Den moderne Rapala-flue 
 
Den moderne Rapala-flue - udsat for Future Fly

Den moderne Rapala-flue

Foto:
Finn Nielsen - Lystfisker-liv.dk

Af: Finn Nielsen / 09.02.12 14:53:00

Rapala-fluen fra midten af halvfemserne fanger lige så mange fisk i dag, som den gjorde den gang. Men at udsætte fluen for de moderne materialer, gør den så absolut mere attraktiv end den gamle model. Udviklingen via materialer fra for eksempel Future Fly, og dermed en udvikling fra ”krog til rør”, gør fluen langt mere anvendelig i såvel vandløb med havørreder som med laks – eller begge dele, skriver Finn Nielsen.

Ideen bag Rapala-fluen
”Genbrug”, ”Gammel vin på nye flasker”. Jah – måske, men det ændrer ikke på fluens fortræffeligheder efter åens havørreder såvel som grønlænderne her om vinteren og sommerens og efterårets opgangsfisk.
Når jeg skriver, som jeg gør i starten, så er det fordi nogle af læserne måske kan huske artikler fra midten af halvfemserne fra undertegnedes side vedrørende Rapala-fluen.

Men siden er der kommet nye læsere og nye lystfiskere til, så en gentagelse af denne flue kan sagtens gå an – ikke mindst når den bliver udsat for nye materialer.

Meget enkelt omkring ideen bag fluen var de oplevelser, jeg havde fra åen, såvel egne, som andre lystfiskeres, med den lille ambulancefarvede Rapala-wobler, senere også som leddelt, flydende og synkende.

Læs hele Finn Nielsens artikel og få bindevejledningen i det seneste nummer af Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Kilde: Fiske Avisen

 

{fblike}