12,7 kilos havørred fra Lindenborg Å


12,7 kilos havørred fra Lindenborg Å
Foto: Thomas Christensen med sin havørred på 12,7 kg, 98,5 cm.


Thomas Christensen fra Aalborg tog her til morgen en tur til Lindenborg Å. Det blev til drømmehugget og efter 1,5 times hård fight kunne han lande sit livs fisk.

Thomas fiskede på det miderste stykke af Lindenborg Å, og havde her til morgen valgt at sætte en sort lakseflue i str. 6 i enden af sit spritnye forfang. Det beslutning blev han glad for, da han godt kvart over 5 fik et hug af en tung fisk. 

Den første time så Thomas ikke meget til fisken, der gik dybt og fire gange sætte sig i grøden. Thomas smed derfor telefon med videre på brinken, og gik i åen for at følge fisken. Endnu 30 minutters fight fulgte, før havørreden omsider var så træt, at Thomas kunne nette den og sikre drømmefisken. 

 13_aaen_11

Turen gik først ned til NLs klubhus, hvor der hænger en vægt. Den gik dog helt i bund, og det stod dermed klart at den var over 10 kg, så turen måtte i stedet forbi den lokale Slagter Holmberg, der på kunne veje fisken til 12,7 kg og 98,5 cm! Tillykke til Thomas med den flotte fisk!

Anders Toft Jensen, der har skrevet en bog om Lindenborg Å kan i øvrigt fortælle at hans kollega John Nielsen fik en havørred på 105 cm næsten samme sted en gang i 1970'erne. Den huggede på en 7 grams Toby på en 0,25 line.

Tak for det Thomas!!!


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk
FutureFly Forhandler - FutureFly Retailer