El-fiskeri år 2015 - Storå

En fantastisk beretning om et af de bedste lakse-vandløb i Europa
Redaktionen

Det var blevet Storå’s tur til en estimering af laksebestanden, så årets el-fiskeri startede tidligt – nemlig den 19. oktober. Hele ugen var afsat til fangst af laks, kravet fra DTU Aqua var mærkning af mindst 150 fisk. HOF (Holstebro og Omegns Fiskeriforening) skulle stille med en båd med folk og udstyr, Aqua skulle så måle og PIT mærke i deres båd. Det blev noget af en oplevelse. 

Resultat: 

  • Mandag fra Turbinen til Golfbanen 76 laks 
  • Tirsdag fra Hængebro til Bur Bro 102 laks
  • Onsdag fra Vemb Bro til Hestehaven 79 laks. 

På de tre dage blev resultatet sammenlagt 140 hunlaks og 117 hanlaks. Det var mere end nok, så vi sluttede på tredjedagen. 

Af de 257 laks var 83 fedtfinne mærket. Havørreder så vi flere af end de foregående år, og det i alle størrelser.

Den oprindelige plan var, at vi skulle el-fiske efter moderfisk lørdag den 21. november i Vemb, og den efterfølgende weekend fra Turbinen, men DTU Aqua så helst, at vi ikke spredte el-fiskeriet over flere end tre dage. Biologerne var bange for, at laksene ville sprede sig for meget over en hel uge, så deres estimering af laksebestanden kunne blive for usikker. 

Derfor startede vi fredag den 27. november fra Vemb bro med to mand i DTU Aqua’s båd til kontrol af laksene for PIT mærker og en HOF båd til fangst af fisk. 

Forholdene var mildest talt ikke til el-fiskeri. Åen var vel godt en meter over normal (nogle steder kunne nettet på 3,5 m ikke nå bunden) og så med kun en el-fiskebåd til at dække åen blev resultatet også derefter. 

DCV Randers fik 16 laks med hjem, og det resultat blev først opnået, da vi nåede ud til Fabrikanten. Vi så kun få ørreder i modsætning til el-fiskeriet i slutningen af oktober, hvor der blev observeret ret mange både store og små ørreder. Helt er ved at være en sjældenhed i Storå, vi talte 11 stk. 

Lørdag startede vi ved Turbinen under publikums store interesse, og de fik set fisk for alle pengene, laks og ørreder i alle størrelser som aldrig nogensinde før. Da vi kom til Store Bro var DCV’s tank fyldt til randen med moderfisk, så de kunne tage hjem til Randers. Vi fortsatte ud til Henrik Busk for at tjekke laks med PIT mærker. 

Søndag var det strækningen fra Hængebroen til Bur bro med pit-stop hos Jens Ulrik, denne etape er der ingen på el-holdet der vil undvære. Det er jo blevet en skøn tradition med Glögg serveret med æbleskiver.
  

DCV havde her ved Præstegårdsspidsen fået det antal moderfisk, som de havde behov for. Vi fortsatte til Bur Bro sammen med biologerne for at gøre estimeringen færdig – det til trods for en Storå, der ikke kendte sin begrænsning.   

Resultatet af årets el-fiskeri blev følgende:

  • 19., 20. og 21. oktober - 257 laks Pitmærket
  • 27., 28. og 29. november genfangst af 251 stk. laks. 
  • Heraf 23 PIT mærket og 81 stk.afhentet af DCV Randers
Når genfangsten af PIT mærkede laks ikke er større (23 ud af 257) bliver biologernes estimering, at der er en kæmpe bestand af laks i Storå.

For at overbevise tvivlere om estimatets rigtighed tog vi sammen med biologerne en el-fisketur i december i Vegen Å, for at se om fisk med PIT mærker var trukket op i åen. Vi startede nedstrøms broen ved Munkbro og sluttede ved Ringvejen. Det blev igen en fantastisk oplevelse. 53 laks, heraf 12 fedtfinneklippet og to PIT mærket. 

Men det der gjorde størst indtryk på os, var mangfoldigheden i åen. På samtlige stryg og grusbanker var der gydende laks og ørreder. Det vrimlede med yngel og fisk i alle størrelser. Jeg har aldrig nogensinde før set så meget yngel. 

Dette viser, at når vi (Holstebro Kommune og SVS (SVS = Sammenslutningen ved Storå)) skaber de rette forhold for fiskene, så kvitterer fiskene med det samme ved at tage vandløbsforbedringerne i brug. Det skal lige nævnes, at vi også så flere Stallinger samt to Helt (!)  

DTU Aqua ved Niels Jepsen har estimeret Storå bestanden i 2015 til følgende – og hold nu fast

  • I 2013 – 1236 stk. laks
  • I 2015 – 5687 stk. laks.

Så Knæk og Bræk for året 2016 med den største koncentration af laks i Storå nogensinde.


Mvh.  
John Balleby
Holstebro og Omegns Fiskeriforening

Minder fra en sæson - Skjern Å - Torben Bastrup

Pragfulde billeder fra bredden af Skjern Å

Så har vi den gamle slidte frase igen - et billeder siger mere end 1000 ord - nyd dem og døm selv...

 

Torben Bastrup
Herning 


1000 tak til dig Torben for den flotte billedeserie - man drømmer om den kommen de sæson, der lige nu er så langt væk.....
Finn Nielsen 

Varde Å Laks - dejlig oplevelse...

Hej Finn - Jeg bliver simpelthen nød til at dele en dejlig oplevelse med dig. 

Jeg havde i dag min sidste tur i år til Varde Å. Efter 3-4 kast tog en fin Laks på omkring 65 cm fluen. En fin hanlaks, som under fighten leverede flere luftture -

15_dansk_laks_168
Glad og tilfreds tænkte jeg: “Det var en dejlig afslutning på en god sæson.”

Jeg følte dog ikke, at jeg rigtigt var kommet i gang med fiske, så jeg besluttede at gå mod et andet spot, som før havde givet Laks. 

Da fluen drev “rigtigt” forbi standpladsen nåede jeg at tænke: “Det er nu, den skal komme…” Og det gjorde den. Jeg kunne straks mærke, at det var en noget større fisk, som havde kastet sig over fluen. 

15_dansk_laks_169

Efter en god og intens kamp, hvor fisken bestemt ikke havde tænkt sig at overgive sig, kunne jeg lande en stor og grov hanlaks på omkring 90 cm.

Det blev mit sidste kast i Varde Å i 2015 - Fantastisk afslutning

Det bedste hilsner
Thomas Kjeldgaard


Fedt, fedt Thomas - hvilken afslutning, STORT tillykke - og endnu engang tak fordi du vil dele dine oplevelser med læserne!
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk 


Farvel til 2015… sidste dage ved åen… på gensyn i 2016

Det har været en fantastisk Laksesæson…

…  og ikke mindst en helt outstanding havørredsæson i 2016.

Havørredsæsonen fortsætter i mange vandløb endnu – nogle steder til og med den 31. oktober, andre steder til og med 15. november.

Laksesæsonen er derimod slut – også her er der en undtagelse, nemlig Gudenåen – her er lidt billeder og hilsener fra de sidste dage i uge 42


Torben Pedersen - Storåen og Skjern Å

Så sluttede mit Laksefiskeri i 2015... 

Jeg vil gerne sige tusinde tak til alle jer jeg har mødt på mine ture både nye som gamle bekendte, Det har skabt en del nye venskaber, med personer som jeg nok også får den fornøjelse af at komme i selskab med i løbet af vinteren. Uden jer havde det ikke været den fede oplevelse. Så mange tak til jer alle.

Vil gerne tak Gutterne bag Guideline/ FutureFly:Som har givet mig et kanon år for mit vedkommende, og ikke mindst rigtig spændende ture, og hyggelig timer, jeg også ser frem til i  2016...

Også en stor tak til Afiskeri som har stået for alt hjælp vedrørende min guidning ved Skjern Å i 2015. Håber på et godt samarbejde igen i 2016.

                         15_dansk_laks_170
Jeg sluttede min dag af i godt selskab med min gode ven Anders Kronborg Jensen, som jeg har lært at kende i dette år.

                         15_dansk_laks_171
Det har været en fornøjelse at slutte året af i hans selskab, og yderlig mere fik han også den fine lille han Laks på ca 70 cm.

Tak til jer alle, og til nogen af jer - vi ses over stikket i løbet af vinteren.

Torben Pedersen
Brande

 

Torben Smedegaard - Skjern Å og Storåen

Slut for Skjern Å i år. 

                         15_dansk_laks_172
Laksen tog pudsigt nok stort set hvor årets største på 103 cm også nappede. 

I morgen står den på Storåen


15_dansk_laks_173
95 cm fra Storåen.
 
Så er laksesæsonen definitivt slut. 

Tak for guidning og godt selskab Kristian Østerbye Pedersen

Torben Smedgaard
Herning 

 

Flemmning Nielsen - Storåen

Så er et fantastisk fiskeår slut ved storeåen i 2015. 

7 Laks blev det til. 

15_dansk_laks_174
Med denne lille fine han Laks i dag

Flemmning Nielsen
Suldrup

 

Jimmy Nielsen - Ribe Vesterå og Skjern Å (Omme Å)

15_dansk_laks_177
Flex på klingen - Laksen har taget fluenDet blev både til havørreder og Laks sammen med gode fiskekammerater, blandt andet Jan Pilegaard

Så blev også Skjern Å lukket ned - ikke mindst emd en fin lille Laks til Carsten i Omme Å

Jimmy Nielsen
Nørre Snede

 

Harry Ejner Østergaard Jensen - Skjern Å

Laksesæsonen i Skjern Å 2015 har været den bedste hidtil, sommerlaksene kom i stort antal og her få dage efter afslutningen, er der kun at takke for den flotte sæson.

Tak til alle laksevennerne som jeg har mødt, talt med og guidet i årets løb ved Skjern Å - Danmarks flotteste laksevand, tak til DCV for deres flotte arbejde, tak til Fiskemester Søren Larsen som fik en finger med i min afslutning, de sidste dage af sæsonen gav en havørred på 60 cm og en grilse.Den 15. oktober gav denne flotte hanlaks på "Malerens" omkring 97 cm og jeg vil skyde på omkring 10 kilo - bedre bliver det ikke, laksen var fedtfinne klippet så det er jo her at Søren og DCV kommer ind i billedet.

Hyggelige dage med Michael Aagaard Olsen, vores venner fra Norge - Bjørgulv Foss, Ewen Martin, Ryan Marchese, det må vi gøre om igen - og tak til Kim Flindt for hyggelige ture i årets løb med stram snor til os begge.

Vi skal nu i gang ved bindestikket i de næste måneder, så vi igen er klar når Laksene i Skjern Å må fiskes igen, det ser vi frem til, dersom du gerne vil se den store laks på video, kan du klikke på linket til Afiskeri.dk 

Klik her

Harry Ejner Østergaard Jensen
Hasselager, Århus

 

Anders og Thomas Christensen - Storåen

15_dansk_laks_185
"Så nu er der ro på resten af fiskesæsonen"

15_dansk_laks_186
Endnu en grilse på 55 cm der ville have en Tebo flue. 

Storåen - nær Stoustrup, og så var der en større en der slap væk (Awon Eagel)

Se video fra hele vores sæson ved Storåen - Klik her 
Hvis ikke linket åbner - så højreklik og åben linket i ny fane

Pakker og takker for endnu et forrygende år i Storåen 

Vi ses i 2016

Anders og Thomas
Aalborg

 

Flemmning Rose, Frank Bryde Thornild og Kim Sørensen - Storåen

Mine kære venner (rødderne) fra Storåen sender en hilsen - ud over dette kan mange af deres fangster ses andre steder her på sitet.
(Redaktionen) 

15_dansk_laks_188
Sæsonen er ovre.

Tak til verdens bedste å for mange fine oplevelser. Havørreder, Laks, isfugl, tårnfalk, musvåger, og ikke mindst hyggeligt samvær med ligesindede fisketosser.

Ser allerede frem til sæsonstarten 2016. Indtil da skal flueboxene fyldes.
Frank Bryde Thonild


Vi havde en dejlig sidte dag. Smed en fisk på den Gule Munker.

Vi slutter en rigtig god sæson med mange gode oplevelser og fine fisk.

Positivt er de store havørreders tilstedeværelse.
Kim Sørensen


Vi ses igen i 2016
Flemmning Rose

Kim Sørensen og Frank Bryde Thornild
Holstebro
Flemmning Rose
LemvigMartin Toft og Finn Nielsen - Skjern Å og Storåen 

Dejlig afslutning ved Skjern Å med gutterne... 

15_dansk_laks_187
Fik en fin lille han Laks på falderebet

Martin Toft
Gentofte

Stort tillykke med Laksen Martin - glæder mig til vi skal fiske sammen i Storåen i 2016 - det bliver fedt!
Finn Nielsen 


Efter 5 minutters fiskeri i Storåen, huggede en mindre han Laks (ca. 70 cm) - Laksen slog sig af - lettede på hatten og ønskede den god tur videre op mod gydebankerne, tak for kampen

15_dansk_laks_189
Senere blev det til en fin havørred på 50 cm, af farverne at dømme, kunne det måske være en fjordørred.

Tak for i år til Storåen - 5 ture (alt for lidt!!!) - 5 fisk, en fisk hver gang. Herunder to Laks og tre havørreder - derudover har jeg mistet både Laks og havørred - det er vel en godkendt sæson.

Glæder mig til 2016, hvor det helt sikkert bliver til langt flere ture ril Storåen på jagt efter Laks og havørred, ikke mindst med de mange gode fiskekammerater.

Vel mødt til jer alle i den kommende sæson, og 1000 tak til de mange der har valgt at støtte om Lystfisker-liv.dk...

Finn Nielsen
Aalborg
Lystfisker-liv.dk

Laks på falderebet - Storåen og Skjern Å


Storåen

Orange Ondatra Munker slår til igen - min anden fisk på en uge.

15_dansk_laks_154

Denne gang med lille Laks


Hanfisk på 65 cm - genudsat

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dkStoråen

Der var lige en grilse der var bette nok til min fryser. Den faldt for en Orange Intruder oppe hved fårefolden. 

15_dansk_laks_167
55 cm 1,3 kg

15_dansk_laks_166
Trods grilsen var dybt kroget gav den alt hvad den havde...

Den var fedtfinne klippet.

Anders Christensen
AalborgSkjern Å

Det er meget lidt opmærksomhed jeg har givet Skjern Å siden starten af juli, og på de få ture, der har været, har jeg mistet alt, hvad jeg har kroget. 

Faktisk nåede jeg op på en knap så ønskværdig rekord, der hed 6 mistede Laks i streg. 

15_dansk_laks_158
Det blev der heldigvis lavet om på i dag med en fin farvet hanlaks på ca 90 cm

15_dansk_laks_159
Og en hun på ca. 85 cm. 

De stod med 10 meters mellemrum!!

Torben Smedegaard
HerningStoråen

To Laks samme dag

Laks 66 cm hjemtaget

Laks 85 cm genudsat 

Jimmy Nielsen
Nørre Snede

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com