Turen til Canada 2014 – Steelhead fiskeri I Bulkley/Kitsumkalum/Morice

Med base i Fort Telkwa, tæt på byen Smithers i British Columbia og ved bredden af Bulkley River

Jan Erik Pedersen og undertegnede på tur i Canada…

Se daglige nyhedsopdateringer længere nede af siden

Da vi i 2012 under vores fælles ferietur til Canada gjorde ophold et par dage i Fort Telkwa og fiskede en dag i Bulkley River forelskede vi os i dette sted. På blot den ene dag lykkedes det Jan Erik at lande to flotte og store steelhead

               14_kochs-klumme_334

Fantastisk natur med sortbjørnen på modsatte side, en elv med steelhead fiskeri i verdensklasse, som de selv kalder det - og ikke mindst kan bevise det, med en mindre by, der har det vi skal bruge, kun 12 kilometer væk og kun 4 timers kørsel til elvene i selve Skeena.

Sidste vi var der, var der ikke nogen problemer med at sende derfra via wifi, men vi ved også af erfaring fra 3 uger i Canada, at ude i vildmarken kan det være svært – men vi håber det lykkes, så vi kan sende en daglig melding hjem fra vores oplevelser.

Her er et par billeder fra stedet fra sidste gang vi var der…


 

Vi lander i Smithers fredag den 26. september om aftenen, vores fiskeri starter om mandagen den 29. september.


Fredag den 10. oktober – 10.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

I går aftes besluttede vi at det var nok med fiskeriet. Vi har oplevet alt det vi kom for og mere til – det skal nu bare fordøjes (når nu ved er nød til at skal hjem).

To gamle mænd med gråt skæg drog ud på egen hånd, og gjorde drømmene til virkelighed (derudover tak til Arne fra Hjørring – fine tips), nemlig det at møde den vilde steelhead i sit rette element i British Columbia, Canada - fisket og fanget på traditionel flue....

Vi bruger den sidste dag (efter at have sovet længe) på at pakke, slappe af, kigge byen Smithers lidt ud. I morgen tidlig 09.45 lokal tid afgår Air Canada flyet fra Smithers mod Vancouver, så er det tilbage til ”virkeligheden”, efter at have været i eventyrets land.

Der kommer sikkert (for de læsere der måtte være interesseret) en afrunding, når det hele er fordøjet. I hvert fald kommer der nogle billeder herovre fra.

Tak til alle jer der fulgte med, og de hilsener vi har fået, ikke mindst på Facebook – vi ”snakkes” ved….

Mange hilsener fra
Jan Erik og Finn

 

Torsdag den 09. oktober – 21.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Eftermiddagen blev også langt bedre vejrmæssigt set end der var lovet. Pragtfuld vejr med op mod 15 grader og solskin, blandet med lidt skyer – men ingen regn som lovet.

Vi tog 10 kilometer op af elven til Quick og Walcott. Her havde vores norske ven Reid blandt andet dagen før landet steelhead – jeg var dog samtidig advaret af ”fruen” inde i grejbutikken Oscars i Smithers dagen før, om at der var mange lystfiskere i netop dette område. Ok, der var fiskere, men ikke mange, så det var ikke en større udfordring. I øvrigt så vi atter mand og kone fiske sammen – der er mange kvinder herovre det svinger fluestangen…

Det blev ved nogle timers fiskeri i området. Dette uden held med hensyn til fangsterne. Mødte en lystfisker fra Alaska – hvorfor tage helt til Bulkley River, når man så meget godt fiskevand i Alaska – svaret er simpelt, ”deroppe” er der ikke vilde steelhead…

Retur uden fangst, men med flere gode oplevelser på nethinden. Fantastisk natur og et lækkert område at fiske i med hensyn til Bulkley River – kan anbefales. Atter på hytten, der skal slappes af nu – der er meget at fordøje.

Vi tog solnedgangen over de Canadiske Rocky Mountain i hver sin stol uden for hytten, naturligvis med en canadisk pilsner og en røget whisky – ikke noget at fejre fiskemæssigt set, men os selv og hvor godt vi har det.

 

Torsdag den 09. oktober – 13.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Så var der flex på klingen igen – og hvilken flex!!!

Vejrudsigten lovede heldagsregn, dog ikke med mange millimeter, men alligevel trist at fiske og fotografere i – men det kan vi jo ikke ændre på. Til gengæld super dejligt med lunt vejr, 10 grader til morgen og her til middag 14 grader.

Når vejrudsigter ikke passer, er det gerne til ulempe – det var ikke tilfældet her. Her lokal tid kl. 13.00, regner det fortsat ikke og det er bare dejligt.

Første træk i morgen, tæt på klokken 09.00 (lokal tid), lykkedes det atter at kroge en steelhead. Et godt hug der efterfølgende fik steelheaden til at spæne tværs over floden, og ud af vandet i et stort spring. Jeg holdt på hjulet og fik en ”brænder” i hånden, herefter et klap over tommelfingeren af håndtaget på hjulet. Men der kom dog styr på det.

Inden steelheaden kunne landes, havde den yderligere været af vandet 7 gange – sådan, bare fedt. Det var den første steelhead af dem vi har fået, der har været lidt farvet. En steelhead på omkring de 8 pund. Igen taget på fluen ”Bulkley Bandit” af egen version (billeder af fluen følger efter hjemkomst til Danmark).

Lige nu i skrivende stund laver Jan Erik mad – atter er det en herreret – pølser og bacon, uhmmmmm, det dufter himmelsk. Dette ovenpå en pilsner og en god whisky (det skal vel fejres). Herefter står den på fiskeri igen, et nyt hotspot i Bulkley skal prøves frem mod aften.
 

Onsdag den 08. oktober – 21.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

10 timers intens fiskeri – kontakt til to steelhead – ”tough day”

Nogle gange er det nemt – de fleste gange svært – ind i mellem umuligt……

Vi fiskede på vores gode sted i Bulkley River, og det med en højere vandstand, uden det dog var ret meget, men samtidig var floden også klaret mere op end vi havde forventet. Det lignede noget der skulle give os fisk…. sådan blev det dog ikke.

Mit første morgentræk gav et voldsom hug – fik nallerne i klemme mellem stang og line, da hugget faldt, der var klem på. Det undrede mig at steelheaden ikke blev kroget.

Næste træk midt formiddag gav endnu et hug, denne gang med det resultat at steelheaden blev kroget – dog kun i ca. 5 sekunder. Modhageløse kroge….. sådan er det bare, det er reglerne og vi har jo fået steelhead på land trods denne udfordring.

Resten af dagen frem til aften gav ikke flere kontakter (af fisk). En anden type kontakt var der dog, da endnu en venlig Nordmand lige kiggede forbi – og det var ikke en hvem som helst Nordmand. Reid Hagelin, kendt som ejer af Global World Wide Fishing og med til at starte LTS (Loop Team Syrstad) sammen med de kendte brødre – begge dele nu solgt fra. Lige nu stod den på ejendomshandel i Spanien, så er der bedre tid til at fiske, som han sagde.

Reid har tidligere via Global World Wide Fishing haft 70 stænger ”at passe/guide” ved River Dee i Skotland, fra Ballatere til Banchory. Så fiskeri har været en stor del af hans virke, og viden om det, lige så stor. Uden at sige noget negativt om andre, så lignede han ikke- og lød ikke som den person han var – lignede faktisk noget der var på rundrejse med et telt på ryggen. Utrolig flink og nem at snakke med. Spændende bekendtskab - i øvrigt havde han i formiddag landet en fin steelhead længere oppe af Bulkley River ved Quick og Walcott.

Nå, pizza kan de også finde ud af at lave i Smithers – vi stod og valgte mellem medium og large, vi valgte medium, øhhh store nok!!! (vi har trods dette også pizza til i morgen). En god flaske rødvin, et par pilsnere til ishockey på TV. Så er det vist også i seng for at være klar til en ny dag ved Bulkley River i morgen – den anden sidste dag – desværre, men alt godt får jo en ende (kunne f........ godt bruge en uge..... nej to uger mere).
 

Tirsdag den 07. oktober – 18.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

En grå dag – en dag i dyrenes tegn…

Klokken 06.30 var vi i bulder mørke og tåge på vej syd over. De 50 kilometer mod Houston, hvor målet var at finde Mourice River, som her løber sammen med Bulkley River. En flod der holder mange steelheads, og som efter at have fået vand, også skulle fiske godt – og så havde vi da også prøvet at fiske her.

Til aftensmad skal vi have rester fra i går. Dette var dog ved at blive byttet ud med bøffer – bøffer af Elg. Havde Jan Erik kørt med bare en hastighed af 5 kilometer mere i timen (hastigheden var i forvejen lav grundet mørke, tåge og de lokale hastighedsbegrænsninger), så var vi braget lige ind i en ”dame”, en større Elg-ko, der kom brasende op af grøften og ud foran bilen – pyha, godt vi fortsat skal have rester fra i går – det var sgu tæt på at blive alvorlig.

Ved Mourice River og på det anviste sted – var vi ikke alene, selv ikke så tidlig på dagen. Det er der flere grunde til. Netop Mourice River er svær at komme til uden båd og helikopter, jah…. som så mange andre floder i Canada (men det er bare en udfordring der skal løses – også uden guider – det har vi jo bevist). Så derfor en del fiskere her, og så det at Bulkley River jo ikke er så fiskbar i dag, men dog i absolut bedring – kunne vi senere se.

Stedet så super godt ud, men på en eller anden måde tiltalte det os ikke rigtig – ved ikke hvorfor.
Der var på et tidspunkt 10 fiskere inklusiv os selv. Sammenlagt da vi tog derfra lidt over klokken 14.00 efter fiskeri siden klokken 07.00, og i øvrigt efter intens fiskeri, var der landet et farvet steelhead og en anden havde mistet en steelhead.

Som skrevet først blev det ud over en grå dag, også dyrenes dag. Vi mødte ud over Elg-koen flere fugle og dyr: Canadiske gæs i store flokke på himlen i V-form. Vildænder i vildt ridt over floden, fiskende lappedykkere, atter en flot fiskeørn svævende over floden. I træerne chipmonk (jordegern), tæt på landevejen, wapiti-hjort og prærieulv.

Da vi kørte tilbage gjorde vi et stop ved vores gode sted i Bulkley River. Vi kunne med glæde konstaterer, at Bulkley River er på vej ned igen og ikke mindst ved at klare op (også selv om Telkwa River forsat sender farvet vand ud). Det fik os til at vælge turen ned af elven via drifting i morgen fra – straks blev der købt licenser, så vi kan starte ”på vores sted” i morgen tidlig i stedet for.

 

Mandag den 06. oktober – 20.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Det blev en mellemdag…

Et fantastisk vejr, med dejlig solskin og 14 grader, gjorde, at både jakker og trøjer røg af – naturen og floden åbenbarede sig for os i et sandt orgie af efterårsfarver, når det er flottest i Canada.

Der var en del fiskere ved floden, men der hvor vi var ude, var der kun os – og så lige guiderne på floden der sejlede lystfiskere ud til pladserne op af Bulkley River – langsomt som eftermiddagen skred frem, kom der en del ”driftere” ned af floden, alle så de godt trætte ud i set stærke sollys.

Selv om vi var i Jan Eriks ”territorium” (området hvor han i 2012 fik to steelhead på en dag), og vandstanden og farven var perfekt – så lykkedes det ikke at overliste nogle steelhead, end ikke et hug fra dem.

Uden fisk blev det dog ikke, da Jan Erik overlistede en Bull Trout, en af flodens egen ”beboere”. Bull Trout ligner meget de Skandinaviske fjeldørreder – meget flotte fisk. Fisken var omkring de 40 cm, men man skal ikke kimse af disse ørreder – de kan nemt blive på størrelse med en god atlantisk laks, selv om de ”bor” i floden.

Hjemme ved basen, lokal tid 18.30 - en pilsener uden for Bunkhouse i den nedgående sol, mens vi kiggede på de sidste lystfiskere lige nedenfor på modsatte side af floden. Herefter aftensmad: kødsovs og spaghetti, og sikkert et par ting til ganen, derefter på hovedet i seng. Vi skal være friske til i morgen tidlig, hvor vi skal op 05.30 for at være klar til turen til Mourice River, der 50 kilometer herfra løber sammen med Bulkley River.

 

Mandag den 06. oktober – 13.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Forholdende her til morgen udviklede sig noget mere dramatisk end forventet. Vores gode fiskested var ren kakao – floden Telkwa var nemlig ”blew up” og det fossede ud med ”kakaomælk”, og det render lige ned til vores sted 10 km nede af elven.

Til gengæld er floden helt fin her hvor vi bor, 1,5 kilometer oven for udløbet af Telkwa River der render i Bulkley River. Så vi skyndte os tilbage og ned på modsatte side, hvor der kun var en fisker – endnu!!! Vi vidste at presset ville blive større, når alle ”Bulkley-fiskere” skal finde et fiskbart sted. To timer senere var der fiskere overalt, som forudset.

Her lykkedes det både Jan Erik og jeg at kroge steelhead, dog uden nogen af dem kom på land. Detsværre mistede jeg også min flueline der et godt stykke ude i floden kilede sig uhjælpelig fast mellem de store sten – hvor der fiskes, der spildes – så var der også en undskyldning for at få nyt grej.

Inden vi stoppede kom der en rigtig rar gut, som oprindelig var fra England, nu bosiddende i Norge (Nic Jepson) og ofte fiskende her i British Columbia – ”Norge og Skotland, duer ikke mere” kom det fra ham med et smil…. Faktisk lykkedes det ham efter nogle få kast at fighte en mindre steelhead på omkring 4 pund – jo, jo, erfaring og kendskab til området/floden fornægter sig ikke

Vi har såmænd ikke færdige endnu med at hilse på. Da vi kørte, kom en bil med tre fiskere, meget målrettet kom en af dem over imod os – han så Dannebrog i bilruden – og ja, begyndte at snakke dansk – en guide, Yos Gladstone (15 år på bagen ved Chromer Sportfishing BC), der senere i livet var kommet herover til British Columbia, moderen var fra Odense.

Han snakkede til mig som om vi kendte hinanden??? Pludselig siger han, at havde set min hjemmeside og godt vidste hvem jeg var – helt ærligt så bliver man sgu da lidt smigret – de mange timer ved tastaturet er ikke helt spildt. Vi aftalte at snakkes ved igen via mail med mere – spændende!

 

Søndag den 05. oktober – 18.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Aften her....

Det har regnet hele dagen, floden er steget og temperaturen i vandet falder ikke, lige hvad vi har ventet på skulle ske, så nye fisk kan komme til området.

Dagen er gået med indkøb, tuning af grej, foto-shooting i området, gennemgang af billeder og video, samt indløsning af licenser til morgendagens steelhead fiskeri i Bulkley River.

Som der stod på skiltet uden for grejbutikken Oscars i Smithers her over middag ”Raining – happy fish are moving” – lad os håbe dette!!!

Canadierne – som er de eneste der må fiske i dag, har haft gang i den her neden for vores Bunkhouse, også de ”lugter blod” med den stigende flod og ikke mindst det at ”Non Canadiens” er væk og først igen er på pletten i morgen tidlig ved floderne.

 

Søndag den 05. oktober – 10.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Søndag – ufrivillig hviledag – da de øvrige floder oppe nord på er ”blew up” på grund af den voldsomme regn, og dermed så ufiskbare at vi valgte (desværre) at vende hjem i går efter fiskeri i Kalum River, samt det som tidligere nævnt at ”Non Canadian” ikke må fiske lørdag og søndag i vores område.

Det blev en vildt spændende dag. Vi ankom til Terrace kl. 07.00 og efter et kvarter kom vores guide – Gordon – halvung, super frisk og flink (særdeles snakkesalig). Af sted det gik efter en jetboat og så ”get fishing” som han sagde.

Vi ankom til Kalum River, og forholdende var langt værre end forventet – elven var mega høj og turkis/hvid, på 20 cm vand kunne vi end ikke se vores egne støvler – var vi alligevel blevet ”bøffet”, selv Gordon erkendte, at det var værre end forventet. Vi kiggede noget skælmsk på hinanden – det her kunne vi vist ikke få meget ud af – vi skulle dog heldigvis blive klogere.

Så kom den første oplevelse af de store. Ned af elven med jetboat – her fik ordet JET!!! en betydning der vil noget – er du så færdig det gik stærkt!!! FEDT (har en video af hele turen).

Første sted vi lagde til lignede ikke noget, ud over at vi godt kunne læse vandet, hvor vi skulle fiske – men kunne vi vade? Gordon sprang i og gik turen vi skulle gå, det så godt nok ud. Jeg gik først, satte fluen i vandet og kunne ikke se den purple/pink kreation nogen steder……. Øh?

Anden gang jeg gik igennem stykket med tankerne omkring den fascinerende natur, blev jeg dog hurtigt rykket ud af dette, da jeg fik et voldsomt hug og fisken satte ud af vandet. Herefter fightede den ca. 30 sekunder før den valgte at ”stå af” – en Coho (sølvlaks) – godt farvet på omkring de 10 pund. Øhhhhh – fluen der ikke kunne ses???

Blot 10 minutter senere gentog det sig igen, da en ny Coho tog min flue, den valgte dog at slippe efter nogle få rusk. Vi holdt lige en kaffepause. Så blev Jan Erik sendt af sted. Mens han fiskede nedover så guiden et par fisk ankomme (head and tail). Han fik kontakt med Jan Erik og kort efter sagde det bang! En Coho tog Jan Eriks flue – den blev siddende og efter en længe og heftig fight, landede han en Coho laks på omkring 15 pund – sådan!!!

Vi gik igen ombord i vores jetboat og fræsede op af elven – 10 minutter senere fiskede vi en anden pool af. Imponerende effektivt og uden jetboat – ingen fiskeri, ikke engang en helikopter kunne sætte folk af her. Var det ikke for lystfiskere, var dette område uberørt af mennesker – virkelig fascinerende at være der.

Endnu en pool og endnu en pool blev affisket – lidt middagspause og så af sted til næste pool. Solen var kommet frem og det var blevet super skønt vejr. Pludselig var fiskeørne og den almindelige brune ørn, samt mindre rovfugle blevet almindelig når vi sejlede. Da vi ankom til den næste pool, var der så mange fiskeørne på bredden og i træerne, at det var som gråspurve derhjemme (næsten).

Vi kunne se at denne pool lige var efter vores ”temperament”. Vi delte os i to. Jan Erik fik tillige”sneget” sig ind på en ørn og fik nogle glimrende billeder. Første gang vi gik gennem stykket var der ikke noget. Anden gang var der gang i den ved Jan Erik. Først et hug og nogle få rusk, herefter var fisken dog væk igen. Jan Erik kaldte på mig og jeg skulle gå bag om ham og prøve den.

Jeg fiskede dog kun to minutter, så kunne jeg rulle linen ind og tænde Go Pro og filme Jan Erik med flex på klingen (blev i øvrigt en fed video). En stærk fisk (både Gordon og Jan Erik troede det var en stor Coho), som skulle vise sig at være endnu en superflot og blank steelhead. En flot fisk på ca. 18 pund, fanget på hans egen flue: ”Pink Lady”. Stort tillykke herfra.

Vi fiskede et par pool mere inden dagen var omme, herunder et sted hvor andre spændende ting kom frem. Ulvene slæber de døde fisk på land og samler dem. De døde fisk er fra de mange gydende fisk, der grundet gydningen er døde og drevet ned af elven. Herunder Chinook (kongelaks), hvor vi så kadavere på 20 kg+. Ulvesporene var så friske at Gordon mener de var max en dag gamle.

Vi kom tilbage til udgangspunktet – en særdeles spændende og oplevelsesrig dag var ovre. Kalum River i området ved Skeena River og Terrace, gav os en dag vi ser tilbage på med mange minder fra derude, hvor mennesker ikke kommer ret tit. En dag vi ikke troede på fra starten, men endte helt vildt godt, trods de forringede forhold.

Vi tog afsked med Gordon, dog med kontakt via e-mail fremadrettet. Han var en super oplevelse, og lærte os mange ting omkring livet i elvene, og ikke mindst ørnene og i særdeleshed fiskene: Steelhead, Coho, Chinook, Sockeye og Pink Salmon.

Desværre var de andre floder omkring Skeena helt umulige at fiske i efter regnvejret, så vi valgte at køre tilbage til basen i Fort Telkwa – en hård tur, som Jan Erik kæmpede sig flot igennem – tak for det min ven, jeg var godt nok ”bombet” selv.

Hvilken dag – hvilke oplevelser. Vi har begge snakket om at vi så rigeligt har fået hvad vi kom efter – så nu er uge 2 bare ren fråds og bonus. Vi håber at prøve og drifte i pontonbåd og fiske i Mourice River de kommende dage, samt selvfølgelig i Bulkley River.

 

Lørdag den 04. oktober (og fredag den 03. oktober) – 23.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Fredag morgen var anderledes lun frem for morgenen før med minus grader. Plus 6 grader og let regn mødte os, da vi i mørke tog af sted mod elven, for at være på plads når det lysnede.

På modsatte side af elven er der allerede billygter, guider der sætter lystfiskere af – vi kører et helt andet sted hen, hvor vi indtil videre har haft hele området for os selv – ja, og har fået fisk.

Vi er der også tidligt, for at kunne være tilbage i fornuftig tid, da det ser ud til, at vi alligevel får muligheden for at fiske nord på i Kalum River sammen med guider lørdag. Vejrliget ser ud til at kunne sende regnen uden om netop dette område. Dog et sats, og vel vidende at det sikkert kun bliver lørdag og ikke søndag – men vi er villige til at tage chancen.

Allerede i første træk får jeg et voldsomt hug, fisken er stærk og for første gang i flere år ser jeg farven på min bagline, da ”godstoget” med pletter på halen sætter tværs over elven og slutter med en spring – så kan jeg igen se en blank steelhead fri af vandet.

Efter en god fight kan jeg genudsætte en smuk steelhead på ca. 16 pund. Igen er det min egen flue ”Bulkley Bandit” (Version: Finn, DK)

Vi spiser middag hjemme i dag, da vi vil op og fiske i Mourice River ved Houston – dette ændrer vi dog og fisker igen over middag på vores kendte sted – dette besøg giver dog ingen udfordringer for vores fluer, ingen steelhead i denne omgang. Ned og handle – hilse på i Oscars grejbutikken – hjem og spise – pakke til turen nord på – op 03.00 og af sted 04.00 lokal tid for at nå til Terrace 215 kilometer væk kl. 07.00.

Vores spændene dag i Terrace og med fiskeri via jetboat, derude i eventyrets land, hvor end ikke en helikopter kan sætte folk af – følger i løbet af søndagen, hvor der er hviledag hos os, og vi ikke kan fiske alligevel….

 

Lørdag den 04. oktober – 03.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Desværre har siden været nede - sikkert bemærket - men skulle være oppe igen.

Derfor kun lige en lille opdatering nu, hvor det her er lørdag kl. 03.00 om morgenen, og hvor vi om en time er på vej godt 200 km nordpå for at fiske med guide i Kalum River.

Søndag - fiskeri eller ikke - det ved vi ikke endnu.  

Der er lidt at berette fra i går, hvor jeg landede en sølvblank steelhead på 16 pund.

Opdatering senere følger 

Torsdag den 02. oktober – 20.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Før middag nåede vi floden – ikke mange var ude i ”kulden”, på dette tidspunkt kun 2 plusgrader. Vandtemperaturen var dog ikke faldet i samme grad. Vi har fisket med svingende temperaturer mellem 9 og 12 grader – fanget fisk i 10 til 11 grader varmt vand. I dag var den 9 grader.

Vi nåede tre fulde træk ned af floden, vandet var faldet ca. 5 cm og klaret endnu mere op – flot vand! Dette ændrede dog ikke på, at vi ikke oplevede noget som helst – uden over den majestætiske fiskeørn kiggede forbi.

Her efter aftensmaden er det begyndt at regne her ved os i Fort Telkwa – helt efter planen og vi håber det kan give lidt væde til floden, en stigning vil ikke være at foragte (tror vi). I morgen tidlig er der igen plusgrader (6 til 7 grader), så vi starter igen samme sted i Bulkley River.

Senere på dagen er det planen at tage ca. 40 til 50 km op af floden og tage til byen Houston for her at prøve kræfter med Mourice River, det er under andre forhold, og dermed også for at prøve så meget som muligt mens vi er her.

Vi venter stadig væk på endelig besked fra guiderne ved Skeena og Kalum i Kitimat og Terrace vedrørende det forventede voldsomme regnvejr, som formentlig vil få floderne til ”blew up” (gå over sine bredder og mudre til). Weekendfiskeriet står på spil....

Vejret er utrolig svingende i området, mindre end 200 kilometer fra os, er vinteren sat ind. Her i Fort Telkwa, hvor vi er, forventes en weekend med sol og op til 16 grader. Trods dette kan vi se alle bjergkæder omkring os mod vest og nord, har fået nysne på toppene – et fantastisk flot syn.

Vi nyder en særdeles god rødvin, ser ishockey og slapper af, mens en spændende dag går os i møde i morgen.

 

Torsdag den 02. oktober – 10.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Med en vejrudsigt der lovede nattefrost, og frost hen over morgenen (og det holdt stik), valgte vi at sove længe og nyde det. Så her efter en gang æg, bacon og kaffe (en af vores favoritter), så kan vi se ud af vinduet på biler med frost på ruden, men dog er solen ved at få fat, og is bliver langsomt til vand. Så vi får en god eftermiddag med 8-10 grader og solskin – og dermed fiskeri.

Gårsdagens fede oplevelser kværner fortsat rundt i os, og vi er helt tilfredse.

Desværre tegner det til at den skuffende oplevelse fra 2012 gentager sig nøjagtig på samme måde. To dage med guide i floderne Skeena og Kalum blev aflyst grundet et voldsomt regnvejr – ja gæt selv. Der er udsendt advarsel for i dag og i morgen – op til 100 mm regn!!!!! Hvilket formentlig gør at vi ikke som forventet kan fiske lørdag og søndag med guiderne – surt show.

Men det kan vi ikke gøre så meget ved. Så tager vi sgu et par dage i eget område med sightseeing, vi må nemlig ikke fiske som ”Non Canadian” i dette her område – vi er sgu ikke sådan at slå ud, os, Pedersen og Nielsen.

Ender det som forventet med aflysningen her i weekenden, vil vi forsøge at få et par dage med guiderne i løbet af næste uge – men ellers har vi jo bevist at vi fint kan fiske her i Bulkley River (uden guider). De taler om os (meget positivt) i området, kunne vi høre i grejbutikken i går aftes ”det er de der Danskere der har fanget steelhead på egen hånd”…. ha, ha – gu’ er det så!

 

Onsdag den 01. oktober – 19.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Eftermiddagstrækket blev foretaget i dejlig solskin og denne gang var det så min tur til at slå til. En superflot og meget springende – sølvblank – steelhead tog fluen med et voldsomt hug.

Steelhead på 14 pund og 80 cm fightede længe inden den dog til sidst måtte overgive sig – et smukt syn i solskin, da den lå i vandkanten med fluen i kæften, og muskuløs - hold k... en fight med noget så stærkt som ind i h........

En fantastisk dag for os begge, det overgår alt hvad vi havde troet – kun drømmene og håbet har være på omgangshøjde med i dag. Vi vil sent glemme den 01. oktober 2014.

Nu står den så på besøg ved grejbutikken Oscars i Smithers her i aften hvor der er Patagonia-aften, med pizza og øl – senere bliver det sikkert til en whisky og en pilsener, ind vi trætte går til ro – mætte af tilfredshed og oplevelser.

 

Onsdag den 01. oktober – 13.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Efter en dejlig og hyggelig fødselsdag aften med gode bøffer og rødvin – i super godt selskab med Jan Erik –  var der igen afgang til elven i morges kl. 07.00.

I dag var det så Jan Eriks tur til at snuppe en steelhead – en rigtig stor og flot en af slagsen. Efter en længere fight kunne der registreres en steelhead tæt på de 20 pund og 95 cm – hvilken fisk, stor og flot!!!

 

Tirsdag den 30. september – 20.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

1000 tak (forsinket grundet tidsforskel - her er det fortsat den 30. september) for de mange fødselsdags hilsener. Det varmer utrolig meget her hvor jeg for anden gang på to år (begge gange sammen med min makker Jan Erik) holder fødselsdag i det skønne British Columbia, Canada.

Fødselsdagsgave hjemmefra i morges (Jytte den kunne jeg godt være foruden - men det tager vi senere) og ikke mindst en flot gave fra min ven Jan Erik - lækker og flot T-shirt her fra Smithers (den er jeg sgu glad for!!!) 

Jeg havde et stort ønske på min fødselsdag, og det var at fange min første steelhead i BC Canada - det lykkedes klokken 09.00 i formiddags, da fangede jeg en sølvblank steelhead med friske havlus, en fin steelhead på 8 pund – selvfølgelig på egen bundet flue – materialer: Future Fly.

Inden dette havde jeg faktisk mistet en steelhed – så det var bare super. Det er bare så stort for mig - hold op hvor er glad!!!

Dagen var ved at blive helt perfekt, da Jan Erik krogede en meget stor steelhead 1 time senere - desværre brækkede krogen - men i morgen slår vi forhåbentlig til igen.

Den har stået på store Canadiske bøffer, bagt kartoffel, sauce beuf og en god rødvin - derefter et par røget whisky og Budweiser

Tak alle - hyg jer derude et sted i verden - Hilsen os ude i den vilde natur.

 

Mandag den 29. september – 20.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

MASSER af lystfiskere ved floden. Trækket for os ved floden frem til aften, har ikke givet noget ud over frisk luft og en masse indtryk, sidst men ikke mindst nye naboer i vores Bunkhouse. To ældre lystfiskere har taget den lange tur fra Vancouver og Vancouver Island i bil med trailer og mindre båd – noget af en tur for at fiske i Bulkley River. Et umiddelbart gæt er omkring 1800 kilometer - men de ligner heller ikke nogen der har travlt (positivt ment).

Pedersen har gang i den store udendørs gas grill – intet er lille som i USA. Kylling er på menuen.

I morgen står den på fiskeri længere nede af elven, hvor vi har fået et godt tip fra Hjørring af Arne Kristensen (tak for det Arne) – to super steder for steelhead skal afprøves.

Herefter skal der investeres i noget godt rødvin og et par STORE bøffer, da jeg har fødselsdag. Jeg takker meget for de hilsener der allerede er indløbet på Face Book, (grundet tidsforskellen – når i læser dette er det den 30. september i Danmark, men kun den 29. september her i Canada).

Det er åbenbart for meget for bjørnen, når der ankommer to ”Vikinger” fra Danmark, den har ikke vist sig i området siden vi kom….

 

Mandag den 29. september – 13.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Endelig startede fiskeriet for os. I morges var vi ved elven da der blev lyst. En dejlig morgen, der efter en time blev skæmmet af tåge, men den blev hurtigt brændt af, og den smukkeste og solrige formiddag fulgte efter.

En perfekt udseende elv, men uden at kaste noget af sig her indtil middag. Super flot natur, og med en dygtige fisker en os, fulgte os i formiddag, da fiskeørnen landede over for os og gennem en halv time kiggede på. Der er andre dygtige lystfiskere i vores område, som i formiddag har landet steelhead.

Et godt måltid er overstået, en pilsner og en whisky, så er vi klar til at prøve kræfter med elven igen her i eftermiddag.

 

Søndag den 28. september – 15.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Ingen bjørn endnu – nu må han snart vise sig. Spejder rundt i området uafbrudt efter ham.

Under dette projekt med bjørnen i morges, kunne vi så i stedet rette kameraet mod elven lige neden for os, hvor en lystfisker landede en fin steelhead

Turen gik herefter til Walcott, ca. 12 km oppe af Bulkley River, hvor vi har planer om i denne uge at leje en pontonbåd og drifte ned af elven, lægge til og fiske efter steelhead undervejs, se naturen og prøve denne form for fiskeri.

Da vi kom op til broen i Walcott var der stor ståhej. Så fik vi også dette med. Mange familier var samlet for at sejle ned af Bulkley River. Det var nemlig BC Rivers Day. En hyldest til floderne, steelhead og laks i hele British Columbia. En dag hvor alle fester og står sammen om at bibeholde alt omkring elvene og naturen i BC – det kunne vi da kun støtte kraftigt op om.

Efter deres sejlads ned af Bulkley River, mødes de lige ved os i Fort Telkwa til stor fest med Barbecue og Brass Bands. Vi fik – igen – en rigtig god snak med de lokale, som også er store forkæmpere for at naturen og elven består uberørt af industri og andet frem over – igen mødet med et fantastisk gæstfrit og venligt folkefærd.

Efter at have været i Smithers og købe peberspray til brug for forsvar over for de mange bjørne i området (så er vi forholdsvis godt garderet), så er der efter lidt spisning tid til at forberede grejet til det første fiskeri i morgen tidlig mandag.

 

Lørdag den 27. september – 19.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, BC Canada

Efter at have cruiset i området, talt med lokale lystfiskeren (godt nok super flinke folk i Canada!!!), og suget til os, så glæder vi os blot endnu mere til at skulle i gang mandag.

Endnu en gang er Canadierne forundret over at vi kommer så langt væk fra for at fiske, de syntes det er fedt, og langsomt er det ved at udvikle sig for dem – flere og flere Danskere har set dette fantastiske land, som er værd at besøge, langt ud over fiskeriet. Allerede i 2015 er der booket langt mere fiskerie af Danskere end tidligere det – det forstår Jan Erik og jeg godt.

Den lokale grejforretning Oscars i Smithers, som vi kender i forvejen og som vi har været i kontakt med inden vi kom, har fikset licenser for os, så vi er klar til at fiske fra mandag morgen.

Den kvindelige ekspedient som jeg også mødte for 2 år siden, skal til Danmark i januar og spurgte lidt til landet – det gik op for hende at Danmark ikke er længere end Vancouver Island – ”small country i think” – ”yes and flat, we could tell her”.

Vi er inviteret til øl og pizza på onsdag ved Oscars (det er lige os), samt til en aften med Patagonia grej (minus 20 % denne aften – det er også lige os).

Vi har i dag mødt lystfiskere der beretter om mange sortbjørne lige for tiden, ikke mindst i området, og vi har da også set de friske spor efter ”ham” i sandet på bredden hvor vi fisker – en stor sort hanbjørn, som vi spejder hele tiden efter for at få billeder af ham.

USA’s national fugl, ”the Bald Headed Eagel” eller den hvidhovedet fiskeørn, som findes på et utal af billeder og i film, har vi set to gange i dag – har i øvrigt fået nogle fine billeder af den i flugten over floden.

Mens vi sad i Telkwa by ved floden og drak kaffe, hvor Bulkley River og Telkwa River løber sammen, steg en større steelhead lige fri af vandet i en vaskeægte, head-and-teal aktion – flot syn.

 

Lørdag den 27. september – 07.00 (lokal tid)
Fort Telkwa, Smithers, British Columbia, Canada

Efter en samlet rejse fredag den 26. september med de aftalte ventetider i lufthavne og tre fly, udlevering af en ”luksusflyder” til at køre i, afleveret i lufthavnen i Smithers, er vi nu installeret og på plads på RV Park i Fort Telkwa.

Vi er blevet installeret i deres ny opførte Bunkhouse, hvor vi har vores egen lejlighed med alt hvad hører sig til – det er simpelthen topklasse og så til uhørt billige penge – fantastisk, her har vi en god base.

Alt er gået efter planen – det er super, og efter den sædvanlige jetlag, så kommer vi på omgangshøjde i dag. Der skal handles ind, købes fiskelicenser og området kigges igennem, med mere.

”Non Canadiens” må ikke fiske i weekenden i Canada – uden guide – og det passer os godt nok, så vi kan komme på plads og være klar til at vi må fiske på mandag.

Næste weekend bliver dog ikke uden fiskeri. Vi har lejet guider længere nord på (Skeena River med mere), det glæder vi os til. Et besøg ved Tracey Hittel i Terrace og Kittimat.

Alle melder om en stor steelhead-sæson, det fanges mange i øjeblikket, så vi har timet det ok. Efter en tør sommer uden vand, har det nu regnet i den sidste tid og elven er steget lidt, det har lokket såvel fiskere som fisk til.

Knap var lyset brudt frem her til morgen, før end de første fiskere lige over for os var i gang, og de første både drønnede op af elven....

 

14_Finn_Nielsen_2

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com