Karup Å og åerne i Limfjorden fra Løgstør til Hjarbæk Fjord og Skive Fjord.

Skrevet af Henrik Ravn

Hej Finn - Her lidt om Karup Å og åerne i Limfjorden fra Løgstør til Hjarbæk Fjord og Skive Fjord. 

Om sæsonen i år kan man kun sige en ting: FANTASTISK, FANTASTISK, FANTASTISK. 

Jeg er vildt glad for at tørken efter de to isvintre i 2019/10 og 10/11 er overstået. Vores havørred stamme er stærk levedygtig tilpasset tusinde år forandringer – naturlige såvel som menneskabte. Takket være en ihærdig indsats fra lystfiskere er der bæredygtige naturlige bestande i flere og flere vandløb. 

Lidt statistik: 

  • Skals å: Syv ture, 7 fisk alle på opstrøms spin mellem flydende grøde og i højt vandstand. Kammerater har mistet to store fisk plus 8 kilo.
  • Simested Å: Tre ture tidligt, 0 fisk og ingen kontakter på fluerne.
  • Karup Å: Seks ture, 2 fisk på flue. Begge på æslet, De første fire ture var uden kontakt, men jeg så en masse fisk. Den største var en fin hun fisk 64 cm og 3,2 kilo.(se billede)
  • Trend Å: En tur, 0 fisk super oplevelse i en lille Å med mange fisk. Hvis man vil se havørred er Trend Å i skumringen et sikkert hit. 

15-aafiskeri_100

Alle åerne i Hjarbæk Fjord og dermed Viborg Sportsfiskerforening fanger vildt godt. Se på VSF.dk. Trend Å har fisket super godt og ifølge. Orla Bartram er 2-3 fisk på en tur ikke unormalt. Et dagkort besøg værd med let udstyr og små fluer. Fisker også godt med tørflue og skumfluer.

Karup Å - hvad skal man sige. Sidste år startede sæsonen med næsten 100 plus 5 kilo inden Sankt Hans, så gik fiskeriet i stå i sommervarmen. I år var nogen skuffede over at antallet var lidt mindre i april, maj og juni.

Den høje vandstand i åen betød, at fangsterne gik fra flue til mange fisk fanget på wobler, spin og orm (tillykke til dem). Men jeg skal love for at denne sommer har budt på super fiskeri, med varmen begyndte fiskene at stige til fluerne og fangst statistikken taler sit tydelige sprog. Der er indrapporteret over 1200 fisk.

Den 27/7 blev der indrapporteret over 50 fisk og der er fanget over 160 fisk over 5 kg. Havørredfiskeri i VERDENSKLASSE. 

Med en sådan sæson vil jeg opfordre til at vise mådehold. Fang det du selv kan spise og give som gave. Genudsæt rogntunge hunner og fisk C&R når fiskene er blevet for farvet. 

Respekter; at der er nogen der fanger deres første fisk i oktober eller måske er deres første havørred nogensinde en lidt for tynd premiere fisk. Moraliser ikke men gå forrest med et godt eksempel.  


Knæk og Bræk 
Henrik Ravn