Karup Å Havørred på 87 cm og 9,06 kg.

Fantastiske Karup Å. 

15-aafiskeri_248
Skulle lige prøve stykket en gang mere. En god fisk tager fluen og en lang og besværlig fight begynder. Den er vild i starten og trækker nedad åen. Jeg kommer ret på den og får nogenlunde styr over den og ligger godt pres på, mens den tager nogle ture op og ned af åen. 

Jeg ser den i glimt, det er en god fisk og anslår den til en god 6 kgs. Den trækker længere ned og begynder at komme inden for rækkevidde. Den er inde ved nettet og jeg rører den nogle gange, men den er for frisk og bliver mere vild og svømmer længere ud. 

Den trækker igen længere ned og begynder at være roligere og jeg prøver igen, men den står skråt i vandet og er svær at få i nettet med halen først. Jeg prøver en del gange men hver gang svømmer den et par meter længere ud pludselig tager en vis herre ved den og den farer ind under brinken i ubehagelig lang tid.

Jeg får den trukket ud med grøde på forfanget – det flader af igen. Både mine arme og ben er efterhånden ved at ryste af anstrengelserne og jeg er klar over at den er noget større en først antaget og en ny mulig PR. fisk. Den trækker videre ned og er nu træt men den står igen skråt i vandet og er svær at få i nettet. Jeg kan se den er kroget yderst i undermunden, så det er bare med at have is i maven og vente til chancen er optimal.

Tidligere havde jeg hilst på Mogens Styhr. Jeg ved ikke om han er indefor råberækkevidde, eller om der er andre så jeg begynder at pifte og råbe om der er nogen. Det hørte han heldigvis og kommer til hjælp.

Den er stadig svær at lande og ved de første par forsøg kommer den ikke rigtigt ind, og Mogens trækker rutineret nettet væk og venter til den ligger rigtigt. "Så kan du godt sænke stangen lyder det" og den glider omsider i nettet efter omtrent en halv times fight. 


Hvilken smuk fisk en bred og dyb han og ny PR. 

En stor tak til Mogens Styhr for landing og fotografering. 

Knæk og Bræk
Ivan Nielsen


Et kæmpe tillykke herfra Ivan - og 1000 tak fordi vi må bringe det her på sitet
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk