Kystfiskeriet i Danmark er i en rivende udvikling. Fiskeriet efter havørred, hornfisk, multer og havbars er eksploderet de sidste 10 år, ikke mindst inden for fluefiskeriet. Det spændende å-fiskeri og det mindst lige så spændende laksefiskeri har i mange år været det meste attraktive fiskeri contra kystfiskeriet, når det gjaldt fiskeri med flue.

Kystfiskeriet har i samme tidsrum mest været udøvet med spinnestangen, hvor blink, kystwoblere og ophængerfluer var de foretrukne redskaber. Fluestangen så man ikke så tit anvendt hos kystfiskeren. Blev den anvendt var det ofte i kort tid, hvorpå spinnestangen blev taget frem igen.

Kystfiskeriet har nu drejet sig 180 grader og det er i dag meget brugt at fiske med fluestang. Det har været en psykisk barriere, der tilsyneladende skulle overvindes, når fluefiskeren stod i det store vand og så sin lille flue lande 25-30 meter fremme med et lille plop - den kunne da ikke bidrage til nogen fangst - eller kunne den?

Det er så her fluefiskerne efterhånden har overvundet dette - for mange - problem. Langsomt har man opdaget, at fiskene jo ofte går utrolig tæt på land. Ikke mindst når fluefiskeren står i vand til livet og fisken pludselige ringer i overfladen bag en.

Den del af fritidsfiskerne, som dyrker natfiskeri og sætter deres garn i mørke, har jo længe sat deres garn, hvor det er mest effektivt at fange havørrederne - ikke? Altså fra land og 50 til 100 meter ud.

Kystfiskeren er en hjemmeside for alle danske kystfiskere, som har lyst til at bidrage med stof i form af; fangstrapporter, fiskehistorier, fluemønstre, tips og gode ideer, eller blot har lyst til at læse om det samme fra andre og så os bag Kystfiskeren. Kystfiskeren er ikke med det store forkromede layout og med en masse tekniske finesser - men det er heller ikke meningen. Stoffet og indholdet er det vigtigste.

Ideen bag Kystfiskeren er såmænd blot opstået på grund af min tidligere hang til at lave hjemmeside omkring lystfiskeri, da jeg i sin tid var ide-manden bag, og redaktør på, hjemmesiden Nordjydsk Havørredfiskeri. En hjemmeside jeg forlod i 2002 af grunde, som jeg ikke vil ind på her.

Med mit virke indenfor Danmarks Sportsfiskerforbund som lokalredaktør i det Nordjyske, har jeg en stor berøringsflade og det er selvfølgelig også her jeg fortsat slår mine folder. Derfor er Kystfiskeren også blot en ”hobby-site”, som kan være med til på en positiv måde at formidle interessen for fluefiskeriet på kysten videre ud i verden. Kystfiskeren vil også være i interesse med Danmarks Sportsfiskerforbund, således at det er muligt at anvende stof fra Kystfiskeren til Sportsfiskeren.

Jeg er så heldig at have en særdeles spændende og dygtig lystfisker med på Kystfiskeren som medredaktør. Susanne Worm fra Herning fisker meget på kysten. Susanne har store evner bag fluestangen og fluestikket, men også bag tastaturet og ikke mindst kameraet.

Selv om Susanne og jeg er fra det Nordjyske, så er Kystfiskeren et forum for alle kystfiskere, der måtte have interesse i dette spændende fiskeri - bidrager du selv kære læser, så får andre også lyst til at bidrage.

Tid er en fjende - en fjende der består i, at der ofte ikke er nok af den. Kystfiskeren er en ”hobby-site”, og derfor vil tid være en faktor, som spiller væsentlig ind omkring opdateringerne. Hjemmesider der ikke bliver opdateret - dør! Det ved vi alle, så derfor vil vi også gøre vores til at Kystfiskeren trods alt kan holde et fornuftigt niveau. Vi håber på en forholdsvis høj frekvens af opdateringer - dertil har vi brug for din hjælp kære læser i form af stof.

Knæk og bræk derude i eventyrets land, fat fluestangen og lad os høre fra jer…

Redaktør Finn Nielsen