SÅ ER DER LIGE PRÆCIST EN UGE TIL !!!!!

OG IMENS RÆSER LAKSENE GENNEM GAULFOSSEN !!!

Ingen tvivl om ovennævnte, - for med 10 graders vandtemperatur og blot 90 kub/sek er det en aldeles smal sag for laksene at passere Gaulfossen – og de gør det !

Desværre er der er meget få fiskere der har booket fiskeri netop ovenfor fossen da dette er en yderst sjælden situation. Så er du én af dem der har muligheden for en off-ferie, kan dette år blive en fantastisk mulighed for at møde de store blanke junilaks langt oppe i Gaula på rent jomfruvand og nærmest uden modfiskere.

Naturligvis kommer der friske Laks gennem hele juni og juli, men de eventuelle Laks der måtte have gået op i maj, er næsten med garanti smuttet opover elven og langt op i systemet. Vi har oplevet dette fænomen tidligere og når elven for alvor bliver ”lun”, kan det blive en stor udfordring på den nedre del af Gaula, da Laksene vil søge opad mod køligere vand og ledige standpladser.

Naturligvis fanges der mange fisk på de nedre dele, men med optimal temperatur og vandstand, bliver deres ophold typisk meget korte og de trækker med stor fart forbi mange ellers typiske ”holdepladser”.

Jeg selv og vores team fisker nedstrøms Gaulfossen i denne første uge, men jeg vil da helt klart gøre et forsøg højere oppe i Gaula i åbningsugen, for der ikke noget som at fiske lange urørte stræk og vide, at man har den første flue i strømmen som de har set i denne sæson.

Så hvis Laksene ellers er ankommet som de plejer, vil der med garanti være Laks langt oppe i Gaula, specielt med tanke på, at de har endnu en hel uge til frit at vandre op ad Gaula.

Husk flydelinen og hitch-fluerne, de virker fra sæsonstarten med disse forhold.

Nedtællingen bliver mere og mere interessant.

Velkommen til sæsonen 2018

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

Gaula FLOM!

Mens det – så vidt vides – stadig går trægt i det Vestjyske, er vi på hastig nedtrælling til den Norske premiere. Med kun godt to uger til premieren falder forårsflommen tilsynelandende perfekt i år.

De seneste 7-8 dage har Gaulfossen ligget på 5-800 kub/sek, og det er en mindre almindelig lang flom for årstiden, - det kan tyde på, at forsommeren har fået fat i Norge. Dette er meget modsat i sidste års premiere hvor vi konstant havde koldt og højt vand i de første par uger og laksene var svære at finde endog at lokke til fluen.

Forhåbentlig kan denne ”tidlige” flom sende lokkevand langt ud i Trondheimsfjorden og rykke mange store superfede og blanke Atlanterhavslaks langt op i Gaula – og hvem ved, måske går der endog tidligt ”hul” på Gaulfossen i denne sæson.

Det bliver spændende at følge de næste 2 uger.

Fortsat knæk og bræk i det jyske og velkommen til årets optakt til de Norske laksedrømme.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com