Danish Open Flytying - Kystfluer

På opfordring viser vi her de tre præmietagere i kategorien: Havørredfluer til kysten

Vi har fået en opfordring fra Susanne Worm om at man viser de vindende kystfluer fra konkurrencen Danish Open Flytying i Aalborg Kongres og Kulturcenter under messen Outdoor 2011

Der er desværre ingen mønster-beskrivelser til fluerne - kun foto


                  Vinder af konkurrencen i Havørredfluer til kysten, blev Isak Lodahl fra Hurup, som bandt disse to fluer til denne kategori

                 

                       

 

            Nummer to i konkurrencen Havørredfluer til kysten blev Knud B. Jensen Nørresundby, som bandt denne flue til denne kategori

                      


        Nummer tre i konkurrencen Havørredfluer til kysten blev Rasmus Post Ottesen, Bjerringbro, som bandt denne flue til denne kategori

               

 

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Gudenaa.com


Outdoor 2011 - Danish Open Flytying - Internationale Fluebindere 

Internationale Fluebindere besøgte Aalborg

Internationale Fluebindere:
Hvilket felt - jeg er virkelig stolt over at vi kunne få så store navne til at gæste Aalborg. Stolt over at få så store navne til at komme til Nordjylland - på et ”wild cart”. Med et ”wild cart” mener jeg nærmere ”en chance” - de kom uden at vide hvad de gik ind til, deres tro lå i hvad jeg kunne berette og formå - hvilken tillid og tak for det! 

      

Hvad ville denne messe byde på? Hvor stor ville besøget være? Hvad ville der komme af interesserede fluebindere? Hvad kunne ”vi” byde disse dygtige fluebindere og var det overhovedet et arrangement der kunne bære denne disciplin? Ville de Internationale Fluebindere gå fra Outdoor 2011 med et godt eller et dårligt indtryk? Der var nok af ubesvarede muligheder.

Ja - maven krympede et par gange eller flere undervejs, i kampen for at det skulle lykkes. Det skulle jo gerne lykkes at få et grundlag at bygge videre på, og så ville jeg nødigt skuffe disse koryfæer, for hvem flere af dem er gode venner og bekendte.

De internationale fluebindere var:
 • Ulf Sill - Sverige
 • Kim Sørensen - Danmark
 • Tommy Kjærgaard - Danmark
 • Solan Renolen - Norge
 • Brian Størup - Danmark
 • Bjarne Lauersen - Danmark
 • Tommy Olinsson - Danmark
 • Michael Olesen - Danmark 
(nævnt i tilfældig rækkefølge). Derudover Thorsten Strüben fra Tyskland, der desværre måtte melde afbud på grund af sygdom.  

                 
                                                                Ulf Sill, Sverige                                                                                                          Kim Sørensen, Danmark

                      
                                                    Bjarne Lauersen, Danmark                                                                                                  Solan Renolan, Norge

                      
                                                        Brian Størup, Danmark                                                                                               Tommy Kjærgaard, Danmark

                      
                                                    Tommy Olinsson, Danmark                                                                                              Michael Olesen, Danmark

Men allerede på forhånd var der interesse. Mange lokale, men også udefrakommende fluebindere fra andre landsdele glædede sig til disse koryfæer skulle komme, ikke mindst de unge håbefulde fluebindere, der har deres idoler mellem de Internationale Fluebindere.


Stor lørdag:
Allerede om fredagen - hvor der ikke var et program for de Internationale Fluebindere - sad Brian Størup og undertegnede og bandt fluer på standen. Det var godt besøgt, så der var gode intentioner om at den største dag, lørdag, skulle blive en succes. 

                

Lørdag blev en succes. Podiet med de Internationale Fluebindere var godt besøgt og mange viste stor interesse for det som der blev vist frem. Der var alt fra de mindste tørfluer, henover speyfluer, moderne laksefluer og havørredfluer, til klassiske laksefluer. Jo, jo - det hele var der.


Lørdag - også virke som dommere:
De selvsamme Internationale Fluebindere havde indvilget i at medvirke som dommere ved fluebindingskonkurrencen Danish Open Flytying, som blev afviklet om lørdagen. Større ekspertise til en bedømmelse af fluerne, kunne man vel ikke ønske sig.

Det var dejligt at opleve dommerne på scenen under deres bedømmelse af fluerne. Der blev ikke overladt noget til tilfældighederne og der var stor respekt for de fluer der var bundet, men også med en egen interesse fra de Internationale Fluebindere for at medvirke til at gøre arrangementet som helhed, så godt som muligt.

Deltagerne i fluebindingskonkurrencen havde ligeledes stor respekt for, at det var dommere af denne kaliber, som bedømte deres fluer. De tre bedste i hver kategori fik tillige ud over præmierne, et flot diplom fra Outdoor 2011, med dommernes autografer på.

Som nævnt andet sted her under artikler fra Outdoor 2011, under Danish Open Flytying, så var de indleverede fluer af en fin karat, og man var fra dommernes side generelt meget godt tilfreds med kvaliteten.


Søndag - på det jævne:
Der var ikke annonceret noget specielt omkring fluebinding om søndagen. Dog var det meningen at de Internationale Fluebindere overnattede i Aalborg og skulle binde til hen på dagen på podiet - som sagt så gjort.

Det var tydeligt at lørdagens gode besøg ved diverse fluebindere var fulgt via programmet, langt færre af de ellers mange besøgende søndag, valgte at lægge turen forbi podiet med de Internationale Fluebindere.


Samlet set:
Outdoor 2011 blev samlet set en stor succes. Der kom mange tilskuere og for fluebinderne var der mange interesserede, såvel fluebindere, som ikke fluebindere.

Arrangementet som helhed var klart godkendt af de Internationale Fluebindere, og man bakker op om at der kan/skal laves noget lignende i fremtiden.

                  

Vedr. de mange flotte fluer der blev lavet i weekenden, vil nogle af dem bliver vist her på sitet under Outdoor 2011

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Gudenaa.com


Outdoor 2011 - Danish Open Flytying - Internationale Fluebindere 

Gode besøgstal:

Når man vælger at pille nogle emner ud af en Forårsmesse og gør det til en speciel messe, så er det med en vis spænding, at man ser frem til det endelige resultat.

I 2010 under Forårsmessen i Aalborg Kongres & Kulturcenter, var vi i lystfiskeriet sammen med jægerne med som en art ”prøveklud”. Det skal ikke lyde som noget negativt.

Vi var ikke så mange, men alligevel var der gode besøgstal omkring lystfiskerne og deres små stande, herunder foreningen Pirken, der jo altid stiller velvilligt op når der skal hjælpes til, sammen med grejbutikken Jægeren og Lystfiskeren, med blandt andet hjælpere fra Nordjysk Lystfiskeriforening. Tillige deltog Koch Rods med deres stænger og Lystfisker-liv.dk med fluer og fluebinding.

Det gode udbytte fra Forårsmessen 2010 blev omsat i en speciel messe her i februar måned kaldet Outdoor 2011, indeholdende en mængde emner under ”udendørs aktiviteter”, samt jagt og lystfiskeri. 

Desværre lykkedes det ikke at trække mere end tre Nordjyske butikker ind, nemlig MB Jagt - Fiskeri - Fritid fra Hobro, Almas og Jægeren og Lystfiskeren fra Aalborg, men heldigvis var der butikker andre steder med fiskegrej, dog ikke så meget. 

Selv om Kolding med Fluefiskermessen og DM i fluebinding, som alle kender i fluefiskeriet, trækker sin store del - i skrivende stund, om godt en måned - så udeblev butikker som alligevel ikke melder sig i Kolding. Det kan undre med det store fremmøde af købelystne publikummer. Jeg talte med flere stande, som i øvrigt kom fra både Fyn og Sjælland. De syntes ikke jeg behøvede at fremhæve de manglende Nordjyske forretninger, for de havde et fantastisk salg, og kommer meget gerne igen.

Jeg skal ikke nævne navne - ingen nævnt, ingen glemt - men en af de lokale formænd for en af de Nordjyske lystfiskerforeninger, som var der i en anden anledning (jæger og hundeopdræt), kunne tørt konstaterer, at samtlige foreninger i det Nordjyske under Danmarks Sportsfiskerforbund udeblev - igen! 

Lystfiskerforeningen Pirken fra Aalborg, som altid stiller op, fik sig over 60 nye medlemmer direkte (måske kommer flere til) - de var jublende lykkelige. Som ovennævnte formand tørt udtrykte det - ”vi skal da vis nok være med næste gang” - tjah, måske en god ide.

Besøgstallet er i skrivende stund ikke opgjort, men det var efter såvel Aalborg Kongres & Kulturcenter’s personale, samt flere af standende - rigtig godt!!!

Artikler fra Danish Open Flytying og Internationale Fluebindere kommer også her på sitet

Endelig har Fiske Avisen og Fisk og Fri været til stede med fotografer og skribenter, så her vil man også kunne finde nyt om Outdoor 2011.

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Gudenaa.com

Outdoor 2011 - Danish Open Flytying - Internationale Fluebindere 

Danish Open Flytying - resultat:

14 tilmeldte deltagere i tre kategorier var udgangspunktet for den første udgave af Danish Open Flytying. Det var selvfølgelig ikke mange, og desværre gjorde sygdom tillige feltet lidt mindre lige til sidst - men pyt med det, vi fik gang i en rigtig god og spændende fluebindingskonkurrence og det var det vigtigste. Det var med deltagere fra Odense, Skjern, Vejle, Bjerringbro, Hurup, Thisted, Støvring, Nørresundby og Aalborg.

                  

Min egen største bekymring var, om de håbefulde fluebindere ville blive efterladt på den store scene uden interesse fra publikum. Den store scene, som meget flot var stillet til rådighed for Danish Open Flytying. Det var til gengæld ingenlunde virkeligheden - tvært imod, blev det da et succes kriterium der ville noget. 

                  

Utrolig mange gæster var oppe og se til hvad der blev bundet af fluer, og de unge fluebindere fortalte til højre og venstre om det de havde gang i og hvorfor de gjorde som de gjorde. Mon ikke der var nogen som efterfølgende fik lyst til at binde fluer.

Danish Open Flytying var inddelt i 3 kategorier:
 • Moderne laksefluer til åen og elven
 • Havørredfluer til åen
 • Havørrefluer til kysten

      

Deltagerne kunne frit binde deres egne mønstre. Konkurrencen var nemlig fri, således at man ikke var tvangsindlagt til at binde fastsatte mønstre, som man ofte ser det i andre lignende fluebindingskonkurrencer.


Dommerne:

Dommerne - som i øvrigt var særdeles kompetente og i den absolutte elite af fluebindere - fra Sverige, Norge og Danmark (sygdom gjorde desværre at den tyske dommer Thorsten Strüben ikke nåede frem), havde fået en svær, men som de selv sagde, også en spændende opgave. 

      
      Dommerne sad selv og bandt for publikum, her et bred udsnit af dem.
                  
Der kommer en særskilt artikel om de Internationale Fluebindere her på sitet, der under konkurrencen også virkede som dommere.

Dommerne var: Ulf Sill - Sverige, Kim Sørensen - Danmark, Tommy Kjærgaard - Danmark. Solan Renolen - Norge, Brian Størup - Danmark, Bjarne Lauersen - Danmark, Tommy Olinsson - Danmark og Michael Olesen - Danmark (nævnt i tilfældig rækkefølge).

Dommerne skulle nemlig bedømmer fluerne ud fra kreativitet, iderigdom, nye bindemåder og selvfølgelig også hvordan fluen generelt var bundet. Dommerne var meget tilfredse med fluerne og en enkelt dommer udtalte senere til journalisten fra Nordjyske, at fluerne var et niveau højere end de fluer han ofte som dommer ved DM ser.

At det var svært for dommerne, kunne man opleve under deres votering, der blev virkelig diskuteret livligt om de bundne fluer. Dommerne var delt op i to hold. I de to af klasserne var der ikke tvivl om placeringerne - det var der til gengæld i den sidste klasse, her måtte alle dommerne op på scenen sammen for at vurdere igen - det er jo super at opleve.


Præmier - sponsorer:

Til de dystende fluebindere var der mange rigtig flotte præmier, blandt andet flere fluestænger, fluehjul og flueliner, og hertil vil vi gerne sige en meget, meget stor tak til sponsorerne:

 • MB Jagt - Fiskeri - Fritid, Hobro
 • Jægeren og Lystfiskeren, Aalborg
 • Almas, Aalborg
 • Fairpoint Outdoors/RIO, Allerød
 • Fiske Avisen, Højbjerg
 • Pro Tube, Denmark 

Der var præmier til de seks bedst placerede i hver klasse, det betød faktisk at alle endte med at gå fra konkurrencen med en præmie - nogle en stor præmie og nogle en lille præmie, andre med en enkelt præmie og nogle med flere præmier.

Derforuden var der nogle meget flotte diplomer fra Outdoor 2011 til de tre bedst placerede i hver gruppe, hvor alle dommerne havde sat deres underskrifter.


Resultatet af Danish Open Flytying:

Klassen: Moderne laksefluer til åen og elven:
Vinder: Thomas Christensen, Aalborg
Andenplads: Marc S. Petersen, Skjern
Tredjeplads: Louise Irene Nielsen, Thisted

Klassen: Havørredfluer til åen:
Vinder: Louise Irene Nielsen, Thisted
Andenplads: Anders Christensen, Aalborg
Tredjeplads: Rasmus Post Ottesen, Bjerringbro

Klassen: Havørredfluer til kysten:
Vinder: Isak Lodahl, Hurup
Andenplads: Knud B. Jensen, Nørresundby
Tredjeplads: Rasmus Post Ottesen, Bjerringbro.

                  
                                               Alle deltagerne                                                                                        De tre vindere,
                                                                                                                      fra venstre Louise Irene Nielsen, Isak Lodahl og Thomas Christensen


Der skal lyde et stort tillykke fra alle sponsorerne, dommerne og Outdoor 2011 med konkurrencen, og en stor tak fordi i ville deltage


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Gudenaa.com


Annonce - Outdoor 2011 - Flytying

Annonceringer i sportsfiskerblade og øvrige medier

          
JSN Dome is designed by JoomlaShine.com