Laksefiskeriet generelt Norge 2014 - del 2

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange kystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via Kenny Frost, Anders Uldbjerg, Finn Nielsen (undertegnede), med flere...

Redaktionen

 


Laksefiskeriet generelt - (del 05)

Tirsdag den 22. juli (2014) - eftermiddag 15.00

Med 21 kubikmeter i sekundet i Gaulfossen, er det lige før at fiskeriet går over i “let fiske”, hvilket betyder;

  • Mark (orm) uden synk
  • Ingen Sluk (blink)
  • Kastedub og flue kun med flydende dub
  • Men flue må stadig gerne foregå med både flyde, synkespids eller synkeline, dog ikke belastede fluer.

Og her må man lige notere sig, at “normalt” fiskeri først starter igen ved 30 kubikmeter i sekundet i Gaulfossen.

Ellers får jeg nogle rigtige dejlige rapporter om havørrederne, der virker noget større end de seneste år. 

Selvom der endnu ikke er flere havørreder i stastistikken end i de foregående år, hører jeg fra flere fiskere,  at det virker som om der er flere havørreder i år end i de sidste mange sæsoner.

Det kunne være rigtigt dejligt hvis vi kunne se et opsving for havørrederne, da vi stadig er nogle der gerne lusker rundt i aftenskumringen med en lille let enhåndstang efter disse vidunderligere fightere.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Torsdag den 10. juli (2014) - eftermiddag 15.00

Gaula er en blandet fornøjelse i denne sæson. 

Det handler om følelser, politik og sund fornuft, eller mangel på samme og endelig et stort etisk spørgsmålstegn i sportsfiskerens egne rækker.

Visse lodsejere beklager sig over mangel på laksefiskere, som de mener er blevet skræmt bort af “falske rygter” og få eller ingen laks. Samme lodsejere mener samtidig, at der er rigeligt med laks og at fangststatistikken udelukkende er berørt af mangel på laksefiskere til at fange dem.

Disse lodsejere glemmer bare, at for en elv som Gaula, er de store juni-laks en af de vigtigste parameter for en god og sund bestand, og de har ikke ligefrem været fremntrædende de sidste par sæsoner. 

Så selv om slutningen af juni og starten af juli godt kan fremvise nogle fornuftige optræk af laks, så er vi stadig langt fra de mængder der gør det muligt at høste i tilstrækkelig grad.

Politisk har både elv-sammenslutningerne og NINA flyttet sig de seneste to år, så her går det fremad. Den bedste beslutning i min opfattelse er, at man konkluderer, at det ikke hjælper laksen at lukke for fiskeriet, men i stedet at beskytte laksen - både hunner og hanner.

Nu mangler vi bare at samme politikere og indvolverede også forstår at beskytte juni-laksene til næste sæson, så Gaula forhåbentligt hurtigt kan komme tilbage til sine storehedsdage.

Jeg mener helt konkret at mellemløsninger såsom at man tillader enten en eller to laks, eller hanner og hunner, kun skaber grobund for tvivl og snyd eller etisk forvirring.

Eneste rigtige løsning er fuld fredning af juni-laksen og hjemtsagelse af grilse, eller laks under 65 cm hele sæsonen.

Endelig er der de forskellige opfattelser blandt sportsfiskerne, eller de opfattelser af både spillereglerne og de etiske holdninger. Og her er der vikelig en spredning, der ikke hjælper hverken laksen, lodsejerne eller politikerne.

Vi er SÅ forskellige i opfattelsen af laksens eksistens og overlevelse, at det er svært at tro at vi er her for det samme.

Men de der vil høste, og slæbe bunker af laks til fryseren, kan så nøjes med det i et par sæsoner. Og de der ikke kan acceptere de nye regler og tiltag må jo finde på noget andet at lave.

Og til de der gerne vil både se og mærke suget fra en blanklaks og med glæde sætte den tilbage, vil de forhåbentlig kunne overlevere en bæredygtig laksestamme til kommende “bæredygtige” laksefiskere. 

Og det er sjovt nok, den nuværende yngste generation, der faktisk har det nemmest ved at følge, se og forstå den nye vej at fiske på.

Slutteligt er der mange positive informationer fra Gaula. Der ses fisk og der fanges fisk på store dele af elven. Men det er også som det somme tider er, sådan, at visse vald oplever et fornuftigt fiskeri, hvor andre vald end ikke ser skyggen af fisk. Med mindre fisk på elven og en vandføring der ikke forhindre laksen overhovedet, giver ofte skæve og anderledes fordelinger.

Fortsat knæk og bræk til de der fisker for at bevare vor laksebestand. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Torsdag den 10. juli (2014) - middag 12.00

Selv NINA ser nu lyset (Michael Koch)

NINA anbefalte å sette ut laksen

Forskerne mener det spare flere gytefisk enn nedkorting av sesongen

Norsk institutt for naturforskning mener at krav om gjenutsetting av hannlakser over 65 centimeter, er bedre enn å kutte ned fiskesesongen.

Det framkommer i et notat NINA har sendt i forbindelse med det nye tiltaket som er satt i verk for Gaula og Orkla. Fra 1. august må alle hannlakser over 65 centimeter (minst tre kilo) settes tilbake til disse to elvene. Fra før er hunnlaksen fredet.

Miljødirektoratet hadde først vedtatt at fiskesesongen skulle stoppes 15. august i stedet for 31. august, for å spare gytefisken. Med det nye tiltaket, kan fiskerne fiske i Gaula og Orkla ut august.

NINA har kommet fram til at selv om 25-30 prosent av fanget laks må avlives fordi de er for skadet til å gjenutsettes eller dør senere, er det overveiende sannsynlig at Gaula fiskeforvaltnings forslag er bedre enn Miljødirektoratets. Flere laks vil ifølge NINA, overleve fram til gyting om også hannlakser over 65 centimeter fredes.

Kilde: NINA

Via Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Onsdag den 09. juli (2014) - middag 12.00

Endelig endnu et fornuftigt tiltag, selvom det nok burde have været med umiddelbar effekt. Men et glædeligt og stort skridt for Gaula og en tiltrængt hånd til en hårdt ramt laksebestand.

Ellers ser det heldigvis ud til at der stadig er mellemlaks at fange, hvilket er vigtigt for gydningen og med 6,5 ton fangst på dette tidspunkt, kan det stadig nå at blive en sæson der ikke ender i en katastrofe trods alt.

Lukningen af af de sidste to uger ser således også ud til at være afblæst, så de der har booket fiskeri ikke behøver at være nervøse.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Alle store hannlakser må settes tilbake

Gjelder fra 1. august i Gaula og Orkla
NYHETER
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Mobil: 98260456
Publisert: 09 juli 2014 12:16 PM Sist oppdatert: 09 juli 2014 14:18 PM

Fra 1. august må også hannlakser over 65 centimeter settes tilbake i Gaula. Fra før er hunnlaksen fredet.

Gaula fiskevaltning har onsdag innført ny bestemmelse for laksefisket i Gaula av hensyn til det dårlige innsiget av laks. Dette er godkjent av Miljødirektoratet.

Fredninga av hunnlaksen gjelder fortsatt. Derimot blir det ikke stopp i sesongen fra 15. august likevel.

Imidlertid må all hannlaks på 65 centimeter og oppover, fra 1. august settes tilbake. Disse hannlaksene er fra omtrent tre kilo og oppover, opplyser Torstein Rognes, daglig leder for Gaula natursenter.

– Dette er tiltak for å spare laksen. Innsiget er historisk lavt, og dette er ikke noe å bortforklare. Vi setter nå inne ekstra ressurser for å spre informasjon om gjenutsetting, og med tilsyn, sier Rognes.

Rognes sier at det er voldsom rykteflom rundt Gaula i år, men at det er forholdsvis enkel matematikk at når det er få fiskere er det lite laks.

Vannstanden i Gaula er nå lav på grunn av lite nedbør.

– Vi følger utviklinga fra dag til dag, sier Rognes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde: Tronderbladet.no

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Lørdag den 28. juni (2014) - middag 12.00 - Gaula

Trods den mindre positive situation i Gaula og Orkla, så er det dejligt at se de mange reaktioner så tidligt på sæsonen. 

Især Matt Hayes’ indlæg skal have en stor hånd, hvor han i min opfattelse klart bekriver problemer og holdninger til, at det ikke er så enkelt endda og, at både årsagerne og resultaterne kan være mange.

 Men der er kun en vej lige nu og det må være totalt Catch & Realise, eller totalt fiskeforbud i en del år, hvis vi vil bevare de tidlige og store juni Laks. 

Det får mig til tænke på, at det er da godt at vi ikke oplevede denne situation for en del år siden, hvor man/vi ikke var særligt flinke til at indrapportere løbende under fiskeriet. Den løbende indberetning af fangsterne viser lige præcist nu sin store værdi med at bringe meget vigtig information om hvor mange eller få Laks, der i virkeligheden findes i elven indenfor en rimelig kort periode.

 Uden den viden, ville man sikkert ikke kunne have taget nogle hurtige og nødvendige tiltag som der heldigvis er gjort. At man så taler om muligvis at lukke for de sidste uger, er jeg ikke enig i, og nu hvor det er sagt kan man ligeså godt gøre det. 

 For hvorfor skulle der nu kommer mange at fiske i en elv, hvor der “så godt som” ingen Laks er, og med en usikkerhed på om man bliver afvist på stenbredden, eller sågar midt under en uges fiskeri


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk


(Red.)
Michael skriver:
Den løbende indberetning af fangsterne viser lige præcist nu sin store værdi med at bringe meget vigtig information om hvor mange eller få Laks, der i virkeligheden findes i elven indenfor en rimelig kort periode.

Du har så evigt ret Michael, og derved er det også pinligt at se og vide, at vald - som vi begge kender - fortsat undslår sig denne oplysningspligt.

 
 

Laksefiskeriet generelt Norge 2014 - del 1

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange kystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via Kenny Frost, Anders Uldbjerg, Finn Nielsen (undertegnede), med flere...

Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 25)
Tirsdag den 10. juni (2014) - middag 12.00 - Gaula

Fangsterne er stadig yderst moderate på Gaula, men en ny regnflom her i weekenden sendte Gaula op på 200 kubik i sekundet, så nu bliver det spæendende at se om flommen kan trække nye Laks op i større mængder. 

Det mest positive er jo, at der er fangster over hele elven og langt op til Haltdalen.

 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 24)
Søndag den 08. juni (2014) - middag 12.00 - Gaula

Premiereugen i Gaula

Vel hjemme igen fra endnu en “underlig” premiere, hvor også sidste års premiere manglede de store og blanke juni laks, men der blev der trods alt fanget nogle i Gaulfossen. 

Det var meget anderledes i år, hvilket også får “bekymringsbarometeret” endnu løngere ind i det røde felt.

Forholdende var nærmest perfekte denne åbningsuge med flot vandstand og fine temperaturer, hvorfor Laksene sagtens kunne passere os uden de store problemer, men at de ikke viser i Gaulfossen, eller endog, at der fanges nogle få i Gaulfossen, er bekymrende.

14_kochs-klumme_273
                                   
                  Anders fisker i en superflot og spritklart (alt for klart) fluerende.

Skulle Laksen have passeret os i al ubemærkethed, ville der helt sikkert være blevet fanget nogle friske laks ovenfor Gaulfossen, hvilket heller ikke var tilfældet.

Hvis vi ser tilbage på 2013, så var mønstret nogenlunde det samme for Skotland og Norge, og især for Trøndelags-elvene - at de skotske springere og de Trønderske junilaks ikke ankom i bare nogenlunde mængder. 

Vi har ikke forklaringen på alt, men vi må lede efter en brugbar teori. Vi kan ikke beskylde garnfiskeriet i fjorden, der jo først starter senere, så den eneste synlige teori jeg kan få øje på, er gydesæsonen og vinteren 2009/10.

Opgangen og fangsterne i 2008-09-10 var rimelige med gode fangster og især netop junifiskeriet var fint. 

Hvis vi antager at gydningen også var fornuftig i efteråret 2009, burde klækningen af yngel i foråret 2010 have været fornuftigt, men lige præcis denne vinter var hård og lang ligesom i Danmark, - Gaula havde store mængder is, der skurede gennem elvbunden, hvilket kan have kostet en del yngel livet.

Hvis bare en del af denne teori holder, kan det passé meget fint med en stærkt reduceret opgang netop i 2013 og 2014. Vinteren 2010/11 var til gengæld rimeligt mild og gydningen heller ikke så dårlig, hvilket så kan betyde en rimelig opgang igen i 2015.

14_kochs-klumme_272

Når fiskeriet er dårligt, er det godt at have lidt at lave. Vi fik så bygget et fint nyt spisebord til “udsigtsposten”.


Men det er jo altsammen teori og virkelighedens natur, kan være en helt anden situation.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 23)
Lørdag den 07. juni (2014) - middag 13.00 - Gaula

Så har vi fået den første Laks på Singsås, Frostfly Vald.

Asbjørn har fået en Laks på 6,8 kg i går aftes.


Kenny Frost
Frostfly.dk


 

Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Lørdag den 07. juni (2014) - formiddag 11.00 - Gaula

Så er en meget underlig premiereuge slut i Norge. 

Gaula er meget tynd på Laks og jeg håber ikke, at denne åbning er en indikation på sæsonen som helhed. 

Vi havde fine forhold hele ugen, der normalt ville have vist Laks på træk, men vi så nærmest intet efter den 2. juni.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 21)
Fredag den 06. juni (2014) - middag 12.00 - Gaula

Fin vandstigning og flotte forhold

Men stadigvæk ikke skyggen af en Laks...


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 20)
Torsdag den 05. juni (2014) - aften 21.00 - Gaula

Gaula er gin klar (ingen grønt skær fra fjeldbækkene eller lidt cognac), stabil vandføring og 11 grader heroppe. 

Ingen laks set eller mærket. 


Anders Uldbjerg

 

Laksefiskeriet generelt - (del 19)
Torsdag den 05. juni (2014) - middag 13.00 - Gaula

Har netop snakket med gamle Asbjørn, som fisker hos mig på Frostfly vald.

Han har set Laks på stykket og der er indmeldt fangster på Kotsøy som ligger 10-15 kilometer nedstrøms

Perfekt timing, da jeg har pakket bilen og drager afsted i morgen.

Jeg vil som de foregående år komme med rapporter fra elven – så følg endelig med

Skitt Fiske i det danske og må korket knage!


Kenny Frost
Frostfly.dk 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 18)
Torsdag den 05. juni (2014) - formiddag 12.00 - Gaula

Støren, Rognes, Aune Vald og Kotsøy smider et par Laks af sig, men det er ikke alarmerende 


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 17)
Torsdag den 05. juni (2014) - formiddag 11.00 - Gaula

Det er skræmmende!

Der fanges heller ikke noget af betydning ovenfor Gaulfossen


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 16)
Onsdag den 04. juni (2014) - aften 21.00 - Gaula

Fremme og fiske i Gaula

Har fisket nogle timer i dag, perfekte forhold, men oplevede intet.

Mange fiskere ude ved elven fra Støren til Singsås

Opstrøms Singsås så jeg til gengæld ingen fiskere ved elven.


Anders Uldbjerg
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 15)
Onsdag den 04. juni (2014) - aften 19.00 - Gaula

Intet nyt er som regel, godt nyt - bare ikke i dette tilfælde.

Her sker ikke en pind - intet set eller mærket, ej helle i Gaulfossen


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Onsdag den 04. juni (2014) - aften 19.00 - Namsen

Namsen kan fortsat producerer storlaks


I Norge er laksefiskeriet i elvene netop gået i gang, og at den legendariske lakseelv, Namsen stadig er god for storlaks, viser fangsten af denne kæmpelaks på 128 centimeter og 23,4 kilo.


Skogmo Gjestgiveri kan stolt presentera Erik Falck/Simen Prestegård med den enorma laksen på 23,4 kg! 128 cm!


Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Onsdag den 04. juni (2014) - morgen 09.00 - Gaula

Fuldstændigt dødt her - venter på vejrforandring


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Tirsdag den 03. juni (2014) - aften 17.00 - Gaula

Solen brænder stadig lige nedover en spritklar elv og vandet er nu 11 grader. 

Vi har set to små træk af Laks, men de ryger på tiden forbi vort vald, og det på mindre end 5 minutter og videre gennem Gaulfossen. 

Der er tilsyneladende flere mindre laks på 3 til 6 kg, hvilket kunne tyde på at sommerlaksen allerede er i gang. 

Jeg havde et forsigtigt træk i fluen i formiddags, men ellers sker der ikke de store ting.

Overskyet og muligvis torden i morgen, kan måske vende situationen lidt.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Tirsdag den 03. juni (2014) - morgen 09.00 - Gaula

Det var en stille aften - vi så enkelte Laks passere, men ingen kontakter.

 

Elven er steget 30 cm i nat, måske kan det flytte nye Laks op

 

Michael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk
 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Mandag den 02. juni (2014) - aften 21.00 - Mandal

Anders Uldbjerg fisker de første 3 dage ved Mandal, inden turen går videre til Gaula - med fiskeri ovenfor Gaulfossen - spændende!
(Red.)

Fortsat dejlig sommervejr her og stabil høj vandstand.

I løbet af morgenen og formiddagen kom der mange nye laks, og en spinnefisker fik en rigtig fin laks med lus.

Jeg fisker ikke mere nu før turen går til Gaula i morgen.


Anders Uldbjerg
 


Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Mandag den 02. juni (2014) - aften 18.00 - Gaula

Morgenlaks til Jan

Så er den næste fine blanke Laks på land


Morgen Laks til Jan Bloksgaard - sølvtøj på 8,5 kg

Solen bager ulideligt ned over elven som er spritklar. Ikke ligefrem en favorit situation selvom det selvfølgeligt er det dejligt med sommervejr i premiereugen, men det passer nu bedst til lidt højere vandstand. 

Bortset fra Jans Laks i morges ser vi ingen fisk overhovedet - sniger de sig forbi?, eller venter vi på en ny opgang?

Vi har hørt (ikke vertificeret endnu) om Laks fanget helt oppe ved Singsås oven for Gaulfossen - til gengæld er der i går landet Laks ved Aune Vald og Rognes.


Michael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Søndag den 01. juni (2014) - aften 19.00 - Mandal

Anders Uldbjerg fisker de første 3 dage ved Mandal, inden turen går videre til Gaula - med fiskeri ovenfor Gaulfossen - spændende!
(Red.) 

Virker som en stille premiere ved Mandals-elven.

Vi har ikke rigtig oplevet noget. Nabo valdene har landet 4-5 laks på spin.

Høj vandstand og stadig meget sne på fjeldet.


Anders Uldbjerg 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Søndag den 01. juni (2014) - middag 15.00 - Gaula

Så er der storlaks på land!

 

Så er vi i gang. Anders med flot Laks på ca. 13 kg

14_kochs-klumme_260

    Anders Moltke og 13 kg nyslået Gaula-sølv. Taget på Lars Bendtsen bundet Sort og Chartreuse Sunray.

 

Men vi ser få fisk. Jeg havde en Laks oppe at vende bag fluen.

 

Nu afventer vi aftenfiskerietMichael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Søndag den 01. juni (2014) - middag 12.00 - Gaula

Elven er faldet yderligere og vi ser ingen fisk.

 

Vi formoder at de sidste dages fisk har passeret Gaulfosson, så nu venter vi på en ny opgang.

 

Sol og varme i dag giverr sikkert snesmeltning og mere vand til aften.Michael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)

Søndag den 01. juni (2014) - morgen 07.00 - Gaula

Dejlig, men stille premiere aften her.

Vi så og mærkede intet, elven er dog stabil og fin.

Det er ud til at Laksene mageligt passerer GaulfossenMichael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Lørdag den 30. maj (2014) - aften 20.00 - Gaula

Grillen dufter dejligt, vandstanden perfekt og lette skyer bager det hele sammen til en perfekt premiere nat.


Rygtet siger at der er en del laks ovenfor Gaulfossen og nye laks er på vej fra fjorden.

 

Livet ved en Norsk lakseelv er ikke det værste man har.Michael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 


Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Fredag den 30. maj (2014) - aften 22.00 - Gaula

Vi er nu fremme ved Gaula og meldingen er klar:
"Elven er perfekt og vi ser ok med Laks"

 

Her få timer før det går løs, er vi helt klar. 

Perfekt vandstand og vandtemperatur. Fint vejr, let overskyet og temperaturer omkring 15 grader. 

 

Jan hygger på den nye terrasse med fin udsigt over valdet, hvor vi har set en del Laks både i går og i dag - det bliver en yderst lovende start i nat. 
 

14_kochs-klumme_261

Aftensmaden er også gjort klar så vi ikke spilder tiden med unødvendigheder, men lækkert bliver det alligevel med friskbagt brød, salat og Sørvi’s røgede ribben på grillen. 

 

Laksesæsonen Norge 2014, er nu i gang.Michael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Fredag den 30. maj (2014) - morgen 08.00 - nyt fra Gaula

Her på afrejse dagen er Gaulfossen på 139 kubik i sekundet og ifølge Gaula.no stadig 8 grader, åa der er absolut fri passage for laksene op gennem Gaulfossen.

Det ligner en uge med mest sommervejr og det er efterhånden en del år siden at vi oplevet det, det bliver en anderledes spændende premiere i år.Michael Koch

Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Torsdag den 29. maj (2014) - morgen 08.00 - nyt fra Gaula


Gaula faldt drastisk i går og var nede på 160 kubik i sekundet sidst på dagen og er samtidig oppe på 8 grader.

 

Det udløste flere udvekslinger på Facebook, blandt andet denne fra Valentin bosat I Gauldalen: 

 

Valentin Maul: Laksen passerte Gaulfossen i dag. Det var folk som observerte nygått laks ovenfor fossen i dag, Laksen passerte Fossen ja inn til midten av mai, men den nyheten høres veldig bra ut at lasken kan går fritt i hele elva.Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk 

Uge 32 ved Gaula - Martin, Bo og undertegnede - følg os på Twitter

Absolut ikke de bedste forhold for fiskeriet, men hvad betyder det, når selskabet er i TOP

Uge 32 ved Gaula neden for Gaulfossen - følg med via Twitter

Vi sender meldinger hjem fra dagene ved Gaula, hvor vi fisker på valdet nedstrøms Gaulfossen - kendt som "verdens bedste sted - ikke at fange noget".

Men bare det at være der og nyde opholdet, se Laksen springe (det gør den med garanti her). Til dem der ikke kan få Laks nok, behøver man ikke at spilde tiden her.

Lørdag den 02. august, er vi på plads ved bredden af ved Gaula - der skal slappes af, hygges med god mad, rødvin og whisky, og så skal der bindes en flue, eller 10...20...30 - hvem ved?

Kan kun blive RIGTIG STORT med dette selskab - fantastiske venner/fiskekammerater!!!


Følg med her på Twitter -
https://twitter.com/FinnNielsen3

BEMÆRK - du skal have Flash installeret på din PC for at gå direkte ind på dette link!


Har du ikke Flash på din PC, kan du komme ind på linket ved at gøre følgende:

  • Højreklik med musen på linket: https://twitter.com/FinnNielsen3
  • Herefter kommer der flere muligheder - vælg nu: Åben link i nyt vindue - klik på dette
  • Herefter kommer du ind på Twitter, som hvis du havde Flash installeret.

Du kan også vælge at være "følger" via Twitter

Du kan også vælge at sende Tweets til os, mens vi er ved elven.


14_Finn_Nielsen_2

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com