Fluefiskeri i Trend Å

Sommerfiskeri ved Trend Å

Her i sommer har jeg oplevet et fantastisk havørredfiskeri i Trend Å som er beliggende i Himmerland. I sommer er det blevet til 19 havørreder over målet på flue + syv på spin. Der har været mange fisk på 40 til 50 cm, men fisk i størrelsen 50 til 60 cm har vel udgjort godt halvdelen af mine fangster.

Især i juli og august var der masser af hugvillige havørreder i åen og så er det en ren fornøjelse på  klasse 5-6 grej, og nogle aftener var det ikke unormalt at se op til 30 forskellige havørreder flytte på sig.

                                To blanke sommerørreder på 53 og 55 cm,
                               har ladet sig overliste en aften i juli

Det har specielt været aftenerne jeg har fisket mest, og det har også givet mange fisk. Men nogle gange kan det godt betale sig at stå tidligt op og starte fiskeriet i det første morgenlys. Her havde jeg en herlig morgen i august, hvor en flot havørred på 63 cm og 2,6 kg tog fluen, og efter en flot kamp kunne den landes.

                  
                   Sommerens største havørred på 63 cm og 2,6 kg                                                      Havørreden er fanget på flue

 

Effektive Skumfluer

I vinters fik jeg et tip af en bekendt om fiskeri med skumfluer i åen om sommeren. Jeg fik lavet et par forsøgsfluer i første omgang, og efter et par modifikationer havde jeg lavet en flue der stribede på overfladen, og lavede et synligt ”V” efter sig.

Det gav hurtigt resultat en aften i juli, hvor åen havde lav vandføring, og der havde været bagende varmt om dagen. En blank havørred på 58 cm og to kg tog skumfluen i et ”head and tail” idet fluen ramte vandet. Hen over sommeren har denne flue givet flere pæne ørreder, men det kræver lav vandføring og helst varmt vejr, før det er optimalt. Jeg fisker fluen nedstrøms på normal vis.

     
 
                      En blank havørred på 58 cm tog skumfluen

I får lige mønsterbeskrivelsen på den meget simple skumflue:

     

Krog: TMC 7989 str. 6-10 (Lowwater krog)
Tråd: Kevlar eller anden stærk tråd
Krop: Fly Foam (2mm) i 2 lag lagt oven på hinanden.
Ben: Sorte rubber legs. 4 par. Dvs 2 par bagtil og 2 par foran.

Fly Foamet klippes i en spids som danner halen. Det lægges hen over krogen, og der skal være knap 1 centimeter der stikker opad foran øjet, for at få den bedste skøjte effekt.


Knæk og Bræk
Jonas Høholt

1000 tak for den fine artikel Jonas - det var flot af dig og betænke læserne på KYSTFISKEREN. Håber meget at høre fra dig igen og det ville da være fint om du kunne sende mig en version af din skumflue, som jeg så kan fotografere og videregive til læserne af KYSTFISKEREN.

Mvh
Finn Nielsen
KYSTFISKEREN