December - Limfjorden
Mors

Se video: http://www.myupload.dk/showfile/698592b0594.MP4

Fjorden syntes rigtig tiltrækkende fra stue vinduet. Måske var der isfrit inde på det lave vand. Solen skinnede fra en lyseblå himmel og måske ville dette være sidste chance for at fiske i år da frostgraderne igen står i vente hele den kommende uge.

          

Det tog os ikke lang tid at få pakket og trukket i godt med tøj. Selvfølgelig gibbede det også i os at komme ud og lufte de nye fluestænger..

Vel ankommet til pladsen gik der ikke lang tid før Hans Jørgen fik den første havørred. En blank undermåler - og det var rigtig dejligt få en fisk på den nye stang.

Her efter skulle der lidt mere søgning til før vi rigtig fandt fisk. Jeg spottede først en i overfladen, så en mere og en mere.. der var aktive fisk i overfladen og et super spændende visuelt fiskeri tog sin begyndelse. Fiskene var rigtig i hugget og blev ikke særligt skræmte, selv om vi fiskede på en total spejlblank overflade. Flere gange så vi fiskene bule i overfladen bag efter fluen.

       

Det var fortrinsvis blanke fisk og mange omkring målet. Den største var en farvet fisk i god stand anslået til 45 cm. Alle i øvrigt genudsat.

Vandtemperaturen svingede omkring -0,1. Da solen begyndte at gå ned kunne man ane dannelsen af svage iskrystaller nogle steder i vandet.

Fiskene huggede alle på pink rejeflue.

Susanne WormTo dages Gedde Bonanza

Den sidste weekend i november var Frederik Hansen fra Kinetics Test Team på bådfiskeri i en dansk sø, hvor der blev fisket med levende agn efter store gedder.

Vejrudsigten var ikke ligefrem den bedste. Snebyger og frost i morgen og aftentimerne var de forhold Frederik og hans makker Tommy var oppe imod. Med lidt hjælp fra varme støvler, handsker og flydedragter, var der dog intet, der kunne standse dem.

       

Fiskeriet viste sig at blive langt bedre end forventet. I løbet af dagen blev det til hele 22 gedder. De fleste var af mere beskeden størrelse, men Frederik fik en oplagt chance for at teste sin Edge stang, da han krogede en solid fisk. 10,4 kilo lød vægten på den fantastiske gedde han kunne lande kort efter.

Dagen efter måtte Tommy og Frederik kæmpe sig gennem et tyndt lag is, før de kom ud til åbent vand. Endnu engang viste det sig at være besværet værd. I løbet af dagen fangede de i alt 15 gedder og atter var det Frederik, der gjorde sig fortjent til titlen som mr. "big fish" da en gedde angreb den levende skalle han fiskede på et bundtackle. Kort efter kunne han posere med en fantastisk fisk på 10,9 kilo.

       

Det varede ikke længe før endnu en skalle var søsat på bundtacklet. Og det varede heller ikke længe før endnu en storgedde angreb. Denne fisk viste sig at veje 9,7 kilo. Hvilken afslutning på en perfekt gedde bonanza weekend!

Har du en melding om store fisk fanget på vores agn eller vores udstyr, så tøv ikke med at sende os en mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Foto af Frederik med hans 10,9 kg gedde er vedhæftet. To andre fotos med fisk på 10,4 and 9,7 kg kan downloades fra:

https://www.yousendit.com/download/cEd2Zm1WSWhwcFZFQlE9PQ 
Isfiskeråd: Skad ikke fiskene

I det meste af Skandinavien er der kommet gang i isfiskeriet. Den seneste rapport er fra vores finske testfisker Mikael Sarelin:

"Her i den finske skærgård er der også kommet gang i isfiskeriet. I går tilbragte min kammerat og jeg sæsonens første dag på isen. Vi havde en rigtig god dag selvom resultatet ikke helt stod mål med det vilde svenske isfiskeri, der kunne læses om på Kinetics hjemmeside. Vi fangede dog en del fisk og den største var en superflot gedde, der målte 8,5kg/105cm".

Apropos isfiskeri, så har to af Skandinaviens mest erfarne geddeguider - brødrene Ronny og Robert Andén - et vigtigt råd til alle, der overvejer at jagte de store gedder fra isen.

Deres store bekymring er om folk håndterer fiskene ordentligt og er klar over hvornår isfiskeriet bliver problematisk.

I kulden er det nemt at komme til at skade øjnene på en gedde - hornhinderne får simpelthen frostskader! I hårdfrost og blæsevejr skal fisken kun være et øjeblik ude af vandet, før skaden er sket, så vær opmærksom og dyrk ikke isfiskeri under den slags forhold, med mindre du helt kan undgå at løfte fisken op af vandet.

I roligere vejr og med temperaturer omkring nulpunktet er der en langt større chance for at genudsætte fisken uskadt. Det er dog stadig vigtigt at være både hurtig og forsigtig.

Har du en melding om store fisk fanget på vores agn eller vores udstyr, så tøv ikke med at sende os en mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Marketing Coordinator, Peter Kirkby
Direct: +45 48 10 38 26
Fairpoint Outdoors: +45 48 10 38 00
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com