Laksefiskeriet generelt Norge 2015 - del 4

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank Laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Kenneth Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Kurt Granat
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

Redaktionen


Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Torsdag den 13. august (2015) - Middag 12.00 - Gaula

Gaula er nu det laveste den har været i denne sæson og vejrmæssigt ser det ikke ud til de store forandringer foreløbigt. 

Der fanges stadig pænt med Laks, omend der ikke er mange der fisker i denne august. Jeg tror det skyldes de senere års dårlige fiskeri og der er ganske enkelt ikke booket op i denne sæson, hvor der nu ellers er en del flere Laks. Så hvis du har ferie tilgode og ikke lige ved hvad den skal bruges til så er der masser af plads ved Gaula. 

Vore venner nedstrøms Gaulfossen rapporterer om fint fiskeri, hvor de ser både farvede og spritnye Laks på træk. De har også fanget fisk og det på alle typer fluer fra store Sunray Shadow til små skumfluer og mindre almindelige fluer.Største Laks på 8 kg og 4 kg, samt tre grilse.

Til gengæld ser vi ikke mange havørreder i år sammenlignet med de sidste par sæsoner. 

Med et mindre fisketryk her i august bliver det nok et middelmådigt resultat, men det vigtigste er også at der er flere Laks på gydepladserne i år, så vi kan få Gaula tilbage som en af de mægtigste elve i verden.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Tirsdag den 28. juli (2015) - Middag 12.00 - Gaula

Vandstand, som en JOJO

Ja, jeg tør jo næsten ikke skrive om vandstanden mere, lige som jeg får stavet til LAV, så stiger den til HØJ, eller ihvertfald ændrer den sig markant modsat.

Ordet JOJO er blevet brugt af andre tidligere, men det er også den helt korrekte betegnelse for denne sæson. Jeg husker ikke en så vandfyldt sæson i mange år og så mange fiskedage med højere sommervand end modsat. For nogle vald er det godt og for andre knap så heldigt, men det flytter rundt på Laksene hele tiden hvilket er godt for alle.

Der fanges også stadig pænt med Laks og gennemsnittet holdes på flotte 6 kg og det må siges at være helt i orden. 

Selv om grilsen er tilstede så er det stadig ikke i de gammeldags store mængder at se på fangsrapportene i det mindste. Bevares, der fanges da grilse i anseelige mængder, men ikke som for 10-15 år siden, når der for alvor var grilse-opgang. 

2015 er tilsyneladende et rigtigt ”fiskeår” når man ser på både lakse-og havørredefangster i Norge, Danmark og Skotland. Der fiskes og fanges rigtigt pænt og ikke mindst velnærede fisk. Så må vi jo tro på, at fødegrundlaget i hav og kyst er i fin form.

Mængden eller antallet ef fisk er over gennemsnittet for flere sæsoner og det kan tyde på at der de seneste 3-4 år har været gode betingelser i havene og kysterne omkring de nævnte lande hvor både Laks og havørred har haft masser af føde lige fra smolt stadiet og til opgang. Og hvad betyder det så? Det kunne være spændende at vide hvad for fatorer der styrer der. 


En hel måned tilbage endnu, så fortsat knæk og bræk.
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Onsdag den 22. juli (2015) - Morgen 08.00 - Gaula

Så er vandstanden på et mere normalt niveau for årstiden og fiskeriet er faldet lidt til ro, især på de nedre dele af elven. Men det betyder ikke at der ikke fortsat kommer nye fisk. Vort hold så mandag aften igen et pænt træk af Laks der tilsyneladende trak lige forbi og op gennem Gaulfossen. 

Både mandag og tirsdag have holdet flere reaktioner til især ”Hitch” men uden at nogle af Laksene blev hængende på hitchen ihvertfald så tirsdag aften blev der skiftet til traditionelle fluer og letsynkende line. 

Bo havde først to hug af det han mener var grilse, men begge slap krogen og kort efter så et nyt hug der så blev hængende. Bo troede så lige at det også var en grilse. men blev snart klogere da al flueline + mange meter bagline røg ud af hølen og nedstrøms gennem et langt stryg. En hektisk fight som Bo dog vandt til sidst og glad kunne lande en blank ca 9 kgs Laks. 

Tirsdag aften sluttede med at Drew ved midnatstid krogede en større Laks i samme pool, der desværre slap krogen efter et langt udløb. Så selvom man ser grilse på træk, kan der sagtens luske større Laks rundt under de livlige grilse.

Vandstanden er nu der hvor Laksene gerne skulle ”parkere” sig på de sikre steder på de fleste vald, så vi regulært kan tale om standfisk og der bliver fisk at forsøge sig på over en længere periode, ligesom at de bliver gode indikatorer på hvornår nye fisk passerer standpladserne. 

Personligt synes jeg det er den mest spændende periode i laksefiskeriet, at kunne provokere de ofte vanskelige standfisk til hug vel at mærke uden at skræmme dem ud af hølerne.

Det er lige præcist her, at fiskerne nu skal være varsomme både med hensyn til vadning og klodsede kast. Vore klaskende spey- og underhåndskast vi bruger i høj vandstand kan nu for alvor ødelægge en god dags fiskeri. 

Er du i tvivl om hvorvidt du kan præsentere fluen forsigtigt med et spey-eller underhåndskast, så bruge hellere et let overhåndskast der lander let og med helt strakt forfang.

Lettere grej i klasse 8 og 9 både passer bedre nu og præsenterer ofte fluen mere forsigtigt. 

Med 5 uger tilbage af sæsonen ser statistikken for Gaula rigtig fin ud i år.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Tirsdag den 21. juli (2015) - aften 20.00 - Gaula

Hitch 

Så er Gaula faldet betragteligt, men der er fortsat udsigt til regn, så det er et spørgsmål om tid inden elven sikkert stiger igen. 

Drengene på vort vald har haft sjov til hitchen, men endnu ikke kroget en Laks i dag, men tre Laks har været efter Tunbys hitch, så nu hitches der på fuld time.

Elven er faktisk rigelig stor til hitch endnu, men Laksene reagerer på dem, og det er altid sjovt. 

Er du/i i tvivl om der står Laks på strækket, så prøv en hitchet mellemstor Sunray Shadow mens elven er lav, det giver normalt en reaktion.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Søndag den 19. juli (2015) - morgen 08.00 - Gaula

Lakseeventyr fortsætter

Team Tunby og Drew fortsætter deres lakseeventyr ved Gaula.

I går aftes blev det til ikke mindre end 7 Laks på land og adskillige mistede. De to på billedet var henholdsvis en flot hanlaks på 9 kg og en mindre hunlaks der desværre måtte lade livet, da den var hårdt og dybt kroget og ikke ville kunne overleve en genudsætning.

15_norge_80

Udover de to beholdte fisk var der tale om nye Laks i alle størrelser fra grilse til 5-6-7 kg og med den største på ca. 11 kg.

Det er sådanne dage der "kan" opleves når man er "yderst heldig", at ramme tid og sted. Idag er elven faldet igen og laksene forlængst forbi og hvis ikke allerede passeret, så ihvertfald højt oppe i Gaulfossen, og det er kun blevet til enkelte træk og et par regulært mistede fisk.

Tunby og Drew mener at der gik mange hundrede Laks gennem Gaulfossen i løbet af natten til idag og sandsynligvis hele dagen igennem. Lige nu er der igen stille nedstrøms Gaulfossen, men med 10 laks landet og adskillige mistet på kun to døgn, så har de herrer vist ikke noget at tude over.

Det er stadig og endog ret imponerende at se så mange nye fisk især i både mængder og størrelser, der fortsat trækker på Gaula i denne sæson.

Af vore "sølle" 5 laks i sidste uge var der blot en enkelt der ikke havde friske lus, det er ret usædvanligt, eller ihvertfald ikke specielt almindeligt i sidste halvdel af sæsonen.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Lørdag den 18. juli (2015) - middag 12.00 - Gaula

Update uge 29 fra Michael Koch med familie - billeder der ikke kom frem

15_norge_74

Koch fighter Laks


Billede 1: Tina tryllekaster, hun kalder det selv  ”slangekrøller”.
Billede 2: Tina fighter Laks
Billede 3: Axel netter Laksen let.
 

Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Fredag den 17. juli (2015) - midnat 23.00 - Mandal

Mandalselven - update venligst fra Kenneth Kjeldsen Nielsen, Seatrout Jagt og Fiskeri i Herning

Lakse Update 1 Norge

I år er uge 29 vores uge i Norge. Ankom til elven igår aftes og fik fisket nogle timer.

Vandtemperatur er lige i overkanten og vandføring alt for stabilt til den lave side. Det sætter sine spor på fangster og heldigvis også antallet af fiskere.

15_norge_71

Vi ser stort set ikke fiskere. Igår aftes fik vi turens første Laks. Fanget ca. klokken 24.00, taget på rørflue.

I dag søndag har jeg sovet længe og fisket fra middag til eftermiddag. Resultat: en Laks på land (næsten), der slap fluen i vandkanten. Ikke nogen kæmpe, men super blank med lus og ca 2 kg. Og så et ordentlig dyr der slap fluen efter 3 sekunder.

I aften giver vi det endnu et forsøg

Næste opdatering kommer når der noget at berette.

Knæk og bræk.
Per Gylling Hansen

 

Update 2 Norge.

Nu har vi været her siden lørdag aften og den værste iver har lagt sig. Søndag blev en vild dag for mig. Hele 4 lakse-kontakter, hvor den ene var en rigtig stor fisk. En der slap fluen helt oppe på land. Generalt har fiskene taget rimelig forsigtigt omskær fisk har været kroget meget yderlig.

15_norge_72

Mandag blev en konge dag for holdet da vores allesammens Bjarne Schrøder fik sin første Laks efter 7 år heroppe. Rigtig flot fisk på 4 kg.

Tirsdag ingen liv. Generalt virker det som om der er meget få fisk i elven. Jeg har på 3 dage kun set 3 fisk... Og folk virker opgivende langs elven. Elven er meget lav og varmt ca 17-18 grader, hvilket ikke er optimalt.

Så i aften står den på hygge og grill.

Jeg melder tilbage snarest når der er nyt herfra.
Mvh Per Gylling Hansen

 

Norge Update 3

Vores tur lakker mod enden. Sidste dag i morgen inden det går hjemad.

Fiskeriet må sige at være meget sløjt. Høj sol, lavt og varmt vand gør fiskene inaktive. Elven virker komplet fisketom. Ikke engang på de ellers lækre stræk, hvor vi normalt ser mange fisk. Både standfisk og nye blanke.

Flere vi snakker med hænger med hovedet og har stadig ikke set en fisk efter en uges fiskeri.

15_norge_73

Vores indsats gav en lille fin grilse onsdag morgen. Ellers kan jeg melde om der virkelig skal arbejdes for sagen i øjeblikket...

Både fysisk og mentalt.

Mvh Per gylling Hansen

Via Kenneth Kjeldsen Nielsen Seatrout Jagt og Fiskeri i Herning

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Fredag den 17. juli (2015) - middag 12.00 - Gaula

God start...

Vores afløsere ved Gaula fik som tidligere nævnt en kanonstart på fiskeriet igår.

Men de var ikke de eneste. I Gaulfossen fik en fisker på ganske kort tid mindst 5 Laks alle taget fra bredden ved almindelig fluefiskeri. Det siger lidt om mængden af Laks og endnu en ny opgang.

Vidnerne til fangsten kunne bekræfte, at alle fisk var blanke og der var alt fra grilse til større Laks. Så der er fortsat masser af chancer for de kommende ugers fiskeri, selvom der lige går et par dage før de nye fisk når de øvre stræk af Gaula.

Rapport fra holdet...
En lille flom virker jo altid et eller andet sted på elven. I dag var det så på vores vald. 

Flommen nåede kun lige at toppe, da det nye hold med Claus Tunby og Drew var klar i "Fluerenden". 

15_norge_68

Fem kast og den første Laks på ca. 4 kg gled i græsset. Herefter fulgte en noget sjovere eller måske vildere fight med en flot blank Laks på godt 13 kg. 

Sikke en start på deres uge ved Gaula. Ca. 15 kast og to fine Laks i vanskelige forhold. 

Godt gået drenge.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Torsdag den 16. juli (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Frostfly Vald - update uge 29

Uge 29 - 15. juli 2015

Gaulas vandstand er i den grad i yoyo-humør i denne uge, hvor Henrik Møller Andersen fisker på Frost Fly-valdet sammen med tre kammerater. Efter et par dage i starten af ugen med faldende vandstand – ned til 20 kubikmeter i sekundet tirsdag aften – røg vandstanden op igen og løb med 60 kubikikmeter i sekundet. Onsdag eftermiddag løber den med 19 kubikmeter isekundet. Dermed er det tæt på, at Hindoyen Pool kan fiskes.

Holdet har set tre springende Laks, men har endnu ikke mærket stram line. Der går rygter om fint fiskeri på Winsnes-valdet længere nedstrøms, så krydser fingre for, at der er lakse-flak på vej opover!

Jesper Homann
Webmaster Frostfly

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Torsdag den 16. juli (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Frostfly Vald - update uge 28

Uge 28 - 15. juli 2015

Gaula Ugen bød på en bred palet af, hvad man kan komme ud for som laksefisker i Norge. De første dage havde vi høj sol, faldende vand og stigende vandtemperatur til omkring 14 grader, hvilket åbnede for fiskeri med flydeline og mellemstore fluer nær overfladen. Jesper Homann tog ugens første Laks på 2 kilo på Bergsvendsens Nakke.

De fine forhold blev der vendt op og ned på efter en hel nats regn. Gaula reagerede som vanligt med kraftigt stigende vand og en vandtemperatur, som dalede til 9 grader. Forhold, der kaldte på synkeliner, synkeforfang og store fluer på korte forfang.

Laksene skulle nu søges tæt på land og på pladser, som under normale forhold sjældent holder fisk. Således fik Bent Josefsen en Laks på 6,6 kilo i Asbjørns Favorit. Den huggede på en Thunder & Lightning bundet som Waddington.

Kenn Berner mistede en fin mellemlaks i fightens sidste faser på Bergsvendsens Nakke, men kløede på og fik hurtigt efter hug af endnu en Laks. Den kom på land og vejede 6,2 kilo.

Det høje vand gjorde, at også Long Pool, som i lavere vandstand blot fungerer som ’transport-stykke’, nu kom i spil. Her landede og genudsatte Kenny en Laks på 6 kilo.

Mere regn i Gaulas store opland gav en regulær flom sidst på ugen. Vandtemperaturen dykkede helt ned omkring 7 grader, og fiskeriet foregik fra de oversvømmede bredder tæt på træer og buske.

På ugens sidste fiskedag begyndte vandet at falde. Thomas Vinge fik da Laks på 5 kilo i Long Pool. Den huggede en sort Frances rørflue med fluogrønt conehead fisket for enden af fast-sinking polyleader.

15_norge_69

Thomas Vinge med Laks på 5 kilo i Long Pool.

 

15_norge_70

Jesper Homann sluttede af med en gudesmuk hanlaks på 8 kilo også i Long Pool.

I alt fik holdet 6 laks fordelt på 5 forskellige fiskere – det må siges at være godkendt.

Husk at indskrive kommende fangster i fangstjournalen her på Frostfly.dk – det er dejligt at kunne følge med i fiskeriet her

Jesper Homann
Webmaster Frostfly.

Laksefiskeriet generelt Norge 2015 - del 3

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank Laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Kenneth Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Kurt Granat
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

 Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 25)
Torsdag den 16. juli (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Kenny Frost indlagt på sygehuset i Trondheim

VIGTIGT: Hvis du skal have fat i Kenny:
På den sidste fiskedag i uge 28 blev Kenny syg og indlagt på sygehuset i Trondheim med en alvorlig blodforgiftning.

Han er stadig indlagt og kan derfor ikke besvare henvendelser pr. mail og telefon.

Hvis du har spørgsmål omkring Gaula-fiskeriet på FrostFly-valdet i Singsås eller lignende, så ring til Jesper Homann på tlf. 26 27 17 79 eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Når Kenny igen er klar til at snakke fiskeri, vil vi komme med endnu en opdatering på bloggen.

Vi håber på hurtig bedring til Kenny.


Jesper Homann
webmaster Frostfly.dk

Vi kan nu bedre forstå hvorfro der ikke var nyt fra Kenny - vi ønsker det bedste og ikke mindst god bedring til Kenny
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 24)
Torsdag den 16. juli (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Grilse på vej

Ja undskyld vi ikke fik rapporteret igår, men der gik lidt havearbejde og oprydning i det. Vejret var ellers fint, men aktiviteten ikke særlig stor udover et par grilse der strøg forbi. 

Det småregnede sidst på dagen så vi opgav aftenfiskeriet (nok mest fordi indtaget af rødvin også var på flom-niveau).

Elven steg langsomt her til morgen og vi tog en sidste formiddagstur på strækket, og der gik ikke mange kast før den første grilse huggede og hurtigt forsvandt. 

Et kvarters tid senere endnu et hug og en smutter, hvor endelig den tredje så sad der. Allesammen mindre grilse i kilosstørrelsen, der bare havde travlt opover. 

Regnen tog til og elven er nu igen steget over 1 meter på ca 4-5 timer. Vi har pakket og ønsker det nye hold og alle andre laksefiskere knæk og bræk og vi takker for en fin sæson ved Gaula og glæder os allerede til 2016.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 23)
Onsdag den 15. juli (2015) - midnat 23.50 - Gaula

Bonesvaldet

Hej Finn - det går sgu lidt trægt heroppe.

Vi ser ikke ret mange fisk i elven, selv om elven er både faldende og stigende.

Vi har mistet to og fået en på 4,5 kg i dag.

Håber på at elven falder noget mere de næste par dage, sådan at Laksene ikke bare suser igennem stykket


Med venlig hilsen
Kurt Granat

 

Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Onsdag den 15. juli (2015) - aften 20.00- Gaula

Stolt Laksefisker

 15_norge_67

En stolt Kasper og nybagt laksefisker med sin første Laks.

Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 21)
Tirsdag den 14. juli (2015) - aften 20.00 - Driva

Sidste melding fra Driva uge 28

Så var der Laks på land.


Jan Hjorth Hansen gør det igen og kroger en flot 4.5 kg laks i Knutsli hølen i Driva.

Kokken lander sikkert med den store tjæssa

Med venlig hilsen
Kenneth Jensen
Rønne, Bornholm

 

Laksefiskeriet generelt - (del 20)
Tirsdag den 14. juli (2015) - aften 20.00- Gaula

Atter Laks til Koch

Formiddagen startede med højt og temmeligt farvet vand, men det skulle prøves. Det blev ikke til hug, men så en del fisk i Gaulfossen og enkelte hos os. 

Efter en bytur med familien var vi ved elven igen, der nu var faldet lidt, men især klaret op og aldeles fiskbar. Vi så igen lidt fisk og havde et par kontakter. 

En smut i Gaulfossen hvor der var nasser af aktivitet fik vi en lille tur og Axel fik et godt hug af en rigtig god fisk. Den slap desvære krogen efter et godt stykke tid og tæt under land. 

Lidt senere blev det min tur og jeg var hekdig at kroge og lande en superflot og staerk Laks på ca 8 kg. Herudover havde vi en del smånap og puffen til fluen. 

Der er virkeligt mange Laks i Gaulfossen, så når elven falder går de sikkert igennem. Der kommer nye blanke fisk hele tiden, men de har fart på. 

Der er også forlydender om en del nye Laks i fjorden, så det er virkeligt en superfin sæson.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 19)
Mandag den 13. juli (2015) - aften 18.00 - Gaula

Vejret har været helt perfekt idag, lettere overskyet og faldende vand omend det falder meeeeeget langsomt.

Vi har stort set ikke set fisk udover en enkelt grilse og en havørred, men de ka jo sagtens liste forbi os i denne ”for Laksene” fine vandstand. Vi vil gerne ha den endnu lavere så de bremser i vore stryg.
Men – idag blev første gang i denne sæson at ”Bypasset” blev tilgængeligt ved let vadning og det måtte jeg jo prøve. Per erfaring ved vi at denne plads altid holder standfisk uanset om vi ser fisk eller ej, så det var spændende at være første mand med en flue her idag.

Første tur valgte jeg at bruge en mindre sort-gul flue da de andre hug har været på mindre fluer – selvom jeg egentlig troede mest på en Hitchet flue. 

Første korte tur gav ingen resultat hvorfor jeg vadede i land og straks og uden tøven skiftede til en mellemstor Sunray Shadow monteret som hitch. Ca. halvvejs gennem strækket og midt i kastet ser jeg laksen komme op bag fluen uden at tage den. Super, en typisk reaktion på en hitch. 

Jeg havde heldigvis min GoPro på og tænder for den inden næste kast. Jeg kaster med samme linelænge i samme vinkel og fuldstændig som tænkt og drømt mange gange tager Laksen fluen med et plask i overfladen, lige der hvor reaktionen var i det tidligere kast. 

En fin blank men ikke helt ny ca. 4 kilos fisk gav en dejlig fight på den lette 13 fods stang.

Skønt at endelig fiske i sommervand med flydeline og hitch. Det bliver spændende at prøve igen i aften.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

Jeg kan garantere, at så hurtigt det er muligt, så kommer der en video her på sitet
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 18)
Søndag den 12. juli (2015) - midnat 23.30 - Gaula

Pølser og tabt Laks

Bortse fra Kaspers flotte debut Laks på 5 kg, så har det været en meget stille søndag. Sol og megavarmt hele dagen gav ikke megen lyst til fiskeri midt på dagen, og når vi heller ikke ser fisk giver det ligesom sig selv med inputtet. 

Vi lavede dog en fin aften-picnic med pølser på bålet og nogle timers fiskeri på en rigtig dejlig aften, hvor der endelig kom skyer og vinden gik i syd, men fisk så vi meget lidt. 

Jeg fik alligevel listet en Laks til hug og det var noget af en vildbasse, der straks tog et voldsomt hurtigt og laaaangt udlob. Desværre slap krogen hurtigt og så var den fest forbi.

Der er sikkert standfisk, men vi har rigeligt med vand til dem og for lidt irritation af nye fisk. Håber på skyer i morgen.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 17
Søndag den 12. juli (2015) - middag 12.00 - Gaula

Lavere elv

Oiiii det var godt at få en god nats søvn efter et par dages rejse uden søvn 

Elven er faldet betragteligt, men vi ser ganske få fisk. Lidt lavere vand vil sikkert lokke dem frem. 

Høj sol og blå himmel. Det bliver en fin søndag.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 16)
Lørdag den 11. juli (2015) - aften 20.00 - Gaula

Laks efter få minutter

Lige et start kommentar - Har jo Tinas drenge med som er ved en Norsk elv første gang nogensinde.

 • David om elven; lyder den sådan hele tiden, også om natten?
   
 • Kasper; Orrrrrv så sgu lige en Laks. Den kom op af vandet og faldt så lige ned igen - Viiiiildt. 

Undskyld for den sene opdatering, men en familetur er jo altid lidt anderledes. 

Holdet i sidste uge sluttede med 10 Laks, og adskillige mistede Laks, samt fik set rigtig mange Laks på træk, og det på trods af det høje vand. 

Vi ankom lidt sent og kom derfor også lidt sent igang, sådan er det jo når der er folk som står ved en lakseelv for første gang. 

Jeg fik så endelig mit grej rigget til og kunne efter få minutters fiskeri kalde på manden med nettet. En supersmuk og luset hunlaks havde snupoet fluen lige der hvor den skulle. 

Dejlig livlig fisk der var helt frisk ved genudsætningen. Så nu er vi landet og igang med uge 29. 

Skal lige huske. Gaulfossen havde en forrygende uge 28 med mange mange Laks.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 15)
Torsdag den 09. juli (2015) - aften 23.00 - Driva

Fiskbar elv igen

Hej Finn. Lidt nyt fra Driva. 

Efter heldagsregn mandag flommede elven max op til 630 kubikmeter i sekundet, som er tæt på 5 års flom. 

Hele tirsdagen Var elven total grå og ufiskbar. Vi shoppede i Sundalsøra og hyggede i hytten i stedet. 

Onsdag Var elven faldet 300 kubikmeter i sekundet, og nu til at komme i nærheden af. Knutsli hølen blev gennemfisket af alle mand. Frank Pelle var dygtig til at få en Laks i tale og hjælpere kunne efter en hård fight lande en flot Laks på 4.1 kg. 

At kalde det en sommer Laks vil være en joke, da temperaturen her kun sniger sig op på 8 grader midt på dagen. 

Der blev også mistet en større Laks, som slap efter første rusning.

I dag torsdag falder elven forsat og flere pools er nu fisk bare. Dog er vand temperaturen faldet med 4 grader og nu kun sølle 7 grader.Ja Driva er jo smeltevands elv... 

Indtil videre i dag ingen kontakt til fisk.


Med venlig hilsen
Kenneth Jensen
Rønne, Bornholm

 

Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Torsdag den 09. juli (2015) - aften 22.00 - Gaula

Laks på Aune Vald

Vi er i fuld gang.

Jens har fået en Laks på 84 cm - den er genudsat.

Ellers intet bortset fra det vælter med vand og det er meget koldt.


Med venlig hilsen
Kurt Granat

 

Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Onsdag den 08. juli (2015) - aften 18.00 - Gaula

Laks i Singsås

Endelig er Laksene kommet til Singsås.

Vi har fået fire fine laks, tabt to helt inde ved land og haft yderligere en snes tilbud.

Skønt at være laksefisker


Kenny Frost
Frostfly.dk 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Onsdag den 08. juli (2015) - morgen 08.00 - Driva

Driva - 5 års flom!!!

Hej Finn. Der er ikke meget at fortælle fra Driva. 


Mandag havde vi heldags regn med op til 60 mm. Det resulterede i massiv vandstigning op til 630 kubikmeter i sekundet, hvilket er lig med 5 års flom. 

Driva er nu total grå og langsomt faldende. Har ikke fisket i dag tirsdag ...


Med venlig hilsen
Kenneth Jensen
Rønne, Bornholm 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Tirsdag den 07. juli (2015) - middag 12.00 - Gaula

Sommerflom - Gaula

Jaaa.. der var vi hurtige ude med “den lave vandstand” – den holdt ikke ret længe. Mandag aften fik jeg en SMS fra Torben, - Karsten Laks på 5 kg og Torben havde en til fluen, - men så kom regnen. Vi sidder under halvtaget og regnen hamrer ned og elven stiger – jo tak...

Regnen må have ”hamret” ned over et større område for selv her tirsdag morgen rammer Gaulfossen ”næsten” 400 kubik i sekundet og både Sokna og Eggafossen er på eller over 100 kubik i sekundet. 

Det er utrolige vandmængder der løber gennem Gaula i år og der kan ikke være mange gamle cykler tilbage i hølerne. Heldigvis ved vi at Gaula ”dræner” hurtigt så den er – medmindre regnen fortsætter – fiskbar igen om 12-24 timer.

Så stor en sommerflom flytter rundt på fiskene og skubber mange Laks nedstrøms igen, endog fra ovenfor Gaulfossen og langt nedstrøms. Det har de senere års radiomærkning af Laks tydeligt vist. Laks er gået helt fra Støren og ned til udmundingen for atter et par dage senere igen at stå i Gaulfossen.

Det er dog nok de færreste der tager denne tur, men nedover flytter hovedparten af Laksene til de finder et roligere sted. En flom flytter rundt på hele opgangen og hierakiet starter forfra med masser af uro i de bedste pools, når der skal indtages standpladser.

Nye muligheder for fiskerne langs Gaula venter oveni de forhåbentligt nye Laks, der samtidig trækker op når elven topper og klarer en smule op. Men – når de rette forhold indtræffer, så går det stærkt.

så vær ved elven når vandet falder, for lige der når det vender uanset vandstand, så rykker fiskene opad igen og nu i hastetempo. Er temperaturen moderat 9-13 grader så behøver Laksen ikke trække langs kanterne, den bruger gerne hovedstrømmen og kan være svær at komme til især for fluefiskerne, men de er urolige og aktive så der er rigtigt gode odds på faldende vand.

Gaula er spændende på flere områder i år. Opgangen betydeligt bedre end nogen turde have spået og snemængderne større end man har kunnet se på kort- og snemeldinger, og endelig kommer der regn i anseelige mængder i en Norsk sommer, der nok ikke giver anledning til fest for ”ikke-fiskeintereserede”. 

Jeg tror aktierne på Norske Grillkul er på nedtur i denne sommer...


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Tirsdag den 07. juli (2015) - morgen 06.00 - Gaula

Flom - Gaula

Det ændrede vejrlig har sendt Gaula op igen - Gaulfossen går lige nu med 250 kubikmeter i sekundet og Eggafossen går med 100 kubikmeter i sekundet

Se grunden foir dette her - http://www.tronderbladet.no/nyheter/article11284080.ece


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Mandag den 06. juli (2015) - midnat 23.50 - Gaula

Slut fra Stjørdal

Kæmpede til det sidste på den nedre del af Stjørdal. Dog uden held. Vandstanden forblev flot for elven som helhed og fangsten har rundet anslået 6 ton.

For os på Ersgård S betød den høje vandstand; roligt flydende vand og svære forhold. Vi fik dog sidst på ugen set en del trækkende fisk. Vi brugte derfor dagene til besøg på det fine fluevand i Meråker 50 kilometer oppe i elven. Dette fine vand udgør de sidste 5 kilometer af elven før kraftværket. Et sikkert hit sidst på sæsonen, men i år har det fisket godt allerede i juni. 

Tre lokale fik 4 laks natten før vi besøgte stedet. Fik gode tips og en venlig snak, de mente dog det var lidt optimistisk at fiske om dagen i 33 graders varme. Resultat: fint vand besigtiget, nogle få kontakter og en fisk mistet efter 10-15 sek. fight. 

Vi fik fisket endnu et vald et par kilometer opstrøms fra Ersgård. Det var på opfordring af Jan Sakshaug i Sakshaug Sport i Stjørdal. Sakshaug Sport og indehaver Jan Sakshaug er en store kilde til gode råd om fiskepladserne metoder i Stjørdalselven. Er man gået lidt kold i fiskeriet eller besøger stedet første gang, er et besøg hos Jan Sakshaug en mulighed. 

Tillykke til holdet i Gaula for flot fiskeri. En speciel tak fordi vi kunne være vidne til Rasmus`s flot fight og genudsætning af hans top 10 laks. Turens absolutte højdepunkt. 

Glæder os til ferie i Danmark, mon ikke en afsluttet grødskæring og det varme vejr har flyttet på havørrederne i Karup Å. 

Pas på nu kommer der et "æsel".


Med venlig hilsen
Henrik Ravn 

1000 tak til dig Henrik og holdet fordi i ville bidrage med nyt fra Elven
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Mandag den 06. juli (2015) - middag 12.00 - Gaula

Nye Laksefiske-kammerater - snart på vej...

Fra midten af denne uge, er det igen muligt at vi modtager meldinger direkte fra elven, da der nu igen er fiskekammerater, der kan og vil sende opdateringer - det glæder vi os til på læsernes vegne.

Uge 28 - ca. midtvejs - en uge som vi er i gang med, modtages vores fiskekammerater Kurt og Bjarne atter af Gaula, på fiskeri som de plejer på Aune Vald, Rognes, der allerede nu har vist super fine fangster de sidste knap tre uger (et godt stykke oven for Gaulfossen, hvis man ikke ved hvor det er).

Uge 29 er de begge på Bones Valdet, i samme område, og som "Laksekongen" Kurt siger "der har bare af at være Laks deroppe - du får meldinger" - det glæder jeg/vi os til - Skitt Fiske til jer alle.

Uge 29 bliver også med en kapacitet neden for Gaulfossen, når Michael Koch atter er ved Gaula, og vi får seneste nyt - sikkert ikke kun neden for Gaulfossen, men også andre steder, hvis jeg kender ham ret.

Gode meldinger fra min super gode fiskekammerater og venner: Martin og Jan Erik - VI er allerede mere end tændte på at skal af sted i uge 32 til Gaula - VI ER BARE SÅ KLAR!!!

Bo Janniche - du er savnet på holdet ved Gaula, men tilgivet, da der venter dig en tur til Canada, British Columbia, Vancouver Island (vi ved hvor godt det er, og husk du har lovet at sende opdateringer hjem til sitet her) 


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk
 


Laksefiskeriet generelt - (del 07)

Mandag den 06. juli (2015) - middag 12.00 - Gaula

Laksen fortsætter med at passere Gaulfossen

En ny uge er i gang, og nu med betydelig lavere vandstand, der gerne skulle give bedre chancer i den øvre del af elven. 

Vore venner nedstrøms Gaulfossen kunne i weekenden rapportere om en del Laks på træk, men de strøg desværre forbi dem og op gennem Gaulfossen, der jo nu er nem at passere. 

12 ton Laks på de første 5 uger må vist siges at være ganske tilfredsstillende, og der er nu Laks over hele elven, så alle har fine chancer til lidt stram line.

Vandstanden er interessant for flere vald hvor Laksene nu må ”smyge” sig rundt kanter og over lave stryg, det sinker heldigvis fremdriften lidt, så man får nogle minutter til at friste Laks på træk. 

I den øvre del af elven, vil den lavere vandstand endelig parkere nogle Laks, så der bliver standfisk at fiske på.

Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Fredag den 03. juli (2015) - morgen 08.00 - Gaula

Banana Zoinker, igen, igen, igen...

15_norge_57

Frisk Laks med havlus - fanget på fluen Banana Zonker - Rogstad Gaard, Støren - Gaula


Via Bo Nielsen
Sportshuset i Horsens
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Torsdag den 02. juli (2015) - aften 18.00 - Gaula

Så kom grilsen... 

Fra Gamborg og Gamborg lyder meldingen, at "der kommer mange grilse" men de ryger bare lige forbi både os og videre gennem Gaulfossen.

Men dejligt at se grilse i de mængder, som vi ikke har set på vort vald i mange år... 

Vandstanden skal ned nu for at fiskene bremser lidt. Lige nu er både vandstand og temperatur for "hyggelig" til bare at suse op ad bækken på, men det får de forhåbentlig glæde af øverst i Gaula.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Onsdag den 01. juli (2015) - aften 18.00 - Gaula

WHAT A DAY! - AGAIN!!!

Det vælter op med Laks gennem Gaula, og ikke mindst gennem Gaulfossen - de har fart på, og der er mange.

Holdet der fisker nedstrøms Gaulfossen, herunder Rasmus Gamborg følger op på i aftes fantastiske fiskeri - se billeder og tekst længere nede her på siden.

I eftermiddag har de to lystfiskere på valdet landet to Laks hver, og mistet to Laks hver - og der kommer fortsat mange Laks beretter de gladeligt.


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Onsdag den 01. juli (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Gaula 

Fredningen af hunLaks er nu trådt i kraft i Gaula (klokken 00.00, den 01. juli - 2015) - alle hunLaks skal hurtigt og nænsomt genudsættes i elven.


Redaktionen
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Onsdag den 01. juli (2015) - middag 12.00 - Gaula

Nyt fra Gaula og Stjørdal

Ustadigt vejr hvor regn afløses af solskin. Perfekt laksevejr og solid opgang i Gaula såvel som i Stjørdal. Besøgte Matthe i Gaulfossen og havde en fantastisk aften. Massivt indtræk i Gaulfossen, selvom fisken sagtens kan trække igennem, falder mange retur til Gaulfosshølen og står der indtil det anden eller tredje forsøg sender dem opstrøms. 

Kombinationen af de mange nye fisk, der hele tiden springer op gennem brækket og renderne til hølen, og fisk der kommer retur fra Gauilfossen, giver et fantastisk fiskeri i Gaulfosshølen på en sådan aften. 

Vi var vidne til et fantastisk fiskeri kulmineret af en flot fight, landing, skånsom vejning i vejeslynge og genudsætning af en flot laks på 16,2 kilo. 

Jeg kan ikke remse alle de fisk, der blev fanget i hølen men henviser til fangstoversigten på Gaula.no. Matthe`s forvaltning af fiskeriet i Gaulfosshølen er eksemplarisk. Proffesionelle guider, skånsom og korrekt behandling af fiskene og meget høj genudsætningprocent. 

En praksis, der ikke er begrundet i fiskeregler og restriktionen, men et personligt ønske om at værne om laksebestanden i Gaula. Matthe er tillige en hyggeligt og karismatisk person og passioneret lystfisker. Situationen i Gaula ligenu ifølge Matthe og Simon Kitcher (guide i Gaula). Der har været flere store træk gennem Gaulfossen og fiskene kan med den nuværende vandtemperatur og vandføring dagligt passere Gaulfossen.

Simon har set fisk i alle de pools opstrøms Gaulfossen, han guidede den 30 juni. Fisken bevæger sig dog hurtigt opstrøms og er svære at få på fluen. Simon forudser et bonanza fiskeri i den øvre del af elven, så snart vandstanden stabiliserer sig nærmere et normalt sommer niveau. 

Det massive indtræk i fjorden giver stor og stabil opgang hver dag i alle elve i Trondheimsfjorden.

Man skal være på plads, da de vekslende forhold giver super fiskeri et sted en dag, men allerede dagen efter har vejr og vandstand ændret på fiskenes bidevillighed, bidetidspunkt, flue og udstyrsvalg. Men det er vel laksefiskeri i en nøddeskal. Kraftig stigning af vandstand i Stjørdalselven og gode fangster i går. Vi er klar i eftermiddag til seks timer ved elven, kun afbrudt af vores onsdags tradition.

Vi skal have store rejer, hvidt brød, majo, citron, sammen med en god hvidvin. Der skulle være garanti for en hyggelig aften ved elvbredden. 

Glemte lige at nævne vores to Laks på 5,6 og 6,9 kilo til Peter Ubbe og undertegnede.


Med venlig hilsen
Henrik Ravn
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Onsdag den 01. juli (2015) - morgen 09.00 - Gaula 

WHAT A DAY! - (fra 30. juni)

Ganske kort og præcis rapport fra Rasmus Gamborg, der fisker nedstrøms Gaulfossen.


Tre flotte Laks på samme dag er ikke hverdagskost for selv de dygtigste og heldigste. 

Største Laks på 16,2 kg

Godt gået Rasmus. 


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 


Laksefiskeriet generelt Norge 2015 - del 1

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Kurt Granat
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

 Redaktionen

 Laksefiskeriet generelt - (del 20)
Mandag den 08. juni (2015) - middag 12.00 - Gaula

Kregnes i premiere ugen

Til stor frustration og utallige mistede fisk i Mörrum kørte vi til Norge for at fiske premiere ugen i Gaula.

Var i total "krogningskrise" i Mörrum. Præsterede at tabe tre Laks på en dag. Men hvad, så må jeg jo glæde mig over min makkers fangster i Mörrum...

15_norge_44

Optimismen var i bund fra min side og det gjorde det ikke bedre med sne og slud på vej derop. 


Men det lykkedes at få Laks på premierdagen og i dagene efter.


Med venlig hilsen
Torben Jensen
Djursland og FutureFly 


Endnu et STORT tillykke Torben - og 1000 tak fordi vi måtte bringe det.
Redaktionen 
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 19)
Lørdag den 06. juni (2015) - aften 20.00

Ikke flere Laks til holdet

Det lykkedes ikke Claus og Anders at rende ind i flere Laks i går aftes, og Gaulfossen havde heller ikke det store held de seneste dage denne uge. 

Fangsterne denne uge startede ellers flot og det ligner en normal sæson, hvor de første dage giver fisk, og så falder der lidt til ro inden en ny opgang sætter ind. 

De næste uger vil give os et indtryk af sæsonens opgang generelt forhåbentlig. Lidt varmere vand ville garanteret sætte lidt mere fut i standfiskene også. 

Fra Skotland lyder det, at sommerlaksen er kommet i fine mængder og der fanges godt med Laks i de fleste ekve. Lad os håbe at det er en indikator for opgangen i Nordeuropa generelt. 

Knæk og bræk til de der starter en ny uge i det norske.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dkLaksefiskeriet generelt - (del 18)
Fredag den 05. juni (2015) - eftermiddag 15.00

Fine forhold, men ingen Laks

Perfekte forhold i dag, men ikke skyggen af liv, ej heller i Gaulfossen.

Jan, Jacob og jeg er fløjet hjem her i eftermiddag.

Senere på sæsonen venter så Island.

Vi videregiver de oplysninger der er mulig igennem sæsonnen.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 17)
Fredag den 05. juni (2015) - morgen 09.00 

Kvinaelva - 11,6 kg Laks

Min gode ven Peter Christensen fra Flekkefjord har taget denne flotte Laks i Kvinaelva på over 11 kg. 

En fin lille elv jeg fiskede i hver eneste dag, da jeg var i Norge hele sommeren.

15_norge_17
Der var årets første Laks, 105 cm og 11,6 kg


Fidjan i Kvinaelven på 80 m2 vann


Via og med venlig hilsen
Torben Pedersen
Guideline 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 16)
Torsdag den 04. juni (2015) - middag 11.30 - Gaula

Ny flot Laks til holdet - Jan slog til!

På trods af kulde og regn, så lykkedes det Jan Bloksgaard, at lande et vildt blank laks på 8,5  kg på "Linds Corner".

15_norge_16

Dejlig start på dagen. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Endnu et STORT tillykke - denne gang til "farmand"  (Jan B.)
Redaktionen 


Laksefiskeriet generelt - (del 15)
Torsdag den 04. juni (2015) - morgen 08.30 - Gaula

Kold morgen, høj vandstand

Idag starter vi med en kølig morgen og en elv der er steget ca. 75 cm i løbet af natten. 

Regn og snesmeltning har kølet vandet ned igen, så vi regner ikke med den store aktivitet fra morgenstunden. 

Igår var en fin dag - først med den sindsyge fight af en vanvittig flot blank og luset storlaks, der måtte landes 800 meter nedstrøms. 

Efterfølgende havde både Jacob og jeg et hug, og Anders mistede en stor Laks i "Flue-renden". 

Der er Laks på elven og tilsyneladende nye Laks på gang, dog i moderate mængder, men tilpas til et dejligt fiskeri. 

Et par varmegrader mere er dog yderst velkommen.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Onsdag den 03. juni (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

STOR LAKS!!!

Ja så valgte Jakob og jeg rigtigt igen. 

Lille mildning i vejret og et solstrejf og så var der hug. 

15_norge_12

Det var endog et af de rigtige og det endte i 800 meter nedstrøms ca. 50 min senere. 


Forpustede kunne vi genudsætte en luset hanlaks på ca 15 kg og 110 cm, fanget af Jakob - genudsat ifølge reglerne.

Så lige nu er himlen tæt på,  jiihaaa!!!!

Ikke umiddelbart billeder af Laksen. men der er optaget Go Pro...


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


STORT, STORT tillykke Jakob! Jeg sagde det jo, at du gav de "gamle" baghjul ...

 

Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Onsdag den 03. juni (2015) - formiddag 10.00 - Gaula

Det lugter af Laks i "Flue-renden"

En ellers fin aften igår gav ikke de store oplevelser.

Vandstanden er nærmest status quo og temperaturen ligger omkring 5 grader. 

Sådan starter dagen ogdå idag. Koligt og overskyet, men helt stille omkring os.

En grad eller to mere i vandet ville sikkert gøre en forskel.  Anders har testet Ringhøl her i formiddag Jan har krampe, så Jakob og jeg gør klar til en tur i Flue-renden.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Tirsdag den 02. juni (2015) - eftermiddag 16.00 - Gaula

Laks nummer to til Koch

Så var den der sgu igen. 

Ringhøl og Snowman i 10 kast. 

15_norge_10    15_norge_11

Ca. 5 kg og hamrerfuld af lus med haler.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Atter et stort tillykke min ven! Hils endelig Claus og ønske ham tilllykke også!

Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Tirsdag den 02. juni (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Laks, Laks, Laks

Undskyld den sene opdatering, men et par sprungne vandrør tog lidt tid. 

15_norge_09

Vejret er super, vandet falder og der er Laks. 

Anders har haft hug og claus har lige landet en fin Laks på ca 5 kg. 

Alle vald omkring os tager Laks, så det er en væsentlig bedre start end sidste år. 

Der er juni Laks i gaila og nu vil jeg gå ned og tage en.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Tirsdag den 02. juni (2015) - morgen 06.00 

Laks fra premieren

90-årig tog fin Laks - klik her


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Mandag den 01. juni (2015) - Aften 18.30 - Gaula

Laks i Gaulfossen

Vandet er faldet pænt og Gaulfossen begynder at tage Laks. 

Har givet 5 til 6 stk. Laks denne eftermiddag.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Mandag den 01. juni (2015) - Aften 18.30 - Gaula

Første Laks!!!

15_norge_06

Så kom årets første Laks på land.

15_norge_07

Tilfaldt Michael - 8,5 kg

15_norge_08

Taget på en Iceman naturligvis

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Stort tillykke min ven!
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Mandag den 01. juni (2015) - formiddag 11.00 - Gaula

Formiddag

Så regner det igen og vandet er blevet endnu koldere.

15_norge_05

Ikke just en favoritstart.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Mandag den 01. juni (2015) - morgen 08.30 - Gaula

Morgen

Efter en lang aftens venten blev det en kort nat ved elven. 

Vandet var simpelthen for voldsomt og for farvet med grene og buske overalt.

Elven er til gengæld faldet lidt her til morgen så der skal gøres et forsøg igen

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Søndag den 31. maj (2015) - midnat 23.58 - Gaula

Så er det nu!

15_norge_04

Og sådan ser det ud 2 minutter i...


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Søndag den 31. maj (2015) - aften 20.00 - Gaula

Stadig regn - elven stiger

Elven stiger desværre fortsat og har taget en del farve på de sidste timer. 

Temperaturen er faldet til under 5 grader, så det begynder at ligne en vanskelig premierenat. 

Men det har vi provet før og heldigvis har vi flere dage forude.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Søndag den 31. maj (2015) - eftermiddag 16.00 - Gaula

Stadig regn

Regner siler stadig stille ned, men det forhindrer os ikke i at bevare laksefeberen. 

15_norge_03

Stængerne er klar og hjulene monteret med de tunge "strikker".


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Søndag den 31. maj (2015) - formiddag 11.00 - Gaula

Regnvejr over Gaula

Det har regnet hele natten og det meste af formiddagen. Elven er steget noget men ikke skræmmende og stadig fiskbar medmindre den stiger yderligere. 

Det er køligt og vådt, men der er udsigt til opklaring i løbet af aftenen. 

Stigende vand gør at vi ikke ser fisk, men der er helt sikkert Laks på elven.

Mens farsen tør op checkes fluer og der renses flueliner.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Lørdag den 30. maj (2015) - eftermiddag 15.00 - Gaula

Gaula "bank side"

Så er vi endelig tæt på en ny sæson i Norge og Gaula. 

15_norge_01

Fine forhold med forårsvejr og faldende elv. Det har regnet en del hele forrige uge, hvilket har holdt elven oppe på eller lige over 200 kubik i sekundet. 

Det ligner fiskevejr den kommende uge og med en vandtemperatur på 6 grader og faldende vand, ser det lovende ud for premiereugen. 

15_norge_02

Der ligger heldigvis en del sne på fjeldende, så Gaula løber ikke tør foreløbig. 

Vi har set få Laks i Gaulfossen, så vi er meget fortrøstningsfulde.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk 

Laksefiskeriet generelt Norge 2015 - del 2

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank Laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Kurt Granat
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

Redaktionen

 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Tirsdag den 30. juni (2015) - aften 20.00 - Gaula

Laksefeber...

Puha hvor laksefeberen rusker i mig. Heldigvis kører jeg fredag morgen mod Gaula.

Gaula ser ud til at fået pusten tilbage og NINA har fanget 3 gange så mange mellemlaks i kilenot som året før på samme tidspunkt. Ligeledes er der også et større indtræk af storlaks.

Har netop snakket med Søren Søndergaard som går nede på Kregnes. Han kan ligeledes melde om massiv opgang og rigtig fint fiskeri.

Hos mig i Singsås har jeg endnu ikke fået noget melding, men tror at fiskeriet heroppe vil svinge sig op når vandføringen i Eggafossen når ned på 20 m3.


Med venlig hilsen
Kenny Frost
Frostfly.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10) 
Mandag den 29. juni (2015) - aften 18.00 - Gaula

Fra allernærmeste hold forlyder det at Laksene "tonsede" gennem Gaulfosson i går aftes og i løbet af idag. 

Det lykkedes dog holdet at lande fem Laks og at have kontakt med ligeså mange, mens det store træk gik forbi. 

Her til aften er der stille, men der kommer stadig mindre stimer af Laks og de har fart på nu hvor vandet falder og temperaturen stiger. 

Det kan ikke vare længe før det kan ses på fangsterne ovenfor Gaulfossen. 


Michael Koch

Lystfisker-liv.dk 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Mandag den 29. juni (2015) - middag 12.00 - Stjørdalselven

Hej Finn - mere nyt fra Størdalen 

Grill ved elven med gin/tonic og rødvin. 

Let regn fra klokken ca. 24.00 betød en tidligt tur i seng. Stod op til let regn og let stigende vandstand. 

Få folk ved elven. Let oprydning og klargøring medens vi venter på bedre vejr. Påtænker at begynde fiskeriet omkring klokken 13.00. 

Fangsterne gik ned søndag i elven som helhed. Laksen på 14 kilo er nu bekræftiget på laksebørsen. Den vejede 14,9 og blev fanget på blink.

Vores modfiskere tog fire Laks lørdag, blandt andet den på 14 kg, hvilket bekræftiger den gode opgang efter flommen torsdag. Der kommer sikkert endnu et stort træk med vandstandstigningen, og kommer grilsen også, får vi masser af action.

Fiskedirektoratet hat lavet prøvefiske i fjordmundinger for en uge siden. Mange Laks er på vej ind, det kunne tyde på en vending i bestanden efter de to sidste magre år.

Vi er klar til en lang tur ved elven i eftermiddag og aften.

Knæk og bræk til alle vores fiskekollegaer.


Med venlig hilsen
Henrik Ravn 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Søndag den 28. juni (2015) - aften 18.00 - Stjørdalselven

Hej Finn - nyt fra Stjørdalen

Peter Ubbe, Tommy Bitch og Henrik Ravn ankom til Stjørdal lørdag klokken 14.00 og allerede klokken 16.00 var snøren i vandet. 

Stjørdalelven er mindre end Orkla og Gaula. Med sine årsfangster fra 4- til 10 ton og sin overskuelige størrelse har Stjørdalelven vundet et ry som et godt alternativ til de to større elve.

Da Stjørdalelven samtidig har noget af Trondheimfjorden bedste fluevand betyder at en skare af trofaste fiskere vender tilbage til elven år efter år. Bemærk - elven nærmere sig de 4 ton allerede i juni i år, og snitvægten er stadig omkring over 6 kilo. 

Vi blev mødt af en elv på retur efter en flom i torsdags. Elven var stadig langt over den normale vandstand og vandet var karakteristisk brun med en rødlig tone. Det vat et spændt hold der drog mod elven.

Første dag bød på mange kontakter, to mistede fisk, begge omkring 5 kilo og begge næsten klar til landing (forbandet at man vil håndlande). Vi fangede desuden en havørred på ca. 50 cm.  og en Laks på 1,5 kilo, begge blev genudsat. 

Lige nu søndag eftermiddag, er elven kraftig faldende dog stadig let farvet. Et par resultatløse turer ned af stykket i en bagende sol, er det blevet til. På modsatte bred er der fanget en Laks på 8-10 kilo og der går rygter om en 14 kilos fisk fra i morges. 

Vi fisker kun 8 km fra havet på Ersgård Syd, så vi venter nu på højvande klokken 22.00 og en gang nattefiskeri. 

Bøfferne er klar til grillen og kartoflerne skal snart i ovnen. 

Vi vender tilbage med en melding om nattens fiskeri og en melding fra Gaula på tirsdag.


Med venlig hilsen
Henrik Ravn

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Lørdag den 27. juni (2015) - aften 18.00 - Gaula

Laks ovenfor Gaulfossen 

Vel ankommet til hytten Lørdag middag. En god frokost med gutterne, og så ca. 20 min. fiskeri, så sad den første Laks der dæleme..!

15_norge_53

79 cm. og 4,7 kg. Gaula sølv..!

Så god start på en uges fiske-hygge.

Steffen Winblad 

 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Lørdag den 27. juni (2015) - aften 18.00 - Gaula

Laks ovenfor Gaulfossen 

En halv times fiskeri var nok for Bo Nielsen, Sportshuset i Horsens - så var der gevinst 

15_norge_51

Laksen er fanget på en Banana Zonkerflue på valdet Rogstad Gaard, Støren

Via Bo Nielsen
Redaktionen

 


Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Torsdag den 25. juni (2015) - middag 12.00 

One of few out of Bolstad this year, but in very nice company.

 — sammen med Trond Mohn her: Mare Pool In Bolstad River.

15_norge_52

Henrik Kassow
Olderøen flyfishing Lodge 

 


Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Onsdag den 24. juni (2015) - middag 12.00 - Gaula

Forholdende er gode i Gaula - nu!

Det er særdeles fine forhold på Gaula på tiden. 

Vandføringen ligger pænt over middel men stadig under de magiske 200 kubikmeter i sekundet, selvom de nu heller ikke er så truende mere med 12 grader i vandet.

Der er ikke gået alvorligt ”hul” på fangsterne ovenfor Gaulfossen, men det kan være at antallet af fiskere endnu ikke er toppet heroppe. 

Derfor er det er skønt at se fangster helt oppe i Singsås, og endda øvre Singsås på kanten til Haltdalen, hvilket jo viser at Laksens adfærd stadig er uændrede og at de trækker hurtigt op i bunden af Gaula, så snart de kan passere Gaulfossen. 

Der fanges stadig pænt med Laks på den nedre del og det er jo flotte Laks i mange størrelser og stadig med nogle ”rugger” pænt over de 10 kg indimellem.

Gaulfossen nyder rigtigt godt af den svingende ”over middel” vandstand, der altid parkerer Laksene i længere tid i Gaulfoshølen end ved lavere vand, og de har allerede passeret fangstantallet af hele 2014.

Gaulfossen viser fin stil med en Catch & Release på mellem 45 og 50 %, så der slipper alligevel mange Laks forbi dette magiske sted og videre op i systemet, hvor nogle Laks vil blive fanget igen og måske endda mere end to gange.

Undersøgelse fra Skotland har tidligere vist, at de Laks der er tilbøjelige til at hugge et agn, ofte vil gøre det igen.

Det er derfor yderst vigtigt at landing og afkrogning af Laksen, er skånsom som muligt, så vi er helt sikre på overlevelse og endelig en god gydning. Fortsat Knæk og Bræk...


Med venlig hilsen
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Tirsdag den 23. juni (2015) - morgen 09.00 - Gaula

(skrevet 22. juni)
I dag har naboerne på Reitstøa fået to fine Laks – så nu er det op til Thomas Vinge at få en Laks på land. Thomas er alene på Frostfly Vald i denne uge.


Med venlig hilsen
Kenny Frost
Frostfly.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Tirsdag den 23. juni (2015) - morgen 09.00 - Gaula

(skrevet 21. juni)
Holdet fra uge 25 er på vej hjem og i skrivende stund er der kun en mand på Frostfly Vald i Gaula. 

Det bliver spændene at følge de næste dage, hvor jeg krydser fingre for at der er sluppet en stor del igennem, som kan fornøje sig i den smukke elv ovenfor Gaulfossen, og glæde de mange håbefulde laksefiskere.

Det er med en smule frustration at bevidne, at det endnu engang er startet helt skævt med bonanza- fiskeri på de nedre stræk, og en død start ovenfor Gaulfossen. Håber at reglerne bliver overholdt og de store stærke gydefisk får lov til at komme hjem på gydepladserne.


Med venlig hilsen
Kenny Frost
Frostfly.dk
 


Laksefiskeriet generelt - (del 02) 
Tirsdag den 16. juni (2015) - middag 12.00 - Gaula

Så knækkede “kurven”... 

Gaula er nu nede på 170 kubikmeter i sekundet og 8 grader, nu ka det ikke vare mange dage før vi ser den første rapport fra ovenfor Gaulkfossen og et godt bud plejer at være Krogstad og Rognes...

Lad os se om det holder.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Mandag den 15. juni (2015) - middag 12.00 - Gaula

Gaula - starten af uge 25

Gaula holder en relativ jævn høj vandtand og der er tydeligvis Laks på elven. 

Det virker også til at det for alvor er mellem Laks der nu dominerer fangsterne med (relativt) mange Laks mellem 4 og 7 kg. Der er ingen tvivl om at opgangen er rimelig god, og ser man på vandføringen og vandtemperaturen, er det tydeligt, at Laksene ikke bare suser op i Gaulfossen. Fangsterne er fint fordelt, dog stadig på den nedre del af elven og Gaulfossen fisker kun ”moderat”. 

Der er ingen tvivl om, at så snart vi når 8 grader+ i vandet og Gaulfossen går under 200 kubik i sekundet, så rykker Laksene opover for alvor, og det ser ud til at kunne ske når som helst i denne eller næste uge. Det passer med de ældre rapporter, hvor uge 25 – 26 var de normale startuger ovenfor Gaulfossen. 

Hvordan opgangen bliver henover sæsonen kan kun tiden vise, men med så mange mellem Laks allerede nu kunne det tyde på at der vil være flere mindre Laks og grilse i udsigt (hvis der ellers er nogle grilse). Sådan kunne man ihvertfald se på det før i tiden.

Der er nok der har teorier om Laksebestanden, men jeg tror jeg venter og ser hvad naturen byder os. 

Skotland har ihvertfald et godt fiskeri lige på tiden, Danmark er heller ikke så ringe endda, og tingene plejer at hænge nogenlunde sammen.

Der er ihvertfald ikke noget at ”tude” over endnu for Gaulas vedkommende, og sammenlignet med hele juni 2014 ligger fangsterne noget foran med 465 laks for de første 2 uger i år, sammenlignet med 877 for hele juni 2014. 

Et par spændende uger venter forude. 

Knæk og bræk til alle der frister Laks i både Danmark, Skotland og Norge.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk 

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com