StorLaksen tilbage i Varde Å

Hej Finn - Hermed en opdatering fra Varde Å.

Som de fleste efterhånden ved, har Varde Å fisket rigtigt godt i år. Efter et par års pause, virker det til at StorLaksen er tilbage i Varde Å systemet.

16_koch_klumme_101

Michael Gaardsvigs flotte laks på 14 kg.

Der har faktisk ikke rigtigt været en ”død” periode selv nu, hvor åen er lav, er der en fin opgang af friske blanke Laks.

Mit fiskeri har desværre været præget af manglende tid og små korte ture, men med stor optimisme og tro på, at Laksen nok skulle komme.

I sidste uge var jeg ved åen mandag og tirsdag aften. Mandag lykkedes det mig at lande årets første Laks. Fantastisk fornemmelse. Det bliver aldrig kedeligt, når en Laks tager fluen. Fisken var blank og tyk, og gav en forrygende fight, selvom det var en af de mindre Laks, som åen har leveret i år..

16_koch_klumme_102

74 cm og dejlige 4,4 kg fanget på zone 2

Tirsdag aften måtte jeg til åen igen, og her fik jeg mig noget af en oplevelse. På den anden standplads jeg fiskede over blev fluen stoppet midt i åen... Da jeg efterfølgende hævede stangen blev den hårdt og bestemt presset ned mod vandoverfladen igen. Jeg kunne med det samme mærke, at det var en kæmpe fisk, der havde taget fluen.

De første 2-3 minutter blev den på standpladsen uden jeg på den på nogen måde kunne flytte den. Efterfølgende accelererede den opstrøms. Den gik dybt og stadig uden jeg kunne bestemme. Jeg måtte hoppe i åen og begyndte at følge efter den, hvilket gik fint i et stykke tid, indtil den igen satte farten op og gave nogle voldsomme ryk. Slap line. Fisken var væk. PIS!

Omtumlet, ærgerlig og med rystende hænder sad jeg længe ved bredden. Efter et stykke tid blev tankerne positive og jeg mærkede en stor glæde over den oplevelse, jeg lige havde haft. En glæde over, at der findes så store fisk i Danmark. Tak til dem, som gør det muligt.

16_koch_klumme_103

Fluen som begge fisk kastede sig over ses på nedenstående billede.

Hvor stor laksen var, er svært at sige, men jeg kan med sikkerhed sige, at det er den største fisk jeg har haft kontakt med i Danmark…


Knæk og bræk derude
Thomas Kjelgaard


Stor tillykke med Laksen og 1000 tak for din dine beretning Thomas
Redaktionen

 

14_Finn_Nielsen_2

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com