”Fluer og Fiskere”

- jeg har mødt…

Under denne titel vil jeg fortælle lidt om de fluer jeg bruger, og de fluer jeg har fået foræret, når jeg har gæstet andre fiskevande. Nogle af fluerne er ”gamle” travere, som altid vil findes i mine flueæsker, og som stadig fanger en god del af mine fisk. Nogle fluer er fluer som mine venner bruger og ikke vil undvære.

Derfor vil sikkert mange tænke, - jamen den flue kender jeg godt - eller, - den flue er der ikke noget nyt i.  Korrekt, - det jeg blot vil, er, at fortælle hvilke fluer jeg har brugt/bruger til mit fluefiskeri, samt fortælle lidt om hvem der har lavet dem og hvorfor de bruger dem og hvad der ellers ligger til grund for disse fluer. Når jeg skriver - mit fluefiskeri - er det især havørred fiskeri jeg tænker på.

Mit navn er Milton Christensen. Jeg bor - som jeg altid har gjort - i Hjørring. Jeg arbejder til daglig som portør på Hjørring Sygehus. Startede for alvor som å-fisker i maj 1988. Havde der før mest fisket på kysten efter torsk og fladfisk.

        

To år senere mødte jeg i Hjørring Sportsfiskerforening - en ved navn Teddy Christensen, han blev min helt store inspirator omkring fluefiskeri. Han gav gode råd og tog med på mine første ture til åen hvor han lærte mig teknikken med kastet. Bare året efter fik Teddy mig i gang med
fluebinderiet, - en ny og spændende verden. Siden har jeg stort set ikke fisket med andet end fluegrej. Kystfiskeriet er også blevet genopdaget, nu blot med fluestang efter havørreder.

De vandløb som jeg til dagligt bruger min fiske tid ved, er, Uggerby Å, Liver Å, samt Voer Å. Derforuden er Karup Å og Skjern Å, vandløb jeg sætter stor pris på. Især Karup Å, som jeg syntes er et af de skønneste steder, hvor fluefiskeri kan dyrkes. Jeg har gennem mange år været - og er stadig - medlem af Skive Lystfiskerforening, og senest er jeg blevet medlem af Sønder Resen Lystfisker Konsortium.

Men grundet arbejde og de lange køreafstande, får jeg ikke fisket så meget som jeg har lyst til ved Karup Å og Skjern Å. Men min fremtidsplan er, at flytte til Skive eller omegn, når efterlønstiden kommer, så tror jeg på, at jeg får indhentet det forsømte.

Ved siden af fiskeriet og fluebindingen, er der også blevet tid til stangbygning, knivbygning, og bjesk fremstilling. Af andre sysler om vinteren, - ja næsten året rundt, er jeg ivrig samler af
klubblade, gammelt grej, fluer og lignende. Min største interesse, har grejet fra Hardy og alt deres tilbehør.

Mit foretrukne grej er derfor også af mærket Hardy. Til fluefiskeriet, tohånds 12.5”, #9 stang til Karup Å, en tohånds 13”, #9 stang til Skjern Å, en 10.5”, #8 til de lokale vandløb, og en 7” #3, til tørfluefiskeri, når vejret er til det. Mit store ”idol” er den svenske laksefisker Jan Johansson, han gør ikke fluefiskeri til mere end hvad det er, enkelt og ligetil.

Knæk og bræk derude
Milton Christensen