Laksefiskeriet generelt Norge 2016 - del 3

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Palle Jørgensen
 • Hanna Bossow
 • Kurt Granat
 • Søren Kjær Nielsen
 • Søren Brobyskov 
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

Redaktionen


Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Fredag den 29. juli (2016) - aften 23.00 - Gaula 

Fin Laks på 10 kg

Det har været svært i Gaula de sidste par uger. 

Laksene har været der men det varme vand har ikke bidraget positivt på bidelysten. 

Der kom nyt vand i flere omgange denne uge og det kølede heldigvis elven lidt ned og ny aktivitet kunne ses.

16_koch_klumme_243

Det udløste så endeligt et hug til Bo, der kunne tage sin første Laks i denne sæson på ca 10 kg.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Fredag den 22. juli (2016) - aften 23.00 - Gaula og Driva, Norge

Endnu en grilse-dag – vanvittige vandtemperaturer

Elven er sindsyg varm – målt flere steder til over 20 grader – ikke så sært at Laksene ikke er så villige til at hugge – til gengæld viser de sig fortsat, og der er fine opgangsfisk imellem. De springer igen flere steder på vores vald.

At de trods forholdende kan overlistes beviste Jan Erik I eftermiddag, da en grilse på et par kg huggede fluen, og faktisk var nummer to grilse kort efter ved at blive en realitet – men det blev ved hugget.

Som tidligere nævnt er elven faldet drastisk, og som sagt “brandvarm” – der har været torden- og lynild, så det ville noget, også med nedbør til følge – dog uden de store stigninger tilfølge endnu.

Det lader til at den kommende tid byder på mere nedbør. Det må vi håbe for dem der kommer efter os, og ikke mindst temperaturnedgang i vandet for Laksenes skyld.


Bones Valdet:

Kort og godt – intet hørt fra Kurt og Bjarne…..


Horgøien:

Intet nyt I dag, så her er der også høje vandtemperaturer og ikke ret meget vand.

Kære Palle (Erik og Kay) tak for gode minder I denne omgang – håber vi snart mødes igen I Varde og tak fordi vi måtte følge dig gennem seks uger på Horgøien – måske kommer der en sidste melding fra dig, da du først skal hjem søndag.


Reitstøa:

Søren Kjær melder om vandtemperaturer på over 20 grader, her har man dog i eftermiddag fået en del regn (6 mm melder Søren), så Søren og de øvrige går sikkert en god uge 30 i møde oppe i Singsås.

“Skitt fiske” til dig fra os alle – vi vil sent glemme den hyggelige onsdag aften med Linda og dig!


Driva:

Slut! Men kære Susanne og Michael – tak for gode timer sammen her på vores vald de sidste to dage, hvor I gjorde os selskab – det har været en super god oplevelse for os.Efterskrift:

Som tidligere skrevet kommer der meget mere efterfølgende i næste uge når vi kommer hjem, herunder krydret med billeder.

“Dreamteam” slutter af for nu – alle mand er mere end 200 % klar til at være sammen igen i uge 29, 2017 – vi har haft det så super godt sammen udtrykker alle, og igen er VI beviset på at det langt fra kun er Laksene og ikke mindst antallet af fangster der er afgørende – det  er og bliver helt andre ting……… FEDT at gutterne på “Dreamteam” tager det sådan – det er jeg sgu f……. stolt af!

Mere om dette senere, vi takker af for denne gang, nyder nogle drinks på terrassen og gør klar til at køre hjem i morgen.

På vegne af “Dreamteam” herude fra eventyrets land mellem de høje fjelde og den brusende elv…..

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 21)
Fredag den 22. juli (2016) - formiddag 10.00 - Gaula og Driva, Norge

Hurtigt faldende elv – en grilse

Den forventede varmebølge torsdag udeblev delvis, da et skydække og del vind gjorde til at holde ud – dog svandt elven kraftigt ind. Det gjorde dog ikke at Laksene ikke viste sig, dog I mindre antal.

Formiddagens træk gav ikke noget, men om eftermiddagen var Anders atter på pletten og kunne lande en fin grilse på ca. 2,5 kg.

Aftenen gik I munter lag med Susanne og Michael, mange røverhistorier og gode tips var at hente. Susanne og Michael fiskede med sidst på aftenen og ud på natten.

Vandet er I går målt på Reitstøa til 19,6 grader og her i skrivende stund fredag morgen, er det målt til 19 grader – og fortsat faldende elv – måske ikke så sært at Laksene ikke lige frem er vildt I hugget. I dag er temperaturen faldet til 17 grader på Reitstøa.

Her til morgen er der vild aktivitet neden for hytten – Laksene springer helt veldt – der er fisket på dem, men ingen er overlistet endnu…..


Bones Valdet:

Stille….. Ud over ikke at have hørt fra Kurt og Bjarne I går, er der tillige heller ikke indmeldt fisk deroppe fra.


Horgøien:

Det lykkedes vores god even Palle at lande en fin blank Laks, så der går fortsat nye Laks på elven, det er jo positivt. Nu håber vi bare at formanden Kay Werner når at få en Laks inden han skal hjem.


Driva:

Michael med følge har forladt Driva – helt uden nogen former for Lak seller havørred – nærmest ikke set og mærket noget. Tilbage er der billeder og minder fra en fantastisk natur og ikke mindt de mange elve der er I området.

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 20)
Onsdag den 20. juli og delvis Torsdag (2016) - eftermiddag 13.00 - Gaula og Driva, Norge

Besøgsdag – begge veje – super dag med gode venner!!!

Fortsat en morgen der var kold, men efterfulgt at en langsomt snigende sommerdag som optakt til den meget ventede varme torsdag – 27 til 29 grader – dog kun godt 20 grader det meste af onsdagen her ved os (dog også varmt nok).

Der var besøg fra Bones Vald af Kurt og Bjarne, der havde “maddag” og derfor kunne snige sig herned. Begge har de ikke oplevet det store I den faldende vandstand – som beskrevet dagen før var der landet fine Laks – og i går yderligere en Laks på omkring 6 kg til de øvrige på holdet.

Imens fiskede vi og på det tidlige træk havde Jan Erik en enkelt kontakt, men det blev ved dette.

Over middag besøgte Anders, Jan Erik og jeg vennerne fra Varde på Horgøien – mere om dette under Horgøien

Martin – chefkokken stod for aftens dinner hvor Linda og Søren fra Reitstøa Vald kom på besøg – så Martin brugte eftermiddagen på at fiske Laks, desværre uden held.

Det blev virkelig en skøn aften I super selskab med Linda og Søren, megen latter, gode fiskehistorier og meget mere – samt en helt igennem fantastisk middag af Martin – hofretten kendt af mange (Martins Pastaret) var at indtage, efterfulgt af is og brownies (også egen ret fra Martin – MUMS!).

Fiskeri blev det også til, da Martin og Anders besluttede sig til at “tæske” igennem med aftenfiskeri efterfulgt af natfiskeri. Anders havde ikke mindre end fem kontakter, hvor et par af Laksene havde fat et kort øjeblik.

Jan Erik og jeg afløste her til morgen, inden den frygtede varmebølge ville indfinde sig, så et par morgen/formiddag træk blev det til. Trods fortsat faldende vandstand (I skrivende stund 26 kubikmeter I sekundet) viste Laksene sig fortsat, herunder en flot hunfisk på omkring de 7 kg I et flot spring fem meter fra kanoen, da vi roede over på modsatte bred – så er man sgu lige som I gang – men det blev ved synet.
 

Bones Valdet:

Som beskrevet længere oppe i artiklen, er det hvad vi ved fra Bones – har ikke hørt mere fra Kurt og Bjarne I dag.


Horgøien:

Som tidligere beskrevet tog Anders, Jan Erik og jeg til Horgøien for at besøge vores alle tre’s bekendte Palle Jørgensen fra Varde – desuden var formanden Kaj Werner og Erik Ågaard, som vi også kender fra Varde foreningen på plads.

De var ved at “skylle” fingrene I elven da vi ankom, da deres Norske ven Kjell netop havde landet og genudsat en fin Laks på 6 kg med havlus – Erik Ågaard havde fanget en nystegen Laks om formiddagen på 3.3 kg, og en nordmand havde fanget en fin Laks på 9,6 kg om natten – så det var jo godt nok.

Erik Ågaard – som jo fik den fine Laks på omkring 18 kg på enhåndsstang her på Horgøien (se tidligere artikler her på sitet), havde et brændende ønske om at prøve og fange en Laks på Hitch. De havde gået og bakset lidt med det: fluer, liner, forfang med mere – det ville ikke rigtig være som det skulle, så Anders havde lovet “guide” lidt på området.

Anders havde en flue med til Erik, og den, sammen med gode råd, fik det hele til at falde på plads. Og hvad så……… - ja så kommer der en hilsen fra Horgøien her til morgen med to fine billeder, et af et fightende Erik, og et storsmilende Erik med en Laks på godt 3 kg – fanget på Hitch I går aftes.

Så er der jo ikke et øje tørt – fedt, fedt, fedt (billeder når vi kommer hjem)

Sidste – Palle har så fanget Laks nummer 25 her i formiddag på godt 3 kg – det er sgu bare så opløftende med de mennesker (fra Varde foreningen) dernede på Horgøien – STOR tak for en god modtagelse (som altid).


Driva:

Der sker desværre ikke meget – I går på sightseeing ved den flotte elv Eira – I dag kommer Sanne og Michael til spisning her ved os, så kommer der nok lidt flere detaljer på plads

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 19)
Tirsdag den 19. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula og Driva, Norge

Atter en Laks til holdet

Tirsdag var en dag hvor regnen holdt sig væk og de ventede sommerdage langsomt sneg sig tættere på med megen sol.

Det ændrede nu ikke på Laksenes lyst til at springe og vise sig – friske fisk har været på træk og har blandet sig med standfiskene.

I formiddags lykkedes det alligevel at få Laksene I hugget, da Jan Erik overlistede en flot Laks på 7 kg og 88 cm, i øvrigt på en flue bundet efter Torben Bastrups mønster Bastrups Grønne, (tilsat lidt ekstra finesser) (billeder af flue og Laks når jeg kommer hjem).

Solskin tog pusten af os om eftermiddagen, hvor vi fik hyggeligt besøg af Morten Vangsted, der er på vej hjem fra fiskeri på Horgøien.

Over aften har Martin været ved fiskevandet, og det var lige ved og næsten, da en fin Laks tog fluen kort tid, men desværre slap Laksen grebet igen.

Laksene har været særdeles aktive her I aften, hvor der har været en del springende fisk at se.


Bones Valdet:

Kurt og Bjarne har ikke oplevet noget endnu personligt, men det er dog blevet Laks til holdet, herunder Laks på blink og på kastedup, på henholdsvis 13 kg og 6 kg.


Horgøien:

Intet nyt I dag – vi besøger Palle og hans kammerater I morgen på deres vald.


Driva:

Intet hørt I dag

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 18)
Mandag den 18. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula og Driva, Norge

Begivenhedsrig dag

Hen på morgenen lykkedes det Anders at kroge en frisk Laks på vurderet 8 kg, lige neden for hytten hvor vi bor – så der blev tilkaldt hjælp.

Men inden hjælpen nåede frem, og efter en noget heftig fight, lykkedes det Laksen at spytte en mega stor Sunray Shadow ud – en fight på ca. et minut.

Senere over middag lykkedes det Martin meget kort at kroge en Laks – samme sted som jeg mistede min Laks I går – desværre endte det på samme måde, da det lykkedes Laksen at befri sig fra fluen efter få sekunder.

En time efter var Anders atter på pletten, da han igen på en mega stor Sunray Shadow krogede en fin hun Laks – en mærket Laks – der endte med at blive nettet af Martin. En flot Laks efter en lige så flot fight – 8 kg og 95 cm – selvfølgelig genudsat

Herefter er det kun blevet til synet at springende Laks


Bones Valdet:

Vi har ikke hørt fra Kurt og Bjarne I dag

 

Horgøien:

Palle har I dag set Laks på træk og det er også blevet til en lille Laks.


Driva:

På valdet Elverhøi er der meget dødt beretter Michael – det er blevet til enkelte havøred, og et enkelt tilbud af en Laks


Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 17)
Søndag den 17. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula og Driva, Norge

Hitchet StorLaks - søndag den 17. juli

Hvor vi i går så langt flere Laks på vores vald nedenfor Gaulfossen, så er det ikke tilfældet i dag - til gengæld noget meget bedre, nemlig Laks i bidehumør.

Først havde jeg nogle få sekunder i "himmerige" da en Laks kastede sig over min Sunray Shadow - jeg letter kasketten og ønsker Laksen en god rejse længere op af elven - den var hurtigt stået af igen - men det gav gejst og humør til holdet (som i øvrigt er super fint i forvejen)

En time efter blev det så endnu bedre, da Anders hitchede et flot han Laks på 105 cm og 11,4 kg - trods det var en han og at den var lynende blank valgte han at genudsætte den i fin form - flot gestus!!! Stort tillykke fra hele holdet.

I skrivende stund - 21.30 - er der tre mand ved elven, så forhåbentlig ere nyt fra os i morgen

Fine billeder og video, når jeg kommer hjem og kan opdaterer.


Bones Valdet:

Vi har været i kontakt med Kurt og han kan melde om rolige forhold, ingen har mærket noget, hverken flue- eller spinnefiskere.

Mens vi har fået en del nedbør neden for Gaulfossen (uden det har ændret på vandstanden nævneværdig), så har de ikke fået vand oppe ved dem.
 

Driva, Elverhøi Valdet:

Her fisker man søndag-søndag mod lørdag-lørdag i Gaula, så her er man knap kommet i gang endnu.

Michael og Jan har været ude i dag og kigget på de mange elve i området.

Her til aften har Jakob Vistesen mistet en fin Laks - i øvrigt vælter det ned med regn ned ved Driva Elven.

Der kommer en hel del fine billeder, når jeg kommer hjem og opdaterer.


Finn Nielsen
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 16)
Lørdag den 16. juli (2016) - aften 18.00 - Gaula og Driva, Norge

Gaula - lørdag til aften - 6 timers fiskeri

En kendt svensker sagde: Det er svært at fiske, hvor ingen fisk bider, det er dog sværer at fiske hvor ingen fisk er - det er så rigtig som det kan være

Heldigvis har vi ikke kvaler med at der ingen Laks er - bider gør de så ikke indtil videre - men vi har forlængst på de 6 timers fiskeri rundet synet af mindst 20 springende Laks - så selv om Laksene ikke er helt på "finnerne", så er vi det - så vi er fortrøstningsfulde på "Dreamteam" (hilsen fra Anders, Martin, Jan Erik og undertegnede).

Vi har hørt fra Kurt og Bjarne på Bones Valdet - her er der ikke så meget nyt, og dagene på Aune Vald i sidste uge gave ikke Laks - men de er lige så fortrøstningsfulde som os.


Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 15)
Torsdag den 14. juli (2016) - aften 18.00 - Gaula og Driva, Norge

Norge – opdatering uge 29

Hvor vidt vi kan opdatere undervejs i uge 29, afhænger helt og holdent af teknikken (læs internettet), men efterfølgende vil der selvfølgelig blive fulgt op på det, for det er en stor uge i Norge med en del gode fiskekammerater til stede med Laksefeber.

Fredag går turen atter mod Norge og Gaula, vi (Anders, Martin, Jan Erik og undertegnede) er på plads ved valdet neden for Gaulfossen i hele uge 29.

Vore gode fiskekammerater og venner Kurt og Bjarne fisker på Bones Valdet i Midtre Gaula – de har såmænd tyvstartet med at fiske allerede her i uge 28 på Aune Vald. I skrivende stund melder Kurt om at de ser Laks på træk.

Søren fisker atter på Reitstøa i Øvre Gaula, han vil også være at finde der i hele uge 29. Reitstøa har fisket ualmindelig godt i år, så mon ikke der er en Laksehistorie eller to herfra.

Palle er fortsat på sjette uge at finde på Horgøien her i Gaula, et besøg ved ham fra os vil være at udøve i ugens løb – med mere end 23 Laks landet har det været en super sæson for Palle.

De to ”banditter” Jan og Michael drager ud på nye eventyr her i uge 29, hvor de gæster elven Driva på et af de historiske steder ved elven, på valdet ved Elverhøi.

Så under alle omstændigheder må der komme en del nyheder på sitet her – om end ikke andet så i uge 30, når vi er vendt hjem – hvis teknikken svigter i Norges land.

Billeder vil under alle omstændigheder først komme på sitet efter hjemkomst fra Norge.

”Skitt fiske” derude i eventyrets land, må en Laks skyde frem i strømmen og gribe jeres flue…

Finn Nielsen
Redaktionen, Lystfisker-liv.dk 


Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Torsdag den 14. juli (2016) - middag 12.00 - Horgøien, Gaula

Uge 28 et sted på ved Horgøien

13. juli

Igår var elven steget en halv meter.Det var som om elven blev tømt for fisk, vi har oplevet det før - men en lille smålaks blev det da til.

Her til morgen var der betydeligt mere liv i strømmen, så 5-6 Laks og fik en Laks på første gennemfiskning 

16_koch_klumme_184      16_koch_klumme_185 

Ca. 5 kg blank og mega stærk 

Så nu står der 23-0


12. juli

Så er der hjemmelavet rensdyrpølse på hjemmebagt fladbrød til aftenkaffen 

16_koch_klumme_183
 

Mens vi venter på Laks på gang - Rå hygge


11. juli

I dag blev det til en fin 2 kgs smålaks


Blev sat pænt ud igen - da blev det 21-0


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Søndag den 10. juli (2016) - aften 18.00 - Gaula

Gaula uge 28 - søndag 10. juli

Hej Finn - Laks fanget i dag og det var en hanfisk på 102 cm og 10.2 kg.


Fanget på en Gaula Howler bundet med FutureFly materialer


Mvh
Søren Brobyskov 

Stort tillykke Søren med den flotte Laks - kan de den er fanget på mit "gamle" vald - fedt at se!!!
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Fredag den 08. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Gaula opdatering

Der skal først lyde et stort tillykke til Erik og Palle for fangsten af den megaflotte næsten 18 kilos Laks på enhåndsstang. De der har prøvet at fighte store laks på enhåndsstang ved hvor svært og hårdt det kan være. Rigtigt godt gået ”drenge”.

Men det er tilsyneladende over hele Gaula at fiskeriet stadig går forrygende, - eller rettere i det meste af Norge, hvor opgangen er rigtig flot mange steder.

I Gaula fiskes og fanges der stadig godt fra bund til top og vore venner i Singsås har da også haft et rimeligt fiskeri, men især set mange fisk på træk opover.

Kaj fortæller om en stor oplevelse, hvor han fra broen kunne se hvordan en Laks gik aggressivt til fiskekammeraten Steffens flue, desværre uden at Laksen blev hængende.

Kaj siger at de har haft flere aggressive udfald til fluerne dog uden krogning, men fisk har de landet og så vidt jeg kan regne på det, er det blevet til ca. 5-6 Laks til holdet.

Langt oppe i Haltdalen er der også fint fiskeri og der bliver flere og flere store Laks indrapporteret.

Det ligner en rigtig god sæson for Gaula og genudsætnings-statistikken ser også rigtig godt ud, det er dejligt.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Fredag den 08. juli (2016) - morgen 06.00 - Gaula

Bo Nielsen fisker Rogstad Gård Støren

16_koch_klumme_169

Gaula by night. Great fish in a cold night

                   16_koch_klumme_168

                                           89 cm – Fluen Banana, gjorde det igen

Bo Nielsen
Sportshuset, Horsens

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Torsdag den 07. juli (2016) - middag 12.00 - Horgøien, Gaula

Uge 27 et sted på ved Horgøien

07. juli

Da jeg sidder på min veranda og spiser frokost ser jeg pludselig flere Laks i strømmen 

Da griber jeg fluestangen og går i elven, fisker hurtig over pladsen og en Laks tager hurtigt fluen

16_koch_klumme_167

Herlig - god fight og Laks på ca. 5 kg

Nu står der 19-0 - Blev pænt sat ud igen


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Onsdag den 06. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula

StorLaks til den unge mand...

Det har været en god dag for Claus, Torben og Mads i dag.

16_koch_klumme_165

Flere tilbud og endelig en fin 9 kgs til Claus. Let kroget og let at genudsætte.

Laksen kom dog ikke i nettet uden drama, da Claus opdagede at linen kom den forkerte vej ud af hjulet og måtte holde fisken tight, men det lykkedes alligevel.

Som nævnt i går er de større Laks nu klemt ved den mindre vandstand og det giver gode chancer.

                                16_koch_klumme_166

Unge Mads Schou - der i går udsatte hans første Laks nogensinde - var så dygtig at lande denne fantastiske Laks på knap 13 kg i dag.

Flot og stort tillykke til Mads og det er sikkert at Gaula ikke slipper for denne ”Laksekiller” fremover.
 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Onsdag den 06. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Bo Nielsen fisker Rogstad Gård Støren

16_koch_klumme_164

Klassiske Loop Hitech...

16_koch_klumme_163

...and 102 cm silver


Bo Nielsen
Sportshuset, Horsens

Stort tillykke med den flotte Laks og tak for info Bo!
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Onsdag den 06. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Ny Laksefisker er født

Mads Schou 13 år genudsætter sin første Laks ever.

16_koch_klumme_162

Det er flot Mads og velkommen i laksefiskeriets Univers.

Laksen var ca. 9 kg. Tillykke og velkommen. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Tirsdag den 05. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Gaula generelt

Selvom vandstanden er lav er der fortsat opgang af blanke Laks i Gaula, omend i mindre mængder end tidligere i Juni

Men der står også en del fisk på mange pladser og det er nu tydeligt at de store Laks vi ikke så i starten af juni, nu begynder at kræve deres territorium i de efterhånden mindre pools. 

Vores venner har de seneste dage været i flere store Laks og alene de seneste dage Har Torben Schous søn tabt et par tunge Laks på blink. Det er Torbens søns første gang ved en lakseelv, så det er jo en fin start. Det lykkedes ham så i dag at lande en fin 9 kilos Laks, så her har vi nok en ny fuldblodslaksefisker. 

Claus rapporterer at der begynder at vise sig let farvede Laks på stykket, hvilket indikerer at der nu for alvor står standfisk, som sikkert bliver sæsonen ud medmindre der kommer en rigtig stor flom.
 

Mange af dem er ikke ”smålaks” lyder det, så det blir spændende hvad der gemmer sig i hølerne. Indtil videre er der jo landet Laks på både 10-11-12-13 og 16 kg i samme pool, og mistet adskillige i denne kaliber, så der går nok et par ”lunkere” mere. 

Uvejret søndag gav kun en mindre vandstigning, men til gengæld er der stadig fiskevejr over Gauldalen nogle dage endnu, men en gang fin regn ville ikke skade.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Søndag den 03. juli (2016) - morgen 09.00 - Horgøien, Gaula

Uge 27 et sted på ved Horgøien

02. juli

Fiskeriet startede godt for mig Igen i dag, havde fisket max 45 minutter, da en mellemlaks to fluen i strømmen.

Kanon fight men krogen sad desværre dybt så den blødte, så jeg måtte desværre aflive den, og den blev Indleveret til fiskeforvaltningen

Så går den til røget laks på De Gamles Hjem her i dalen

Så nu står der 17-0 til mig 

16_koch_klumme_154

Laksen var 83 cm. og 5,1 kg.


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Fredag den 01. juli (2016) - middag 12.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

Idag startede vi med at stå for tidligt op, da begge vores telefoner var døde og ingen alarm.

Hvordan det lige kunne ske er en total gåde..... Og så var der ellers fuld blus på solen og det er jo ikke en favorit og især ikke på denne elv. 

Helt død formiddag men det ser ud til at der er skyer på vej.

16_koch_klumme_152

Midnatssol - tja ved midnat.

16_koch_klumme_153

Storebjørn og Lillebjørn -  ala Mads og Jan på familietur i Homepool.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Fredag den 01. juli (2016) - middag 12.00 - Horgøien, Gaula

Uge 26 et sted på ved Horgøien

01. juli

Igen i dag tilsmilede fiske-løkken

16_koch_klumme_151

Efter bare 10 minutters fiskeri på anden gennemfiskning her i formiddag fik jeg en flot 9 kg. Laks i kanon form 

Det blev en kanon fight med flere luftture op over elven

Super start på en fredag - Snart weekend trænger til det...

30. juni

Her under aftenfiskeriet, så vi flere Laks i strømmen


Det blev så til en ny gået Laks på ca. 6 kg


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Torsdag den 30. juni (2016) - midnat 23.30 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

Igen en dejlig dag på Olderø. 

Først havde jeg et hug oppe i Ratta efterfulgt af en Laks der røg ud af vandet.

16_koch_klumme_144

Kort efter krogede Jan en vild laks på ca. samme sted og det bkev en rigtig sjov fight med lange udløb og vi endte ca. 400 meter nedstrøms med denne styrkebombe.


Jan med 7 kg supersølv fra Lakselv og Ratta beat. Jan og Guide Mads Pedersen (godt nok Kjoewenhawner men ganske ok)

Superblank og hamrefuld af lys flottere blir de ikke. Efter frokost skulle vi fiske Holmen og straks ved ankomst gik en Laks ud af vamdet lige ud for hytten, men det var tydeligvis fisk på træk. 

Solen kom på fuld blus da skyerne forsvandt og selvom vi så flere Laks blwv der ikke flere stramme liner udover en enkelt der lige puffede til en Hitchet Sunray.

Imens havde Vaugh haft kontakt i Homepool, så alt i alt en ikke så dårlig en dag endda.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Onsdag den 29. juni (2016) - midnat 23.30 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv


Så blev det alligevel en rigtig god dag på Olderø. 

Først en helt vild og sindsygt velkomditioneret Laks på 6.5 kg og kun 82 cm, som tog 75 meter i eeeet ryk. 

Sjældent set så smuk en Laks og haft så sjov en fight.


Kun en times tid senere var det så galt igen, men denne gang var der lidt flere pund bag og adskillige flere minutter. 

En ægte Finmarkslaks i allerbedste kondition. 

Kun 103 cm men en vægt på 14.2 kg. 

Puuh den var stærk.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

Laksefiskeriet generelt Norge 2016 - del 2

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Palle Jørgensen
 • Hanna Bossow 
 • Kurt Granat
 • Søren Kjær Nielsen 
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 25)
Onsdag den 29. juni (2016) - middag 12.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

Det blev en tung og våd aften igår, så det blev til hyttehygge og storbål til at holde myggene på afstand.  

Vore Engelske venner tog revance på fodboldnederlaget og tog en flot 10 kgs Laks helt oppe i zone 4, så tillykke med den. 

Her til morgen måtte Jan jobbe lidt, så Mads og jeg tog på sejltur i zone 4, som er et par store søer med et par korte stryg imellem, der alts holder Laks i både ind og udløb fra søerne.  

Efter at have affisket indløb i første stryg og gennem stryget, gik vi i båden og fiskede i udløbsstrømmen i den første mindre sø og her fik jeg et godt hug, da jeg strippede fluen hjem - men ak ingen fast fisk. 

I næste kast røg Laksen ud af vandet som tegn paa "næ næ du". 

En spændende oplevelse på det vald, men udover et par pæne Stallinger, blev det ikke til Laks. 

Det er stadig fiskevejr og vi er snart klar igen.


Mads slæber båden tilbage gennem stryget
 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 24)
Tirsdag den 28. juni (2016) - aften 18.00 - Horgøien, Gaula

Uge 26 et sted på ved Horgøien

28. juni

Her i formiddag havde jeg to bud på Laks på første tur

De er meget forsigtige for tiden

Men på tredje tur tog Laksen fluen hårdt i strømmen. Det blev til en kanon fight med flere luft ture inden Jeg kunne lande en nygået luset Laks på 6,0 kg 

Laksen blev sluppet tilbage til elven Igen - Så nu står der 12-0 til mig 


Med venlig hilsen

Palle Jørgensen
Varde 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 23)
Tirsdag den 28. juni (2016) - middag 12.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

Vi kan ikke klage over vejret og vandet. 

Service og forplejning skal også kun have "thumbs up", men myg og Laks har helt misforstået meningen i en laksefiskers liv. 

Laksene udebliver og myggene er der bare for mange af. 

Nå pyt frokost på vej og nye eventyr senere i dag.


Jan fisker Home Pool og "home" er lige derovre

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Mandag den 27. juni (2016) - aften 20.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

16_koch_klumme_133

Ikonet og det ser ud til at skyerne endelig er på vej

16_koch_klumme_132

Og disse to engelske herrer kommer under pres i aften med: 1 Islaending 3 Danskere og 1 Svensker 


Jan fisker Holmen desværre i ubamhjertig sol og skrigende klar elv. Stille eftermiddag men flotte pools.

Vaughn i Homepool, en rigtig dejlig plads som vi fisker i morgen tidlig 

Vores Islandske kok er klar til kampen


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 21)
Mandag den 27. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

16_koch_klumme_127

Laks bor ikke i kedelige omgivelser

16_koch_klumme_128

 

Det gør Laksefiskere på Olderø heller ikke. Stille formiddag med alt for megen sol og spritklar elv. Men det ser ud til at der er skyer er på vej her til eftermiddag.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

Laksefiskeriet generelt - (del 20)
Mandag den 27. juni (2016) - formiddag 10.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

Efter ankomst først på aftenen var der aftensmad og information om fiskeriet inden vi endelig kunne tage et kast eller to på den skønne Lakselv. 

Det var dog en kold aften, så det blev en kort tur uden tegn på Laks. Vi fik et enkelt træk nedover Homepool og det var godt at mærke strømmen.

Lodge og værelser er bare i top og afslutningen på aften foran den store pejs var nu også i orden, sådan en første korte dag. Snart blir det lange fiskedage. 


Det var en kold aften og den gamle måtte have et tæppe over sig 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 20)
Søndag den 26. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

16_koch_klumme_119

Koch og Blok i StorLaksens rige


Smukt mellem Tromsø og Lakselv, nu er vi der lige straks 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 19)
Lørdag den 25. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Horgøien, Gaula

Uge 26 et sted på ved Horgøien

25. juni

Her i eftermiddag blev det til en nygået 8 kg Laks

16_koch_klumme_117

Den kom med hjem

16_koch_klumme_118 

Røget Laks til jul


Med venlig hilsen

Palle Jørgensen
Varde 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 18)
Fredag den 24. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Reitstøa, Singsås, Gaula

Fortsat godt Laksefiskeri i Singsås

Hej Finn.

Opdatering fra Reitstøa:

Det gode fiskeri fortsætter (vi har dog ikke set Laks i dag) vi har nu fået 9 fine Laks (de 8 er Catch & Release).

En flot start på sæsonen for dette fantastiske sted.

Søren Kjær Nielsen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 17)
Fredag den 24. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Horgøien, Gaula

Uge 25 et sted på ved Horgøien

23. juni

Så blev det 10-0 til mig 

16_koch_klumme_116

Fin Laks her i aften ca. 5 kg. - Fik friheden igen


22. juni

Så grilles der god mad ved lejerbålet


Det er et hårdt liv at være på Laksefiskeri
 

I dag til smilede fiskelykken min gode fiske kammerat gennem mange år her ved Gaula, Jo Bjørke 


Kanon flot fluefanget Laks på 13 kg... 108cm. Gratulere min ven
 

20. juni

I dag tog jeg den første Laks på den lille kvote 

En fin luset Laks på 3,9 kg.


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 16)
Mandag den 20. juni (2016) - aften 19.00 - Reitstøa, Singsås, Gaula

Godt med Laks - ledige stænger på valdet

Hej Finn. En lille rapport fra Reitstøa

Gaula fisker godt i år og på Reitstøa startede jeg fiskeriet i fredags, og på de fire dage er det er blevet til fire Laks fra 4 kg til 9 kg (alle Catch & Release)

Der er få ledige pladser på Reitstøa Vald i Reitsøa, blandt andet her i uge 27, samt i august måned

Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Mvh
Søren Kjær Nielsen 

Super at høre fra dig Søren, og et stort tillykke med Laksene
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 15)
Mandag den 20. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Hovin, Gaula

Første Gaula Laks

Min søde fluebinder-veninde Hanna Bossow har landet sin første Gaula Laks - STORT tillykke herfra med det min søde ven
Redaktionen 

Solen skinner, og fiskene hugger!

16_koch_klumme_104 

Min første laks 76 cm - tog i dagens første kast! Catch & Release

Jeg er så freakin stolt 

Hanna Bossow

 

Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Mandag den 20. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Horgøien, Gaula

Uge 25 et sted på ved Horgøien

19. juni

Det blev også lidt Laks til mig i denne weekend - i går blev det en tidlig smålaks 

På første tur i dag blev det til en meget fin og stærk Laks på ca. 7,5 kg - en herlig start på en ellers kold søndag


20. juni

Sørme om det ikke blev en fin Laks mere til mig her på første aften tur

Den var ca 5,5 kg, kom også retur igen 

Venter stadig på de store


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde 


Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Mandag den 20. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Frostfly Vald, Gaula

Uge 24 ved Frostfly Vald, tæt ved Singsås

 

Nogle fisk betyder mere end andre.

16_koch_klumme_106

Denne skønhed på 103 cm blev min første i Gaula siden sygdommen sidste år.

Jeg blev bevæget og fældede en tårer - taknemmelig over at få lov til at opleve dette igen

Mvh
Kenny Frost 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Lørdag den 18. juni (2016) - morgen 08.00 - Horgøien, Gaula

Uge 24 et sted på ved Horgøien

Min gode ven og fiskekammerat fra Laksefiskeriet i Varde Å, fluebinding og fiskeri i Marianger Fjord, Palle Jørgensen sender nyt hjem fra Norge, hvor han befinder sig i sin egen hytte ved elven på Horgøien, og hvor han skal fiske frem til og med uge 29.

Jeg har tidligere sammen med Anders besøgt Palle ved hans hytte og sådan har vi også aftalt i år, så indtil vi rammer uge 29, hvor jeg selv er ved Gaula med ”Dreamteam” (Anders, Martin, Jan Erik og jeg selv) – må vi følge ham ved elven her på sitet.

1000 tak for det Palle og fortsat ”skitt fiske” til dig

Redaktionen

  

11. juni

16_koch_klumme_100

Så er jeg kommet godt til min hytte ved Horgøien ved Gaula elven alt er klart - Nu må fluen i vandet


14. juni

16_koch_klumme_97

Så tog min første Gaula Laks fluen I dag, herligt ca. 6,0 kg. Blev sat pænt ud igen 

16_koch_klumme_98

Så kom Laks nummer to i dag på land, ca. 85 cm og 6,0 kg. Kom også retur til elven – Herligt

Hej så blev det lige hattrick for mig i dag. Kanon flot laks på ca. 7,5 kg. Fik desværre ikke foto

 

15. juni

En herlig start for mig igen i dag. Fjerde Laks på land ca. 5,0 kg. Blev også sat pænt ud igen

 

16. juni.

16_koch_klumme_99

Første aften tur i dag gav efter10 minutters fiskeri en gude smuk skønhed på ca. 8 kg. Herlig fight, den fik også friheden igen

Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Fredag den 10. juni (2016) - aften 23.00 - Gaula

Første kast – Laks!

16_koch_klumme_96

Bål og hygge sidste aften ved elven. Sådanne dage går bare for hurtigt. 

Vores sidste aften blev igen en helt utrolig aften og fin afslutning på en fantastisk uge.

16_koch_klumme_89

En fin Laks på land: 1 kast og 8 kg med lus og lange haler. Vild fight der gav en blå negl - de er vildt stærke i år.

Derudover to kontakter på hitchen og til slut en stor Laks der tog en enkeltkroget Iceman helt ude i suget på nakken.


Har set en del laks på træk i dag og de render stærkt, som denne med mange lus og haletråde - Stor hitch Sunray Shadow har været effektivt de sidste dage – Enkeltkroget Iceman

Det var en underlig fight hvor fisken kun havde et par alvorlige udløb, men herefter opførte sig som en sæk kartofler i ca. 35 minutter.

Den var ved at være træt men fik rodet rundt i stenene og så slap krogen. Dejligt hug, men underlig oplevelse. Vi anslog fisken til mellem 12 og 13 kg.

Godnat og farvel Gaula
.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Fredag den 10. juni (2016) - aften 22.00 - Kregnes, Gaula

Dag seks på Kregnes.

Dag seks Kregnes og sidste dag gav fire fisk til holdet.


Jeg selv var ude og jogge med en +115 cm sag, der rendte med sejren efter en 100 meter spurt.

17 fisk til fem mand på seks dage må siges at være godkendt.

Glæder mig allerede til næste år.

Mvh
Torben Jensen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Fredag den 10. juni (2016) - middag 12.00 - Gaula

På vej til farvel, for denne fantasike oplevelse...

Sidste dag langs forrygende Gaula hvor Laksen er gået i store mængder, og flere end vi har oplevet i mange, mange år.

16_koch_klumme_88

Om det skyldes mange Laks eller vandforhold der gjorde det hele mere fluevenligt er uvist.

16_koch_klumme_87

Der pakkes sammen så kun en enkelt stang er klar til den sidste aftens træk og grejet får lige et ekstra check da det nærmest må direkte videre til Lakselv i uge 26, hvor Jan og jeg leder efter de helt STORE Laks.

Tak til Gaula endnu engang, der igen viser sit værd som en ægte Stor-Lakse-Elv.

Det bliver spændende at følge slagets gang resten af sæsonen nu hvor Laksene er fordelt opover hele elven.

Der fiskes ikke ovenfor i nævneværdig grad, så derfor meget få indrapporteringer fra øvre Gaula, men der er Laks og endda mange Laks.

Vi ser stadig nye Laks passere her så det ser godt ud for der vælger øvre Gaula de næste uger.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Torsdag den 09. juni (2016) - midnat 23.00 - Gaula

WHAT TO SAY.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Nå men Hr. og Fru "Næesten-in-love" faldt over rødvin og whisky så Koch måtte padle alene i mørket i jagten på stor Laksen.

Efter eftermiddagens oplevelser var der ingen tvivl, og grebet var beslutsomt om stangen med flydeline og Hitchbundet Sunray.

Jeg talte dem ikke men det var ikke mange kast før en fin Laks tog hitchen med et plask i overfladen og lige der kunne jeg gå på vandet. En fin og ikke specielt dramatisk fight som Kochen vandt over en utroligt smuk ca. 7 kg Laks var fakta indenfor 10 minutter efter at kanoen var i dok.

En behændig flad sten hvor vandet lige akkurat løb over blev landingspladsen og Laksen kunne nemt afkroges fra den modhageløse krog, som for en gangs skyld sad lige i saksen.

Ikke klogt men beslutsomt fiskede jeg videre og ikke mange kast efter tager endnu en Laks Hitchen med et skrald i overfladen (var det her en drøm eller hvaaaad).

En stærk fisk der straks forsøger at styre fighten, men en mega selvsikker fisker tænker næh, næh og holder godt igen (det var dumt) og forfanget brister og en fight er slut, (husk at lave ny knude efter en fight - ikke Kaj?)

Nå men pyt - der er sikkert flere laks - OG DET VAR DER. En tredje laks hugger på en ny Hitch, men kun forsigtigt og går hurtigt af.

ER DER MON FLERE?

Skifter til en KÆMPE Sunray og tager en sidste tur i mørket og regner der nu trommer på hætten, og helt ude på nakken tager en fjerde Laks. Helt efter bogen - pluk, tager line og opstramning og fast fisk. Udløb og rusk, alt synes rigtigt, men ak pludseligt er den væk.

Jeg er godt tilfreds og beslutter at rulle ind og padle hjem inden mørket og regnen bliver for tæt

Fire kontakter og en Laks på land pa 1.5 time er sgu ok og det vildeste jeg har oplevet i mine 38 år på Gaula, og ikke mindst de som tog en hitchet flue i en af de første uger i juni.

Kan kun sige, at på vores del af elven er der så at sige tykt med Laks, og forholdende til at friste dem med flue helt perfekte.

Godnat Gaula og tak for de vildeste dage i mit liv.
 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Torsdag den 09. juni (2016) - aften 22.00 - Kregnes, Gaula

Dag fem på Kregnes.

En helt fantastisk dag med masser af fight og dramatik.Holdet fik syv Laks på med den største på 13 kg og 110 cm.

Spændende at se hvad morgendagen bringer.


Mvh
Torben Jensen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Torsdag den 09. juni (2016) - aften 18.00 - Gaula

WHAT AN AFTERNOON.

Det er nu helt sikkert og vist at der på tiden er en forrygende opgang af meget fine og spritnye Laks.

Claus og Kaj tog på modsatte side ved middagstid og i første træk havde Kaj hug.

Så kom Claus på banen og krogede en flot blank 8 kgs Laks, der tog lidt tid at få liv i, men den klarede det.

16_koch_klumme_79

Så var Kaj på plads igen og endnu et hug og en fight, der dog desværre kostede Kaj verbale lussinger, eftersom den gik med fluen

En times senere da ”Hr. og Fru ikke så hurtige" endelig var hjemme, blev det min tur og i to træk havde jeg først en kort fight og derefter et ”pille-pulle-hug”.

Så mente jeg det var tid at hitche med en stor Sunray Shadow og i sidste kast helt ude på nakken, kommer endelig det hug der har vækket mig mange gange i min søde søvn.

En stor Laks tager hitchen i et vildt spring ud af vandet og forsvinder i et ras ned i stryget. Det er en stærk Laks i noget voldsomt vand, og efter ca. 10 minutter slipper krogen. Den rettede en Owner størrelse 6 krog ud, så der var tryk på, men hugget alene er hele turen værd.

Aftenen kan kun blive det vilde kaos af bøjede stænger og skrattende Hardy hjul.

16_koch_klumme_80

Claus og hans superflotte 8 kgs Laks der svømmede af sted efter en længere oplivningsseance. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Torsdag den 09. juni (2016) - formiddag 10.00 - Gaula

Voldsomt vejrskifte

Man skal passe på med hvad man ønsker, for jeg skal da love for at vi har fået en vejrforandring.

7 til 8 grader og norden kuling med iskold regn.

Temperaturen på vandet faldt i aftes til 8 grader og aktiviteten er begrænset. Men vi så et eller måske flere træk af nye store Laks i går eftermiddags og aftes, og de går helt uden tvivl ret op gennem Gaulfossen.

Vi var blot heldige at være på pladsen da de trak forbi. Kaj og jeg fik som bekendt hver sin Laks og Claus et par hurtige nyk der er typisk for Laks på træk. Derudover et par stykker der reagerede på en strippet Sunray.

Det har været en spændende premiereuge og der er ingen tvivl om at der er rigtigt godt med Laks på elven.

Det er lidt svært at komme i gang her til morgen med blot 7 grader i luften, men vi gør et forsøg efter nogle liter varm kaffe.

16_koch_klumme_77

Kajs hånd efter kampen med ”Hardyen”. Han får lært at fiske i disse dage.

16_koch_klumme_78

Vejret skifter på minutter, og fik lige dette fantastiske ”skud” minutter før Kaj fik hug.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Torsdag den 09. juni (2016) - morgen 07.00 - Gaula

Laks med lus

16_koch_klumme_73

Så er Kaj Vestergaard på banen igen.


Sådan! 10,2 kg med lus og en fight med lange udløb

Stort tillykke med den flotte Laks
Redaktionen

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Onsdag den 08. juni (2016) - aften 21.00 - Kregnes, Gaula

Dag fire på Kregnes.

Seks Lax på land indtil nu. Flere tabte og flere kontakter.

16_koch_klumme_72

Var selv heldig i dag med en 9 kgs.

Der har lige været en vandstigning og elven er på vej ned igen, så håber på et par gode dage fremad.


Mvh
Torben Jensen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Onsdag den 08. juni (2016) - aften 18.00 - Gaula

Ny Laks til Koch

Fin start på aftenfiskeriet.

16_koch_klumme_71

Vi så lidt fisk på træk og tre kast var nok

Fluen Iceman slog til igen  


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Onsdag den 08. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Ændrede forhold

Det blev en rigtig kold og våd aften med stigende elv og ligeledes en meget kold og blæsende morgen med dalende vandtemperatur, så Laksene er gået i ”hvile-mode”.

Forhåbentlig får vi en smule varme op ad dagen og lidt mere aktivitet.

Vandstanden er fin og vandtemperaturen er 10 grader, så der burde komme nye Laks inden længe. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Min gode ven og fiskekammerat fra Laksefiskeriet i Varde Å, fluebinding og fiskeri i Marianger Fjord, Palle Jørgensen sender nyt hjem fra Norge, hvor han befinder sig i sin egen hytte ved elven på Horgøien, og hvor han skal fiske frem til og med uge 29.

Jeg har tidligere sammen med Anders besøgt Palle ved hans hytte og sådan har vi også aftalt i år, så indtil vi rammer uge 29, hvor jeg selv er ved Gaula med ”Dreamteam” (Anders, Martin, Jan Erik og jeg selv) – indtil dag må vi følge ham ved elven her på sitet.

1000 tak for det Palle og fortsat ”skitt fiske” til dig

Redaktionen

 

 

10. juni

Så er jeg kommet godt til min hytte ved Horgøien ved Gaula elven alt er klart - Nu må fluen i vandet


14. juni

Så tog min første Gaula Laks fluen I dag, herligt ca. 6,0 kg. Blev sat pænt ud igen 

Så kom Laks nummer to i dag på land, ca. 85 cm og 6,0 kg. Kom også retur til elven – Herligt

Hej så blev det lige hattrick for mig i dag. Kanon flot laks på ca. 7,5 kg. Fik desværre ikke foto

 

15. juni

En herlig start for mig igen i dag. Fjerde Laks på land ca. 5,0 kg. Blev også sat pænt ud igen

 

16. juni.

Første aften tur i dag gav efter10 minutters fiskeri en gude smuk skønhed på ca. 8 kg. Herlig fight, den fik også friheden igen

Laksefiskeriet generelt Norge 2016 - del 1

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Kurt Granat
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 26)
Tirsdag den 07. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Fiskevejr - kontra sommervejr

Endelig ligner det fiskevejr med lette skyer og vind fra syd.

Vi ser enkelte fisk på træk så mon ikke vi får stramme liner igen senere i dag.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 25)
Tirsdag den 07. juni (2016) - eftermiddag 14.00 - Gaula


Fluerne


Billede 1) - Alle disse fluer har taget Laks i denne uge.

Billede 2) - Samt denne ”Anders Uldbjerg kreation” kaldet Nanoq, da det er isbjørne hår

Billede 3) – Anders Moltke fandt denne "ting" ved elven sidste år, og tog den første Laks på denne vist nok en ”Francis efterligning”.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 24)
Tirsdag den 07. juni (2016) - formiddag 10.00 - Gaula

Ny Laks

Kaj Vestergaard kom på besøg og fik sig endelig en Molin Laks og det blot i 10 kast.

16_koch_klumme_67

Et stort tillykke til Kaj med den flotte Laks
Redaktionen

Vandet er steget lidt og vi ser nye Laks på træk.

Juni er sgu fantastisk 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 23)
Mandag den 06. juni (2016) - aften 22.00 - Gaula

Aften Laks

Dejlig aftentur for Gamborg og Koch med hver sin Laks på henholdsvis 8 og 9 kg


Begge taget på flydeline og strippet Sunray.

Det var sjovt. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Mandag den 06. juni (2016) - formiddag 11.00 - Gaula

Laks til Jan i sidste øjeblik

Sommeren fortsætter i Norge med knaldende solskin og spritklar elv, så dagsfiskeri er ikke hverken morsomt eller effektivt.

Jan og Anders skal rejse i dag så de var tidligt oppe for at nå et morgentræk inden afgang til lufthavnen.

16_koch_klumme_62

Det var en rigtig god ide for Jan fik i sin elvte time et drømmehug, og kunne nette denne smukke Laks på godt 9 kg.

16_koch_klumme_63

Anders mistede to Laks, hvor den ene gik af efter et voldsomt udløb på 150 meter.

Fluerne denne morgen var i alle tilfælde en mellemstor Iceman Shrimp.

Nu får poolen lige et par timers ro, mens vi kyler drengene i lufthavnen. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 21)
Søndag den 05. juni (2016) - aften 20.00 - Kregnes, Gaula

Kregnes Laks


Hej Finn - 
Første dag på Kregnes var der seks kontakter, en enkelt på land, så er vi da i gang.

16_koch_klumme_61

De seks kontakter er til holdet.

Ser frem til i morgen.

I dag var en kort dag, vi startede først over middag


Med venlig hilsen
Torben JensenLaksefiskeriet generelt - (del 20)
Søndag den 05. juni (2016) - eftermiddag 16.00 - Gaula

Sol og sommer

Ubarmhjertig høj sol og spritklar elv er ikke nogens favorit.

16_koch_klumme_60

Vi har set ganske få Laks tilsyneladende passere valdet, og ellers ikke oplevet noget.

Lidt vejrforandring ville ikke gøre spor. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 19)
Søndag den 05. juni (2016) - formiddag 11.00 - Gaula

Ny flot Laks til Koch

Så blev det til en fin formiddagsLaks til Koch.

16_koch_klumme_58

Superstærk Laks der virkelig gav kamp til stregen. Laksen er på ca. 11 kg.

Fluen var en dobbelt kroget Snowman Shrimp.

Vi ser ingen Laks men de er der tydeligvis.

Homepool har perfekt vandføring.

Det sker lige nu

16_koch_klumme_59

Æv… Jan mistede desværre denne fine Laks helt inde under land efter 15 dejlige minutters fight i ”Flue Renden”.

Det er vildt stærke og trinde Laks i år. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 18)
Søndag den 05. juni (2016) - morgen 07.00 - Gaula

Morgen Laks

En frisk kølig morgen i dag ned kun 10 grader.

Elven holder sin vandstand og der er stille i Gaulfossen, men Anders var frisk og stod ud klokken 07.00 i den friske morgenluft og det var en god ide.

Efter kun 3 kast var der hug

Det blev en dejlig fight set fra første række på terrassen med kaffe og morgen smøger.

Laksen var på 9 kg og helt blank.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 17)
Lørdag den 04. juni (2016) - aften 18.00 - Gaula

Sommer 

Sommeren fortsætter og vandstanden rasler ned og vinden er gået i nord.

Det har været en helt bomstille dag i dag bortset fra Laksen i morges.

Nu vil vi godt have fiskevejr igen og et nyt optræk, for nu er der hul i Gaulfossen og med denne vandtemperatur suser Laksene uden tvivl langt op i Gaula. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 16)
Lørdag den 04. juni (2016) - middag 12.00 - Gaula 

Morgen Laks

Endnu en skøn morgen at stå op til med en noget lavere elv og perfekt fiskevejr.

Var tidligt oppe i dag da Martin skulle i lufthavnen så vi sku lige have det sidste træk på modsatte side.

”Fluerenden” viste ikke tegn på Laks, så vi rykkede længere nedstrøms i Linds Corner, hvor strømmen nu er helt perfekt.

 16_koch_klumme_56

Hugget kom først allerlængst nede i bunden af poolen, hvor en dejlig luset 9 kgs Laks tog fluen med et superskrald og straks tog et laaaangt udløb over i ”Røskafts Rende” men Laksen endte i nettet og kunne afkroges let fra den modhageløse dobbeltkrog.

Fluen denne morgen var en Sort Gul Shrimp. Martin er fået og jeg må tilbage og prøve nye fluer

MorgenLaks. Det er ellers ikke en Koch Favorit


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 15)
Fredag den 03. juni (2016) - aften 22.00 - Gaula

Kulde...

Pludselig temperatursvingning her og blot 9 grader til aften.

Bange for det ender i røde bøffer og rødvin og indehygge i aften.  


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Fredag den 03. juni (2016) - aften 18.00 - Gaula

Mellem Laks på vej

Der kom lige et træk små mellem Laks forbi.

Martin tabte to Laks og Kochen måtte desværre aflive denne fine 5 kgs  Laks, da krogen sad helt nede i svælget, og den stormblødte uden mulighed for overlevelse.

16_koch_klumme_55

Tak for et dejligt hug og en fantastisk fight

Sidste…

Vi sad lige på terrassen og hyggede og kunne ”nyde”, at Anders tabte en fin laks i ”Fluerenden”...


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Fredag den 03. juni (2016) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Stille...

Meget stille formiddag både her og i Gaulfossen.

Claus var første mand i ”Fluerenden” og fik hug indenfor 15 minutters fiskeri men det blev indtil videre også det eneste.

16_koch_klumme_53

Fin Laks på 6,5 kg.

16_koch_klumme_54

”Den Blå Sten” og ”Røskafts Rende” er normalt så sikker som "penge i banken", men det har vist også ændret sig på det seneste. 
 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Fredag den 03. juni (2016) - morgen 09.00 - Gaula

Mellem Laks på land

Igen god morgen til en blændende solskinsdag ved Gaula.


Laksen er i nettet og skal måles.
Beklager billedkvalitet - er taget med mobiltelefon - Redaktionen 

Og den starter strålende med Claus og deraf hug på første træk i ”Fluerenden”.

Den første mellemlaks vi har set endnu, så måske er der et træk af dem på vej allerede. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk
 


Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Torsdag den 02. juni (2016) - aften 19.00 - Gaula

Det blev en stille eftermiddag.

16_koch_klumme_50 

Simpelthen for godt vejr og en alt for god vandtemperatur, så vi mistænker Laksene for at suse ret forbi og langt op i Gaulfossen.

Jeg er ret overbevist om at hvis vandet falder blot 35-50 cm med denne vandtemperatur, så går Laksene gennem Gaulfossen.

Men der kommer nye Laks, så vi er klar når de kommer. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Torsdag den 02. juni (2016) - eftermiddag 14.00 - Gaula

Lidt for megen vand på valdet

Der fanges rigtigt pænt med flotte Laks på hele elven. 

Vi har dog lige i overkanten med vand til vort vald, og især med en god temperatur på vandet, så de fleste suser forbi, men i morgen så…….


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Torsdag den 02. juni (2016) - middag 12.00 - Gaula

To flotte Laks på land - Koch slog til!

16_koch_klumme_42

Så vi klar til første træk i dag

16_koch_klumme_46

Så røg Martin i sin første Laks nogensinde. Dejlig dramatisk fight på 35 minutter. 


Så blev det endelig "Kochens" tur. Ca. 8 kg fuld af lus og let kroget, så frisk ved genudsætningen

Stort tilllykke her fra Redaktionen 

 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dkLaksefiskeriet generelt - (del 08)
Torsdag den 02. juni (2016) - morgen 08.00 - Gaula

God morgen Gaula

16_koch_klumme_41 

En rigtig fin morgen med let skyet vejr og en elv der er steget minimalt over natten.

Det bliver en go dag. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Onsdag den 01. juni (2016) - aften 20.00 - Gaula

Første Laks til Teamet

Eftermiddagens tur gav så endelig en fin luset Laks på 8 kilo til Anders.

16_koch_klumme_40 

Super fight og mega flot Laks.

Vi ser ikke meget her, men nedstrøms og opstrøms for os får de fisk.

Gaulfossen har fisket rigtigt godt i eftermiddags.


Forholdende er fantastiske, elven er faldet en halv meter og klaret pænt op, så nu bliver det snart vi andres tur.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dkLaksefiskeriet generelt - (del 06)
Onsdag den 01. juni (2016) - eftermiddag 14.00 - Gaula


Spørgsmål om tid

Dagens første træk var i dejligt blandet vejr men uden hug.

16_koch_klumme_35

Forholdende er fine og vi har set Laks så det må kun være et spørgsmål om tid før en af os render i en blank Stor Laks.

16_koch_klumme_36

Men mens vi venter, er der jo noget herligt at se på. I Gaulfossen går det middelmådigt. De øser ikke Laks op, men har fået nogle stykker i dag og heriblandt at par store ”bamser”. 

 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Onsdag den 01. juni (2016) - morgen 09.00 - Gaula

Dejlig morgen ved faldende elv

Martin Brooks lægger ud ved den ”Blå Sten” og blot 10 min over tolv var der hug som tidligere skrevet.

16_koch_klumme_34

Laksen tog desværre ret nedstrøms og blev ikke ordentlig kroget.

Det blev en stille nat og efter de typiske to timer syntes vi det var nok og der var tid til at få hvilet inden dagens fiskeri.

Morgenkaffen i dag var dejlig med faldende elv. De landede Stor Laks i Gaulfossen, så vi tror på Laks på land i dag. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Onsdag den 01. juni (2016) - midnat 01.00 - Gaula


Laks på elven!


Elven stoppede med stige til midnat og første tur over strækket gav vores gæst Martin Brooks, som er på laksetur med flue for første gang, en mistet fin Laks 10 minutter over midnat.

Laksen tog desværre helt inde ved land ret nedstrøms og blev dermed ikke kroget godt nok.

Vi er i gang og der er Laks i elven.
 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Tirsdag den 31. maj (2016) - aften 19.00 - Gaula

Stigende elv - desværre

Som forventet er elven desværre steget ca. 50 cm og med stadig 4 timer til go, så kan den nå at stige en hel del endnu. 

Vandtemperaturen er til gengaeld rigtig god omkring de 8 grader.
 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Tirsdag den 31. maj (2016) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Så er vi på plads i flot sommervejr og fin elv. 

Der ligger dog en del sne indover bakkerne så vi skal forvente at elven stiger til aften med dette fine vejr, der er og 24 grader.
 

Men vi er klar


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Tirsdag den 31. maj (2016) - middag 12.00 - Gaula

Landet i Trondheim med perfekt fiskevejr

Hen til kiosken og have den klassiske loekpoelse i broed med stekte loek, dertil en Brus og Norske kr 70-. fattigere. 

16_koch_klumme_33

Så ved man at man er i Norge. Lidt nyheder fra Troenderen og ak ja kønsforskellen har vi jo altid været helt klar over - men GRATIS LAKSEFISKE FOR KVINDER. Er nu ikke sikker på at det gælder alle vald.

16_koch_klumme_32
Udsigten lige nu...

Laksesæsonen er lige om hjørnet DRENGE.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 


JSN Dome is designed by JoomlaShine.com