alligevel ikke kan finde ud af og gå ned og danne natten - giver lys til, at jeg på himlen kan se en stor fugl over mig, en fiskehejre er på vej til ro i natten. Pludselig er det endnu en gang ikke så vigtigt, at havørreden ikke har givet sig til kende - bare det at få lov til at være her denne skønne nat, ja det er stort!

I 2007 oplevede Nordjylland et sandt eldorado-fiskeri allerede fra slutningen af april måned. Alle vandløb i det Nordjyske kunne melde om tidlig opgang af fisk - ikke bare de sædvanlige strejfere (kaldet ”nålen i høstakken”), nej der var opgang - opgang i Nordjylland i april!!! Og det stoppede ikke i løbet af maj, nej det fortsatte bare, til stor glæde for de mange lystfiskere ved de ferske vandløb.

Vinteren i 2007 var mild - mange (deriblandt mig selv) har givet dette en stor del af skylden. Mild vinter - det havde vi altså også her i 2008 - eller nærmere ingen vinter, men hvor er fiskene så blevet af i år, spørger mange sig selv?

Tja…. Jeg ved det ikke. Eneste forskel er, at sidste år var der megen nedbør i maj måned - i hvert fald i forhold til den nye rekord-varme-måned-uden-nedbør-maj-2008, som vi netop har sluppet. Der har været et næsten månedligt højtryk, ingen vand i fjordene og ingen vand i åerne. Det er og bliver mit bedste bud på forskellen af 2007 og 2008.

Men nu ser det hele jo ud til at vende i den kommende uge, hvor vinden går i vest, altså slår vejret om med lavtryk og forhåbentlig også med en del nedbør. Ingen tvivl om, at et vejrskifte med lavtryk og nedbør vil sende årets første større portion blanke havørreder op i de Nordjyske vandløb.

Intet nyt fra de Nordjyske vandløb med hensyn til fangster - men et eller andet sted derude i eventyrets land, findes der snart en blank basse til både dig og mig…
 

Med venlig hilsen
Finn Nielsen
KYSTFISKEREN


Å-fiskeriet Nordjylland - (del 1)
Lørdag den 24. maj

Tilbageblik:
En ny og ikke mindst spændende å-sæson står lige for døren - eller nærmere sagt - så er den for nogen å-fiskere allerede i gang. Er det ikke lidt tidligt? - vil mange sikkert spørge. Joh... - måske, men med de sidste par år in mente, så er det måske ikke så tidligt alligevel. Men inden vi kigger på dette, så vil jeg lige dvæle lidt ved sidste års sæson.

I 2007 oplevede vi i det Nordjyske to væsentlige ændringer i forhold til tidligere. For det første kunne alle vandløb ”heroppe” præsenterer flere fine fangster af blanke havørreder i topform, allerede i april og maj - altså ikke kun de sædvanlige fisk kaldet ”nålen i høstakken”. For det andet oplevede vi tillige, at der over hele sæsonen blev fanget mange store fisk i alle vandløb.

     

     
            Formanden for Liver Å, Jan Dahl med den flotte havørred på 11,2 kg.
                                                    Fanget på flue i 2007.

Alle kendte vandløb i det Nordjyske kunne se tilbage på fangster af havørreder over de ni kg. I Voer Å kunne man præsenterer ikke mindre end fire havørreder mellem ni og ti kg, med den største på knap 9,8 kg. I Liver Å kunne man præsenterer en havørred - fluefanget af formanden - på ikke mindre end 11,2 kg. En del rekorder stod for fald - 2007 var et jubelår i det Nordjyske.

Desværre var 2007 også året, hvor de mange fritidsfiskere, der fisker ulovligt fik en stor sæson. Undertegnede ville gerne have brugt sæsonen på at fiske havørred i åen og ikke mindst at skrive om det her på KYSTFISKEREN til glæde for læserne. Sådan skulle det ikke være.

I samarbejde med Fiskerikontrollen - og hermed en stor og seriøs tak til dem - kastede jeg, nogle af mine fiskekammerater og andre ligesindede lystfiskere i området, sig over jagten på de ulovlige garn, der spærrede udmundingerne af i flere af vandløbene i det Nordjyske.

Derfor blev lystfiskeriet lagt på hylden i sidste efterår, og deraf også ”skriveriet” her på KYSTFISKEREN.


Den nye sæson 2008:
Som tidligere nævnt, så er de Nordjyske vandløb senest med den nye opgang af blankfisk - normalt! Sidste år blev dette begreb så stedt til skamme, men formentlig var der tale om en ”enlig svale”, da dette års sæson ligner de foregående - ingen tidlige opgængere at melde om.

Til gengæld ligner foråret sig selv, vejrliget svinger mellem meget varmt, nærmest sommeragtig, til frostvejr om natten. Det betyder at insekterne nogle gange sværmer kraftigt og andre gang ikke (se i øvrigt meget mere om dette her på KYSTFISKEREN under rubrikken Tørfluer og tørfluefiskeri med Per Karlsen).


Bækørreder i topkondition:
Men den smukke rødplettede, sky og meget eftertragtede bækørred, er lige nu i sin ofte allerbedste kondition og jagende efter bytte - herunder også byttedyr større end majfluer på overfladen. Spinnere, mindre blink og vådfluer lokker også en af ørredfamiliens flotteste individer til hug.

     
                 Majflue på hatteskyggen - fanget af Henrik Jørgensen

Bækørreden er for nogle lystfiskere en fast ingrediens i årets cyklus af fiskeri, her kan jeg nævne nordjyske lystfiskere som Michael Koch, Henrik Jørgensen og Peter Gleerup. Alle er de at finde hvert år ved åen i jagten på den rødplettede skønhed - efter min mening ørredfamiliens konge - såvel med tørfluer og nymfer som med vådflue, spinner og wobler.

Min gode fiskeven Peter Gleerup, som i tidens løb har lært mig meget om å-fiskeriet - tak Peter!!!, har igen i 2008 været et smut i åen på jagt efter bækørreden. Det blev en god tur, da tre flotte bækørreder lod sig overliste af Peter Gleerup. Disse flotte bækørreder er fanget i et af Nordjyllands mindre vandløb.

     
                   Maj-bækørred fra 2008 i topkonditon, fanget af Peter Gleerup

Her er Peters egne ord:
Herlig dag med en syvfods ombygget flueklinge og 0,12 mm snøre, samt en Mepps 2 i kobber. Tre fine bækørreder blev det til, på 44 cm, 45 cm og 46 cm. Jeg beholdt den ene, da den var skadet af en skarv eller en mink - den var bidt i siden. Jeg genudsatte to og kan glæde mig over, at de prægtige rødplettede stadigvæk er at finde i åen.

Peter Gleerup

Såvel Michael Koch som Henrik Jørgensen prøver ofte at overliste bækørrederne med nymfer eller tørfluer. Mon ikke der kommer en rapport fra de to også, inden sommeren for avor starter og inden lakse- og havørredfiskeriet for alvor tager over.

     
                    Bækørred fanget på nymfe/tørflue af Michael Koch

Havørrederme på vej:
Det er nu det sker! Det tør jeg godt love. De nye opgangsfisk er at finde i løbet af de næste 14 dage. Vejrliget i skrivende stund er dog ikke det bedste; fem-døgnsprognosen siger fem dage med østenvind. Varmen er også igen på vej, det er godt for et optræk af blankfisk. Men vi skulle gerne have noget nedbør og så lidt vestenvind - så sker det!!!

     
            Havørred på fem punf fanget 31. maj af Finn Nielsen på muddler-flue

Selv har jeg landet opgangsfisk den 31. maj og set trækkende fisk flere år i træk langt tidligere. Min fiskekammerat Martin Toft og jeg testede her fredag den 23. maj åen, for at overliste årets første nye opgangsfisk. Martin ”mødte” en enkelt af slagsen, da den to gange i træk fulgte hans flue. Desværre blev det ved hugget. Vi havde trods de manglende fisk, en rigtig hyggelig og vejrligsmæssigt smuk maj-aften/nat ved åen.

Man skal passe på ikke at ”fiske sig ud” inden sæsonen for alvor kommer i gang, men enkelte ture til åen allerede nu skal der til - syntes vi. Der er en drivende kraft bag ved. Vi ved begge, at der kan lure en stor overraskelse i form af en større fisk her i starten, men også det, at de nye opgangsfisk altid er stærke og flotte uanset størrelsen.

 
Vi følger sæsonens å-fiskeri:
Lidt af en udfordring!!! Men vi forsøger alligevel, ikke mindst i håbet om den seriøsitet, der hersker på KYSTFISKEREN. Det er vores håb at man det Nordjyske vil bidrage med oplysninger omkring fiskeret generelt.

De vandløb vi gerne vil følge og bidrage med her på KYSTFISKEREN er: Uggerby Å, Liver Å, Bangsbo Å, Elling Å, Sæby Å, Voer Å, Ryå, Lindenborg Å og Lerkendfeldt Å.

Knæk og bræk derude i eventyrets land...

Finn Nielsen
KYSTFISKEREN